Κατσουράνης: «Ενότητα και λύση στα διοικητικά»

Κατσουράνης: «Ενότητα και λύση στα διοικητικά»

Στην ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση στα διοικητικά του Παναθηναϊκού και να παραμείνουν όλοι στην ομάδα ενωμένοι, στάθηκε ο Κώστας Κατσουράνης σε δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της Nova.

O διεθνής μέσος του «τριφυλλιού» μίλησε ακόμα για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, τον οποίο χαρακτήρισε «πανδύσκολο»,  αναφέρθηκε στη στήριξη του κόσμου της ομάδας, εξήρε το έργο του Ζεσουάλδο Φερέιρα στην αναγέννηση της ομάδας, ενώ επισήμανε πόσο μεγάλη σημασία έχει να είναι όλοι ενωμένοι στην ομάδα.

Aναφερόμενος στη δική του παρουσία στον Παναθηναϊκό τόνισε πως κάθε έμπειρος παίκτης έχει αρμοδιοτητες όταν πηγαίνει σε μια ομάδα, ενώ για τη δήλωσή του «θα τρίβετε τα μάτια σας με τον Παναθηναϊκό» τόνισε ότι ήταν απόρροια της εικόνας που ο ίδιος απεκόμισε από την καθημερινή δουλειά που γινόταν στην ομάδα.

Οσο για την προσπάθεια που κάνει ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει τον τίτλο, είπε πως αυτό θα συμβεί αν η ομάδα καταφέρνει να κερδίζει ακόμα και στα παιχνίδια που δεν παίζει καλά.

Αναλυτικά ο Κώστας Κατσουράνης είπε:

Για το τι θέλει να αφήσει πίσω του στο 2011: «Νομίζω ότι ο αποκλεισμός μας από την Ευρώπη είναι σίγουρα η χειρότερη μας στιγμή, αλλά έχουμε φιλοδοξίες, ξεκινά μια καινούργια χρονιά, η ομάδα είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, συγκεντρωμένοι και σοβαροί για να φτάσουμε στον στόχο μας, που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Για τη δήλωσή του ότι θα «τρίβετε τα μάτια σας με την ομάδα»: «Πίστευα πάρα πολύ στους συμπαίκτες μου, στους προπονητές και σε όλους όσοι δουλεύουν σε αυτή την ομάδα. Οι καινούργιοι παίκτες δεν είχαν προλάβει να προσαρμοστούν στην ομάδα και πίστευα ότι με την καθημερινή δουλειά θα γινόντουσαν τα πράγματα πολύ καλύτερα, όπως και έγιναν... Γιατί έχουμε καλό υλικό, καλούς ποδοσφαιριστές με μεγάλη προσωπικότητα και ήλπιζα ότι η ομάδα θα δέσει πολύ σύντομα, θα παίζει ο ένας για τον άλλον και θα αποδώσουμε και καλό ποδόσφαιρο, γιατί έχουμε πολλούς ικανούς ποδοσφαιριστές».

Για τον Ζεσουάλντο Φερέιρα:  «Σίγουρα ότι είμαστε όλοι μαζί, μια οικογένεια, είναι έργο του προπονητή. Και η καθημερινή δουλειά που γίνεται... Κάνουμε καλή προπόνηση, αυτό είναι πολύ σημαντικό και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που πίστευα ότι η ομάδα θα πάει καλά. Σίγουρα ο προπονητής παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή την ομάδα».

Για το μέλλον του «τριφυλλιού» στο πρωτάθλημα: «Είναι θέμα αντίληψης. Ο καθένας πώς αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο. Όπως εμείς απομακρύναμε τον κόσμο, γιατί δεν του άρεσε αυτό που έβλεπε στην αρχή της σεζόν με τον αποκλεισμό μας από την Ευρώπη... Είχα πει τότε, ότι θα τον ξαναφέρουμε τον κόσμο πίσω. Τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε, δεν είμαι σίγουρος ότι θα τον φέρουμε, όμως θα προσπαθήσουμε. Νομίζω ότι ο κόσμος στηρίζει την ομάδα, παρόλα τα διοικητικά προβλήματα που είναι πολύ σοβαρά και όσο περνάει ο χρόνος, δυστυχώς θα υπάρχουν επιπτώσεις στην ομάδα. Αυτή είναι η αλήθεια. Και νομίζω ότι κάτι πρέπει να γίνει. Άμεσα... Από εκεί και πέρα, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας μέσα στο γήπεδο και να δούμε τι θα καταφέρουμε στο τέλος για τη μάχη της κορυφής. Και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι αυτή τη στιγμή δυο ομάδες καλές, παίζουν καλό ποδόσφαιρο κι εγώ νομίζω ότι το πρωτάθλημα κάθε αγωνιστική που περνάει θα κρύβει παγίδες, εξαρτάται πόσους βαθμούς θα αφήσεις πίσω σου... Και για εμάς και για τον Ολυμπιακό, κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό πλέον και θα δούμε στο τέλος».

Για τον «μαραθώνιο» αγώνων που ακολουθεί: Είναι οκτώ παιχνίδια μέσα σε εικοσιπέντε ημέρες. Βέβαια το ένα είναι για το κύπελλο, όμως δεν παύουν να είναι παιχνίδια που υπάρχει κούραση, δεν υπάρχει χρόνος να προπονηθείς γιατί είναι συνεχόμενοι οι αγώνες και εμείς μέχρι τώρα δεν είχαμε συνηθίσει σε αυτό τον ρυθμό, από τη στιγμή που δεν είχαμε Ευρώπη. Αλλά πρέπει να ανταποκριθούμε, έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα και ενέργεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μπορούμε να ανταποκριθούμε μέσα σε αυτόν τον μήνα».

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος και πόσο επηρεάζει τον Παναθηναϊκό:  «Η διακοπή είναι για όλες τις ομάδες το ίδιο και θα δούμε πόσο θα επηρεάσει ξεχωριστά την κάθε ομάδα βάσει της δουλειάς που έκανε κάθε ομάδα στις γιορτές. Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ήταν που ήταν δύσκολο και έγινε ακόμα πιο δύσκολο με τις ξαφνικές δύο απουσίες του Ρούντολφ - που λογικά θα ήταν ο αντικαταστάτης του Λέτο - και του Κουίνσι που είναι ένας βασικός ποδοσφαιριστής, γρήγορος, με τα χαρακτηριστικά που όλοι ξέρουμε και βοηθά πολύ την ομάδα. Άρα σε μια δύσκολη έδρα, με αντίπαλο μια πολύ καλή ομάδα- όπως την έχω δει- και με αυτές τις απουσίες, το παιχνίδι δεν είναι απλά δύσκολο, πανδύσκολο θα έλεγα... Απλά όλοι πιστεύουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες, έχουμε αυτοπεποίθηση και μπορούμε να τα καταφέρουμε και να βρούμε λύση, γιατί έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και πιστεύουμε ότι μπορούμε να αντικαταστήσουμε εύκολα τον οποιονδήποτε θα λείψει από την ομάδα».

Για την ομάδα του Παναιτωλικού:  «Είναι μια πολύ καλή ομάδα, προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Αυτό είναι καλό για εμάς, γιατί είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπίζεις μια ομάδα που κάνει μαζική άμυνα και θέλει μόνο να καταστρέφει. Είναι πιο εύκολο να παίζεις απέναντι σε μια ομάδα που θέλει κι αυτή να παίξει... Ο Παναιτωλικός - από ό,τι έχω δει - προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, αυτό είναι το καλό για εμάς, αλλά αυτό είναι καλό και γι΄ αυτούς, γιατί είναι καλή ομάδα, έχουν καλούς παίκτες. Πρέπει να δώσει ο καθένας ό,τι μπορεί, να βοηθήσει ο ένας τον άλλον για να πάρουμε πάση θυσία τους βαθμούς της νίκης. Είναι μια δύσκολη έδρα, ο Παναιτωλικός εκεί δύσκολα χάνει, αλλά πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη, γιατί δεν μας κάνει κάποιο άλλο αποτέλεσμα».

Για τον έντονη παρουσία του κόσμου στους αγώνες του Παναιτωλικού:  Αυτό έχουμε ανάγκη και αυτό λείπει από το ελληνικό ποδόσφαιρο... Μάλλον είναι ένα από τα χιλιάδες πράγματα που λείπουν... Είναι καλό που ο Παναιτωλικός βρίσκεται στη Super League και ο κόσμος κάθε Κυριακή δημιουργεί μια γιορτή. Έτσι πρέπει να μείνει η νοοτροπία του κόσμου στο Αγρίνιο και βοηθά έτσι τον Παναιτωλικό,  να κάνει το έργο της πιο εύκολο και να πετύχει τους στόχους που έχει...».

Για την «κόντρα» με τον φίλο του, Άγγελο Χαριστέα: «Έχουμε κάνει μια μεγάλη πορεία μαζί στην Εθνική ομάδα, τόσα χρόνια είμαστε πολύ φίλοι... Θα είμαστε αντίπαλοι μόνο για ενενήντα λεπτά. Τίποτα παραπάνω. Δεν έχω να πω πολλά. Νομίζω ότι ο Άγγελος είναι ένας ποδοσφαιριστής που ότι έχει κάνει στην καριέρα του, δείχνει αυτό που είναι. Εργατικός, μαχητικός, μα πάνω από όλα και το πιο σημαντικό, που θα μείνει και μετά το ποδόσφαιρο, είναι καλός άνθρωπος».

Για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό: «Ένας έμπειρος παίκτης όταν πηγαίνει σε μια ομάδα, έχει αρμοδιότητες. Δεν αλλάζουν αυτές οι αρμοδιότητες, από την πρώτη στιγμή έχει αρμοδιότητες. Όλοι μέσα στην ομάδα είναι ίσοι και έχουν ευθύνες. Για όλους είναι οι ευθύνες, στο ποδόσφαιρο έτσι είναι και έτσι πρέπει να είναι. Ο καθένας πρέπει να βάζει το λιθαράκι που μπορεί, για να πετυχαίνει η ομάδα τους στόχους της. Αυτός είναι ο δικός μου σκοπός και αυτός είναι ο στόχος όλων των παιδιών που είμαστε στον Παναθηναϊκό. Δεν θέλω να μιλώ για τον εαυτό μου... Ποτέ δεν το έκανα στην καριέρα μου και ούτε μου αρέσει».

Για την προσπάθεια τίτλου: «Πρέπει η ομάδα να συνεχίσει όπως μέχρι τώρα και να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλή μπάλα. Να κερδίζουμε τα παιχνίδια όταν παίζουμε καλή μπάλα και κάποιες φορές που δεν θα είμαστε τόσο καλοί ή ισάξιοι με τον αντίπαλό μας, να προσπαθήσουμε να αντιπαρατάξουμε κι εμείς δύναμη, πάθος και με την λίγο παραπάνω ποιότητα που θα μπορέσουμε να βγάλουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, να πάρουμε ματς τα οποία φαίνονται δύσκολα και φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο εκείνη τη στιγμή ότι δεν έχουμε λύσεις. Αυτό είναι σημαντικό, να πάρουμε τέτοια παιχνίδια όταν δεν είμαστε καλοί. Πρέπει τότε να ψάχνουμε και να βρούμε άλλους τρόπους για τη νίκη. Γιατί είναι λογικό στο ποδόσφαιρο, να μην έχεις πάντα υψηλή απόδοση και να «πετάς» σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να βρίσκουμε λύσεις και όταν δεν είμαστε καλά, όπως π.χ. δεν βρήκαμε λύσεις στο παιχνίδι με τον Άρη. Και νομίζω ότι αν αυτό γίνει, τότε θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο πρωτάθλημα. Και αν είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι...».



Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved