Βαλβέρδε: «Εξαρτάται από τον Ντιόγκο»

Βαλβέρδε: «Εξαρτάται από τον Ντιόγκο»

Στο… πόδι των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού είναι να αποδείξουν αν το βεβαρημένο πρόγραμμα μέχρι το τέλος της σεζόν είναι βατό ή όχι, σύμφωνα με τον Ερνέστο Βαλδέρδε, ο οποίος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το τωρινό ρόστερ των «ερυθρόλευκων», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Ντιόγκο.

«Θα τον βοηθήσουμε και θα μας βοηθήσει. Όμως δεν εξαρτάται τόσο πολύ από εμάς, αλλά απ' τον ίδιο», σχολίασε σχετικά με την επιστροφή του Βραζιλιάνου επιθετικού ο τεχνικός των πρωταθλητών, μιλώντας στην κάμερα της «Nova», όπου μεταξύ άλλων έπλεξε το εγκώμιο του Ατρόμητου ενόψει της ερχόμενης αναμέτρησης στο «Καραϊσκάκης» (4/1), ενώ αναφέρθηκε στον ευχάριστο «πονοκέφαλο» που αντιμετωπίζει, στον Φέισα, αλλά και στα μεταγραφικά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ερνέστο Βαλβέρδε:

Κύριε Βαλβέρδε, καλή χρονιά. Στη δύση του 2011 είχατε ευχηθεί μέσω της nova να δούμε το 2012 λίγο πιο αισιόδοξα εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων. Στην Ανατολή της νέας χρονιάς θα ήθελα να σταθούμε στον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι μέσα σε τρεις στόχους: πρωτάθλημα, κύπελλο και Europa League. Να είναι αισιόδοξοι οι φίλοι του για την πορεία του στον πολυμέτωπο αγώνα του;

«Έχω την εντύπωση πως οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι πάντα πολύ αισιόδοξοι για όλες τις διοργανώσεις στις οποίες μετέχει η ομάδα τους. Γιατί πάντα πιστεύουν πως μπορεί να τα καταφέρει σε όλα».

Κοιτώντας το πρόγραμμα έως το τέλος της περιόδου, μόνο του Ιανουαρίου φαντάζει βατό. Είναι έτσι τα πράγματα;

«Όχι, δεν συμφωνώ μ' αυτήν την άποψη. Μπορείς να πεις πως κάποια παιχνίδια είναι εύκολα, αφού έχουν τελειώσει και αφού τα έχεις πάει πολύ καλά. Εξαρτάται απ' το αποτέλεσμα. Πριν ξεκινήσει μία σειρά παιχνιδιών, ποτέ δεν μπορείς να πεις πως είναι εύκολα αυτά τα παιχνίδια που έχουμε να παίξουμε. Ξεκινάμε με τον Ατρόμητο που είναι μία ομάδα η οποία φέτος παίζει πάρα πολύ καλά και έχει ηττηθεί μόνο δύο φορές. Θα προσπαθήσουμε να τα κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια του Ιανουαρίου, όπως κάνουμε πάντα. Όμως όχι πως τα θεωρούμε πολύ εύκολα. Πιστεύουμε δε θα είναι καθόλου εύκολα».

Η αρχή στο 2012 γίνεται στο Καραϊσκάκη, στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Η βαθμολογική θέση φανερώνει και τις μεγάλες δυνατότητες που έχει φέτος η ομάδα του Γιώργου Δώνη;

«Πιστεύω πως φέτος είναι πολύ υψηλό το επίπεδο του Ατρόμητου. Από πέρυσι είχε ξεκινήσει να έχει μία καλή ομάδα. Προσπαθούσε να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο. Παρόλο που δεν ήταν ψηλά στη βαθμολογία, έφθασε στον τελικό του κυπέλλου. Όμως, φέτος πιστεύω πως θα τα πάει πολύ καλά. Του αξίζει που βρίσκεται σ' αυτή τη θέση. Και θα συνεχίσει να τα πηγαίνει πολύ καλά, γιατί διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Σίγουρα είναι δίκαιο το γεγονός πως βρίσκεται τόσο ψηλά».

Η διακοπή που έχει προηγηθεί λόγω των εορτών μπορεί να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά για την ομάδα σας;

«Εξαρτάται. Αυτό θα κριθεί απ' το αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή δε με απασχολεί κάτι τέτοιο. Πιστεύω πως οι παίκτες είχαν μεγάλη ανάγκη απ' αυτή τη διακοπή. Τον τελευταίο καιρό ήταν πολλές οι υποχρεώσεις και ήταν μεγάλη η κούραση. Αν έκανε καλό ή κακό η διακοπή θα το δείξουν τ' αποτελέσματα. Αν τα πάμε καλά θα σημαίνει πως το χρειαζόμασταν και μας έκανε καλό. Αν όχι, σημαίνει πως μας αποπροσανατόλισε».

Στη νέα χρονιά οι επιλογές έχουν αυξηθεί με την επιστροφή και των Μέλμπεργκ και Μακούν, ενώ πριν φύγει το 2012 πρόλαβαν να παίξουν οι Ιμπαγάσα και Γέστε. Τελικά αυτή η πληθώρα επιλογών δημιουργεί ευχάριστο πονοκέφαλο σ' έναν προπονητή;

«Ναι, η αλήθεια είναι πως μπορεί να σε προβληματίσει όταν τους έχεις όλους στη διάθεσή σου και πρέπει να διαλέξεις 11 ή 18 για την αποστολή. Μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Αλλά προτιμώ να έχω τέτοιους είδους προβλήματα, παρά αυτά που είχα έως τώρα, που έπρεπε με τόσες απουσίες να βρω έστω ένδεκα παίκτες για να παίξουν».

Σε ότι αφορά στον Φέισα, πότε θα είναι σε θέση να παίξει;

«Δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα. Ξέρουμε στο περίπου πότε θα γυρίσει. Αλλά ακριβώς δεν μπορούμε να πούμε. Προτιμούμε να προχωρήσουμε με ηρεμία και με την ησυχία μας. Είναι ένας παίκτης ο οποίος είχε πολλές ατυχίες, πολλούς τραυματισμούς. Και προτιμούμε να πάρει το χρόνο του. Να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάστασή του. Ακόμα, δεν ξέρουμε ακριβώς πότε».

Στη διάθεσή σας είναι και ένας παλιός σας γνώριμος, ο Ντιόγκο. Κατά γενική ομολογία, στην πρώτη σας θητεία στον Ολυμπιακό ο Βραζιλιάνος έκανε πολύ καλά παιχνίδια. Μπορεί να κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του;

«Είναι ένας παίκτης ο οποίος ανήκει πλέον στον Ολυμπιακό. Είναι στη διάθεσή μας. Θα είναι μαζί μας για να μας βοηθήσει. Εμείς θα τον βοηθήσουμε . Όμως δεν εξαρτάται τόσο πολύ από εμάς, αλλά απ' τον ίδιο. Θα προσπαθήσουμε να τον βοηθήσουμε να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την ομάδα. Για να μας βοηθήσει και εκείνος απ' την πλευρά του».

Ασφαλώς και εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει υποστηρίξει δημοσίως πως θα γίνει μεταγραφή μόνο αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό. Προφανώς επειδή έχετε εσείς μεγάλη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές σας;

«Η αλήθεια είναι πως δεν μου αρέσει, στη μέση της χρονιάς ν' αλλάζουμε πολλούς ποδοσφαιριστές. Γιατί όταν έρχονται πολλοί καινούργιοι πρέπει να συνηθίσουν τον τρόπο που παίζουμε. Μέχρι να το συνηθίσουν θα είναι δύσκολο. Δεν πρέπει να έχουμε αυτόν τον πυρετό των μεταγραφών όπως συνηθίζεται να υπάρχει αυτήν την εποχή. Μόνο αν κάποιος μπορεί πραγματικά να βοηθήσει την ομάδα, τότε καλώς να έρθει. Όμως αν δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, πιστεύω πως θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε μία χαρά. Είμαι ευχαριστημένος με το δυναμικό που έχουμε».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved