Φερέιρα: «Είμαι εδώ και συνεχίζουμε τη μάχη»

Φερέιρα: «Είμαι εδώ και συνεχίζουμε τη μάχη»

Για τη δική του μάχη με τα... μικρόβια, αλλά και αυτή του Παναθηναϊκού για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, μίλησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

{textlink02}

Ο Πορτογάλος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στη Nova και αναφέρθηκε στην πρόσφατη περιπέτεια υγείας, στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, στη διακοπή του πρωταθλήματος αλλά και στην απόφαση του να αφήσει εκτός του συγκεκριμένου αγώνα τον Σεμπάστιαν Λέτο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φερέιρα

Να σας ευχηθούμε πριν απ’ όλα υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες για τη νέα χρονιά. Λείψατε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού στα τελευταία παιχνίδια και σίγουρα θα σας έλειψε κι εσάς ο πάγκος...

«Πρόκειται για καταστάσεις που πραγματικά δεν ήλπιζα και δεν ήθελα να συμβούν, δυστυχώς όμως τα… μικρόβια αποδείχτηκαν πιο δυνατά από μένα! Κατά τη διάρκεια της δικής μου απουσίας ωστόσο, όλοι, ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο ήταν παρόντες με πολύ θετικό πνεύμα, ξεπεράσαμε τα προβλήματα, δουλέψαμε σωστά και πετύχαμε τρεις πολύ σημαντικές νίκες, τις οποίες η ομάδα χρειαζόταν. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τώρα πια είμαι εδώ, έτοιμος και 100% δυνατός για να συνεχίσουμε τη μάχη για νίκες και για τον τελικό μας στόχο που είναι ασφαλώς να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Ο Παναθηναϊκός κάνει ποδαρικό τη νέα χρονιά στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό. Πόσο επηρεάζει η διακοπή του πρωταθλήματος την ομάδα και το ρυθμό της; Φοβάστε την πιθανότητα χαλάρωσης λόγω των εορτών;

«Μια διακοπή 6-7 ημερών μπορεί να δημιουργήσει κάποιο θέμα, όμως πρέπει να πω ότι οι διακοπές χρειάζονται. Είναι αναγκαίες κυρίως για την ψυχική και πνευματική ηρεμία των ποδοσφαιριστών, ειδικά μετά από ένα διάστημα συνεχόμενων μηνών με προπονήσεις και αγώνες. Συνεπώς, είναι σημαντικό να υπάρχουν ορισμένες ημέρες διακοπών. Άλλωστε είναι μια κοινή πρακτική σε όλες τις χώρες, με την εξαίρεση της Αγγλίας όπου τα πράγματα είναι διαφορετικά κυρίως λόγω της σχέσης με το ποδόσφαιρο και του ρόλου που παίζει αυτό στη συγκεκριμένη χώρα. Σε όλες τις υπόλοιπες χώρες υπάρχει μια ανάλογη διακοπή που κρίνεται απαραίτητη προκειμένου οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να πάρουν μια ανάσα έπειτα από μια περίοδο κατά την οποία προπονούνται και αγωνίζονται με μεγάλη ένταση.

Εμείς λοιπόν ξεκινάμε το νέο έτος έχοντας να αντεπεξέλθουμε κατά τον πρώτο αυτό μήνα σε οκτώ αγώνες. Για το πρόγραμμα αυτό βεβαίως δεν φταίει η ομάδα, αλλά τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Συμπεριλαμβανομένου λοιπόν του Κυπέλλου έχουμε μπροστά μας οκτώ αγώνες και αυτή είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Τώρα αν η ομάδα θα επιστρέψει καλύτερη ή όχι, αυτό θα το δούμε στα παιχνίδια που θα διεξαχθούν. Πρέπει εδώ να πώ επιπλέον ότι από τις 8 Ιανουαρίου θα λείψει από την ομάδα και ο Καντέ ό οποίος θα συμμετέχει με την Εθνική του Μάλι στο Κόπα Άφρικα, πράγμα που σημαίνει ότι θα είμαστε μείον ένας. Όμως, όπως είπα και πριν αυτά τα πράγματα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο και συμβαίνουν παντού, άρα οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε».

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο Αγρίνιο χωρίς το Λέτο, τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, ο οποίος εκτίει ποινή αποκλεισμού λόγω καρτών, ενώ φαίνεται ότι θα απουσιάσουν και οι Κουίνσι, Ρούντολφ λόγω τραυματισμών. Θα θέλαμε ένα σχόλιο για την επιλογή της συγκεκριμένης αγωνιστικής για την απουσία του Λέτο και συνολικά πόσο αλλάζουν τα πλάνα σας οι απουσίες εν όψει αυτού του αγώνα που είναι δύσκολος σε μια καλή έδρα.

«Κανένας δεν μπορεί να μαντέψει εκ των προτέρων τι τραυματισμοί και τι καταστάσεις μπορεί να προκύψουν στο μέλλον και εγώ βεβαίως δεν μπορούσα ένα μήνα πριν, όταν έπρεπε να επιλέξουμε σε ποιον από τους τέσσερις επερχόμενους αγώνες δεν θα συμμετείχε ο Λέτο, τι προβλήματα θα αντιμετωπίζαμε σήμερα. Αναφορικά με την ομάδα την οποία θα παρατάξω, αυτό έχει να κάνει με τη λογική με την οποία επιλέγω κάθε φορά, προκειμένου να βρω τις κατάλληλες λύσεις. Είναι προφανές ότι στο ποδόσφαιρο αλλαγές μπορεί να προκύψουν μέχρι και την τελευταία στιγμή. Βεβαίως, οι τραυματισμοί της τελευταίας στιγμής, όπως αυτοί του Ρούντολφ και του Κουίνσι εν προκειμένω δεν είναι το καλύτερο σενάριο που μπορεί να μας τύχει.

Καλούμαστε ωστόσο, να αντιμετωπίσουμε τον αγώνα αξιοποιώντας τις λύσεις και τους ποδοσφαιριστές που είναι διαθέσιμοι τη δεδομένη στιγμή. Αυτό που ήταν και παραμένει σημαντικό είναι η νίκη. Παίζουμε για να κερδίσουμε. Βεβαίως, είναι εύκολο να λέμε κάτι τέτοιο εκ των προτέρων. Το θέμα είναι να δούμε στην πράξη πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Δεν θα έλεγα ότι το πρόβλημα εν όψει του συγκεκριμένου αγώνα είναι ο Λέτο. Το πρόβλημα είναι οι δύο τραυματισμοί που έχουν προκύψει. Με αφορμή την αναφορά σας στο Λέτο, ωστόσο θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν μπορώ να ξέρω γιατί και πως ο Σεμπάστιαν πήρε αυτή την κάρτα. Αυτό που αναρωτιέμαι δηλαδή είναι γιατί ένας παίκτης επιθετικός πάνω στον οποίο πέφτουν συνεχώς όλοι οι αντίπαλοι και του κάνουν φάουλ να είναι εν τέλει εκείνος ο οποίος τιμωρείται με κάρτα αντί αυτών που τον χτυπούν!»

Τελευταία ερώτηση: τι εικόνα έχετε για τον Παναιτωλικό που είναι νεοφώτιστος και τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να κερδίσει αυτόν τον αγώνα;

«Ο Παναιτωλικός είναι μια ομάδα η οποία έχω δει πως διαθέτει ποιότητα, καλούς ποδοσφαιριστές και κάποια εμπειρία. Είναι προφανές ότι εναντίον μας θα κοιτάξει να κάνει ένα παιχνίδι πολύ πιο επιθετικό σε σύγκριση με αντίστοιχα παιχνίδια εναντίον άλλων αντιπάλων. Δεν εννοώ φυσικά ότι ο Παναιτωλικός θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του, ενδεχομένως όμως επειδή έχει να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό να έχει πιο επιθετική νοοτροπία στο γήπεδο. Θεωρώ δηλαδή ότι η συγκεκριμένη ομάδα θα έχει και ένα επιπλέον κίνητρο αντιμετωπίζοντάς εμάς. Εμείς από την πλευρά μας θα παίξουμε σύμφωνα με τη δική μας λογική και τη μέχρι τώρα πορεία μας και θα επιδιώξουμε ασφαλώς τη νίκη με όλες μας τις δυνάμεις. Θα είναι ένας αγώνας δύσκολος, όπως όμως δύσκολοι είναι όλοι οι αγώνες που δίνει ο Παναθηναϊκός, είτε παίζει εντός είτε εκτός έδρας».



Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved