Ομάδα για... δεκάρια

Ομάδα για... δεκάρια

Τη 10η σερί νίκη του κατέκτησε ο Ολυμπιακός στο «Κλ. Βικελίδης», με σκορ 2-1 και αύξησε τη διάφορά του από τον Παναθηναϊκό στους δέκα βαθμούς.


Οι «ερυθρόλευκοι» καθάρισαν σχετικά εύκολα το σημαντικότερο, όπως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού υποστήριζαν όλη την εβδομάδα, παιχνίδι της χρονιάς, καθώς σε περίπτωση… στραβοπατήματος των «πρασίνων» στο αυριανό ματς με την ΑΕΚ, τότε το ντέρμπι «αιωνίων» θα πάρει χαρακτήρα φιέστας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του «Κλ. Βικελίδης», δείχνοντας στους αντίστοιχους του Άρη ότι θέλουν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους από το πρώτο, κιόλας, λεπτό. Οι «ερυθρόλευκοι», παίζοντας σε ένα γρήγορο τέμπο, πήραν γρήγορα τα ηνία του αγώνα και προσπάθησαν, κυρίως με κάθετες πάσες προς τους Μιραλάς και Τζεμπούρ, να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε προβάδισμα στο σκορ. Οι παίκτες του Γιάννη Μιχαλήτσου δεν φάνηκε να μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό του Ολυμπιακού και αντέδρασαν, έτσι, παίζοντας με σίγουρες πάσες. Στο 17’ κατάφεραν να πετύχουν πρώτοι γκολ, όταν μετά από εκτέλεση πλαγίου του Μίσελ, ο Λαζαρίδης γέμισε με το κεφάλι, ο Κόκε με τακουνάκι έστρωσε στον Νέτο και αυτός με σουτ κεραυνό, μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει, Πάρντο (1-0).

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, αλλά στο 28’ τραυματίστηκε ο δραστήριος μέχρι εκείνη τη στιγμή, Μιραλάς και τη θέση του πήρε ο Ζαϊρί. Τη θέση του Βέλγου, στην κορυφή της επίθεσης, πήρε ο Τζεμπούρ, ο οποίος δεν είχε φανεί στο πρώτο μισάωρο. Ο Γαλλοαλγερινός πήρε γρήγορα πρωτοβουλίες και κυνήγησε το κενό χώρο, προκειμένου να εκμεταλλευτεί μια από τις γνωστές πάσες του Ιμπαγάσα. Αυτό, τελικά, έγινε στο 39’, όταν μετά από εξαιρετική ασίστ του Αργεντινού, ο Τζεμπούρ, με ωραίο αριστερό σουτ, νίκησε τον Βελίδη (1-1). Στα πέντε εναπομείναντα, μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, λεπτά, δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη ευκαιρία και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ του πίνακα να γράφει 1-1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια ανατροπή του Πρίττα στον Ριέρα, μέσα στην μεγάλη περιοχή του Αρη, ωστόσο ο Σιδηρόπουλος έδειξε, λανθασμένα, να συνεχιστεί το παιχνίδι. Για τα επόμενα λεπτά το παιχνίδι έγινε αρκετά σκληρό και από τις δύο ομάδες, ενώ δεν δημιουργήθηκε εκατέρωθεν κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Όλα αυτά μέχρι το 75’, όταν ο Μίσελ, στην προσπάθειά του ν’ απομακρύνει την μπάλα από τα καρέ του Βελίδη, πάσαρε στον Φουστέρ και αυτός με ένα γυριστό σουτ, από το ύψος του πέναλτι, νίκησε τον πορτιέρο της ομάδας του Άρη (1-2). Λίγο νωρίτερα είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο ο Καστίγιο (αγωνίστηκε για πρώτη φορά κόντρα στην παλιά του ομάδα) στη θέση του Μπομπαντίγια, ενώ ο Βαλβέρδε υποχρεώθηκε να κάνει δύο ακόμα υποχρεωτικές αλλαγές, καθώς τραυματίστηκαν οι Μανιάτης και Μπράβο (τη θέση τους πήραν οι Τοροσίδης και Χολέμπας).

Αμέσως μετά το γκολ ο Μιχαλήτσος έριξε στη μάχη τον Τσέζαρεκ (στη θέση του Πρίττα), προκειμένου να κυνηγήσει με άλλον έναν ποδοσφαιριστή το γκολ της ισοφάρισης. Ο Άρης έγινε σαφώς πιο δημιουργικός, όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού κατέβασαν τις γραμμές και αναλώθηκαν σε ένα σαφώς πιο αμυντικό παιχνίδι, καθώς ήθελαν να κρατήσουν το τρίποντο. Ο προπονητής του Άρη έριξε το τελευταίο του… χαρτί, τον Πορτίγια (στη θέση του Τόχα), αλλά και αυτός δεν κατάφερε, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Μπομπαντίγια, να κάνει αισθητή την παρουσία του. Αντίθετα, ο Τσέζαρεκ έφτασε κοντά στο γκολ της ισοφάρισης, στο 89’, όταν η κεφαλιά που έπιασε πέρασε άουτ.

Θυμηθείτε, λεπτό προς λεπτό, περιγραφή του ματς, πατήστε ΕΔΩ



Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved