Τσιάρτας: «Τον στενοχωρεί τον Βιεϊρίνια που φεύγει»

Τσιάρτας: «Τον στενοχωρεί τον Βιεϊρίνια που φεύγει»

Στεναχωρημένος που φεύγει από τον ΠΑΟΚ αισθάνεται ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, σύμφωνα με τον Βασίλη Τσιάρτα, ο οποίος τόνισε πως η πρόταση της Βόλφσμπουργκ ήταν ικανοποιητική τόσο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης όσο και για τον ποδοσφαιριστή.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4», ο Βασίλης Τσιάρτας αναφέρθηκε αρχικά στο πως νιώθει ο Βιεϊρίνια, μετά τη μεταγραφή του στην Βόλφσμπουργκ: «Είναι ένας πολύ προσγειωμένος άνθρωπος, ένα παιδί αρκετά ευαίσθητο. Το γεγονός ότι φεύγει μετά από 4 χρόνια από τον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη, όπου το προέκυψαν πολλά και σε προσωπικό επίπεδο, κάπου τον στενοχωρεί.

Όμως, δεν μπορεί να είναι συνεχόμενα στην καριέρα του σε μία ομάδα. Δεν ήταν ότι θα έφευγε οπωσδήποτε από τον ΠΑΟΚ. Είχε συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό του και είχαμε συζητήσει για τις προϋποθέσεις για να φύγει από τον ΠΑΟΚ. Βασική προϋπόθεση ήταν ο ΠΑΟΚ να τα βρει με τη Βόλφσμπουργκ. Εμείς είχαμε ενημερωθεί από τον ΠΑΟΚ ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία με τις δύο ομάδες».

Σε ερώτηση για το αν πιέστηκε για να πωληθεί, τόνισε: «Κατά κάποιο τρόπο είχε αρχίσει να κάνει τον κύκλο του στον ΠΑΟΚ. Σε ενάμιση χρόνο τελείωνε το συμβόλαιο του και ή θα έπρεπε να γίνει μία καλή ανανέωση ή θα έπρεπε να δει τη συνέχεια. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι η βιωσιμότητα του συλλόγου. Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κρατήσει τον παίκτη, έπρεπε να γίνει μία προσπάθεια για το καλύτερο. Ο Αντρέ δεν ξεπουλήθηκε ούτε πιέστηκε.

Δεν νομίζω ότι έχουν γίνει πολλά τέτοια deal στο παρελθόν όσον αφορά μία τέτοια μετακίνηση. Ο Ριέρα του Ολυμπιακού πουλήθηκε στη Γαλατασαράι πουλήθηκε με 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο Σισέ πουλήθηκε με 5,5 εκάτ. Ευρώ. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε την πρόθεση να πουλήσει τον Βιεϊρίνια αν δεν ικανοποιηθεί. Ηρθε μία πολύ καλή πρόταση. Αν δε μπορώ να κρατήσω κάτι, θα κοιτάξω να το πουλήσω. Ολοι οι παίκτες έχουν μία αξία. Νομίζω ότι το προηγούμενο διάστημα Ζαγοράκης, Βρύζας και Κωνσταντινίδης ήταν ξεκάθαροι για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να επιβιώσει. Η UEFA είναι ξεκάθαρη με financial fair play».

Αναφορικά με το αν έγινε προσπάθεια για ανανέωση του συμβολαίου του, είπε: «Η επιβίωση περνάει μέσα από κάποια δυνατότητα που έχει ο σύλλογος για να φτάσει εκεί που μπορεί. Ήταν λίγο νωρίς ακόμα για να μπούμε στη διαδικασία να συζητήσουμε κάποια προοπτική ανανέωσης. Ο Αντρέ έκρινε ότι μπορεί να περιμένει κάτι πολύ καλό από το εξωτερικό για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του εκεί. Δε μιλάμε για ξεπούλημα. Ούτε πιέστηκε να φύγει με το ζόρι. Όλες οι πλευρές έμειναν ικανοποιημένες και για αυτό έγινε και το deal».

Σε ερώτηση για το αν υπήρχαν και άλλες προτάσεις, απάντησε: «Προτάσεις και ενδιαφέρον υπήρχαν. Και το καλοκαίρι και τώρα. Εξετάσαμε τα πράγματα για να δούμε την καλύτερη προοπτική. Δεν έβαλε ως προτεραιότητα το οικονομικό αλλά το αγωνιστικό. Όταν έχεις μπροστά σου μία τέτοια προοπτική, το δεύτερο κομμάτι είναι να ικανοποιηθείς οικονομικά και να κάνεις ένα συμβόλαιο που μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλά από όλες τις πλευρές. Οι δυνατότητες του Αντρε είναι τεράστιες και πιστεύω ότι στη Βόλφσμπουργκ θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο. Όλη αυτή η αλλαγή γίνεται για το καλό και του Αντρε».

Τέλος, για το αν η αμοιβή της Βόλφσμπουργκ είναι τριπλάσια σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, είπε: «Το συμβόλαιο είναι πάρα πολύ ικανοποιητικό. Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι, γιατί σαν πακέτο γενικά αυτή η μετακίνηση, είναι αυτό που θέλαμε. Σε λεπτομέρειες δεν θέλω να μπω. Υπάρχουν διάφορα μπόνους και διάφορα κίνητρα για τον κάθε ποδοσφαιριστή.

Πέρα από αυτά που έχει η ομάδα σαν στάνταρ, ο κάθε παίκτης κάνει τις δικές του κινήσεις. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες σε σχέση με το συμβόλαιο του. Για να αποδεχτούμε την πρόταση σημαίνει ότι μας άφησε ικανοποιημένους».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved