Βαθμοί Μ(π)άλαμ(π)α(ν)

Βαθμοί Μ(π)άλαμ(π)α(ν)

Με γκολ του Μπόσκο Μπάλαμπαν ο Πανιώνιος νίκησε με 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Νέα Σμύρνη και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Τάκη Λεμονή ήρθε στο 72’ από τον Κροάτη επιθετικό, με τον ΠΑΟΚ να ολοκληρώνει τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσιρίλο στο 86’ και να κάνει δεύτερη συνεχόμενη ήττα χωρίς να σκοράρει. Από την πλευρά τους οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στο τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι που προηγήθηκαν στην έδρα τους, καθώς στα δύο επόμενα είχαν ισοφαριστεί.

Πλέον το συγκρότημα του Τάκη Λεμονή έχει 24 βαθμούς και είναι στην ενδέκατη θέση μαζί με Κέρκυρα και Ξάνθη, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 34 βαθμούς και την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σε ένα κακό ποιοτικά πρώτο μέρος, η πρώτη φάση του παιχνιδιού προϊδέασε τους θεατές για κάτι καλύτερο. Μόλις στο 4’ ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Λίνο από αριστερά να σεντράρει και τον Αθανασιάδη να λειτουργεί σαν… αμυντικός προ του Μάχο αφού αντί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα την έδιωξε!

Από εκεί και πέρα ακολούθησε ένα πολύ μέτριο ματς, με τον Πανιώνιο να είναι αυτός που είχε τις «στιγμές» στο ματς αλλά όχι και το γκολ. Ο Γουνδουλάκης ήταν από τους πλέον δραστήριους παίκτες της ομάδας του Λεμονή και προσπάθησε τόσο στο 15’ όσο και στο 27’ να απειλήσει, ενώ ενδιάμεσα και στο 18’ ο Μπάλαμπαν συνδυάστηκε ωραία με τον Ριέρα αλλά το σουτ του Κροάτη εξουδετέρωσε ο Χαλκιάς.

Ο ΠΑΟΚ σταδιακά προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και εν μέρει το κατάφερε, χωρίς πάντως να ικανοποιεί με την απόδοσή του, την ώρα που ο Πανιώνιος προσπαθούσε με στημένες φάσεις κυρίως να φτάσει κοντά στο γκολ. Σε μια από αυτές στο 38’, ο Σιόβας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Σβέρκος από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση κατάφερε να… αστοχήσει με το «μηδέν» να παραμένει στη Νέα Σμύρνη.

Με το παιχνίδι να μην παρουσιάζει κάτι καλύτερο, το ενδιαφέρον περιορίστηκε στις… αντεγκλήσεις που είχαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στην μεσαία γραμμή, κυρίως ο Γκαρσία με τον Σάμαρη, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να… «ξυπνήσει» και η εξέδρα, να υπάρξει αρκετή ένταση και διακοπή περίπου ενός λεπτού στο 41’ από ρίψεις αντικειμένων, ωστόσο με την επανέναρξη το θέαμα παρέμεινε κάκιστο και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 να τις συνοδεύει.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, κι ενώ ο Μπάλαμπαν είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 54’ με διαγώνιο σουτ, ο ΠΑΟΚ έδειξε να ανεβαίνει και παρά την αναγκαστική αλλαγή του Χαλκά που τροποποίησε τα πλάνα του Χάβου με την είσοδο του Ελ Ζαρ και του Σαλπιγγίδη έδειξε να είναι αυτός που κυριαρχεί στο χορτάρι.

Οι Θεσσαλονικείς με τον Μαροκινό στο 68’ να έχει ένα καλό σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ αλλά και με τον Σαλπιγγίδη στο 71’ να πλασάρει από την γωνία της μικρής περιοχής και να στέλνει την μπάλα σύριζα άουτ, ήταν αυτοί που πλησίασαν στο γκολ, όμως οι παίκτες του Λεμονή ήταν αυτοί που τελικά κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα.

Στο 72’ ο Σίτο Ριέρα έκανε την ατομκή ενέργεια από τα δεξιά, ξεπέρασε τον Σαβίνι και μπήκε στην περιοχή από δεξιά για να ανατραπεί από τον Μαλεζά με τον διαιτητή Σταθόπουλο να υποδεικνύει το πέναλτι. Ο Μπάλαμπαν δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα για να πάρει το προβάδισμα στο ίδιο λεπτό ο Πανιώνιος.

Οι «κυανέρυθροι» μετά το γκολ έπαιξαν αρκετά έξυπνα – και με το χρόνο – με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μην μπορεί να βρει ρυθμό και να μην απειλεί την ομάδα του Λεμονή, παρά μόνο όταν το παιχνίδι πλησίαζε προς το τέλος του και στο 84’. Ο Σαλπιγγίδης κυνήγησε μια χαμένη φάση, έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Αθανασιάδης πετάχτηκε με προβολή στο πρώτο δοκάρι για να βάλει το κεφάλι του σωτήρια ο Τσότσαλιτς και να κρατήσει το «μηδέν» για τον Πανιώνιο.

Τα πράγματα για την ομάδα του Χάβου έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, όταν στο 86’ ο Τσιρίλο για ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Γουνδουλάκη είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα γα τα αποδυτήρια. Στα υπόλοιπα λεπτά, αλλά και στα τέσσερα των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση παρά το γεγονός ότι πίεσε, με τον Πανιώνιο να παίρνει βαθιά βαθμολογική ανάσα στη «μάχη» που κάνει για την παραμονή.

Παρακολουθείσατε live την αναμέτρηση εδώ.

Ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λεονίντ Σλούτσκι, μιλώντας στο Onsports χαρακτήρισε σημαντικό αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Δείτε την συνέντευξή του εδώ.

Το Onsports ήταν στη Νέα Σμύρνη. Μπορείτε να διαβάσετε Pre-Game της αναμέτρησης, εδώ.



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved