Ξενιάδης: «Συγκεκριμένη η συμφωνία»

Ξενιάδης: «Συγκεκριμένη η συμφωνία»

Ο υποψήφιος επενδυτής στην ΠΑΕ ΑΕΚ, Βασίλης Ξενιάδης, υποστήριξε πως υπάρχει συγκεκριμένη συμφωνία για τη συμμετοχή του στα διοικητικά της Ένωσης.

{textlink02}

Ο Έλληνας επιχειρηματίας μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra και υποστήριξε πως δεν είναι ούτε άφαντος, ούτε και αόρατος, όπως υποστηρίζουν κάποιοι ενώ τόνισε ότι υπάρχει συμφωνία με την ΠΑΕ ΑΕΚ για τη συμμετοχή του στην ΑΜΚ έτσι ώστε να πάρει ποσοστό των μετοχών της Ένωσης και να μπει στη διοίκηση.

Μάλιστα, ο κ. Ξενιάδης τόνισε πως το θέμα έχει να κάνει με κάποιες τυπικές, νομικές, λεπτομέρειες που οι δικηγόροι των δυο πλευρών προσπαθούν να επιλύσουν έτσι ώστε να κάνουν το τελικό ραντεβού και να βρεθεί η φόρμουλα για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ σε αυτόν.

«Όπως έχουμε δηλώσει μαζί με την ΠΑΕ έχουμε μια καταρχήν συμφωνία. Εφόσον ακολουθηθούν οι νομικές διαδικασίες που έχει πει κι η Γενική Συνέλευση, θα τελειώσει το deal. Θα γίνει μια συνάντηση των δικηγόρων μας με αυτούς της ΠΑΕ για το τυπικό σκέλος του θέματος», ήταν τα πρώτα λόγια του Βασίλη Ξενιάδη.

Για τις επιφυλάξεις που υπάρχουν προς το πρόσωπό του, δήλωσε: «Σε μια συμφωνία πάντα υπάρχουν επιφυλάξεις κι από τις δυο πλευρές. Κι εγώ είμαι επιφυλακτικός. Σε όλες τις συμφωνίες υπάρχουν πάντα δυο αντίπαλα στρατόπεδα. Εδώ δεν υπάρχει αυτό γιατί δεν υπάρχει κάτι να αγοράσεις. Υπάρχει μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα μπουν τα χρήματα, θα γίνουν τα πάντα έννομα και τυπικά και θα τελειώσει. Τι φοβούνται; Αν θα βάλω τα λεφτά; Αν δεν τα βάλω δεν θα γίνει το deal».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν βγήκα στα ραδιόφωνα για να κάνω διαφήμιση. Ο λόγος που επέλεξα να μιλήσω τώρα, είναι για να μάθει ο κόσμος της ΑΕΚ πως μιλάμε για συγκεκριμένη συμφωνία».

Για το αν θα μπουν τα 10 εκατ. ευρώ, σχολίασε: «Κάποια στιγμή πρέπει ο κόσμος να διαβάζει τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, για να καταλάβουμε πως δεν μπορούμε να βάλουμε 10 εκατ. ευρώ γιατί αυτό δεν θα ήταν έννομο. Θα πρέπει να βρουν οι νομικοί σύμβουλοι το τυπικό σκέλος και να προχωρήσουμε όπως πρέπει».

Ενώ συμπλήρωσε: «Δεν με ρώτησε κανείς για τον έλεγχο που έχουμε κάνει εδώ κι ένα μήνα. Εμείς ασχολούμαστε εδώ και τρεις μήνες με το πρότζεκτ ΑΕΚ. Εγώ είμαι ΑΕΚ και γνωρίζω πράγματα, ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο».

Σε ερώτηση για το πλάνο που έχει για την ΑΕΚ, τόνισε: «Θέλω πρώτα να τελειώσει το deal μέσα στην εβδομάδα πρώτα ο Θεός, και μετά θα αναλύσουμε το πλάνο μας για την ΑΕΚ και το γήπεδο και για όλα. Δεν θέλω να βγει ο κόσμος και να πει πως βγαίνω να κάνω διαφήμιση. Δεν είμαι όμως ούτε αόρατος, ούτε άφαντος. Αν υπάρξουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι για την ΑΕΚ, εδώ είμαστε να ακολουθήσουμε. Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για το καλό της ΑΕΚ».

Για το αν υπάρχει πλάνο για το γήπεδο, ανέφερε: «Όλα είναι στο μυαλό μας, θα τα πούμε όλα όταν ολοκληρωθεί το deal. Θα τα πούμε όλα και θα μάθετε τα πλάνα μας. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μια χώρα που μπορεί να κάνεις επενδύσεις. Δεν είναι μια χώρα αναπτυγμένη, είναι μια χώρα σε κρίση που μπορείς να δημιουργήσεις θέσεις εργασίας και να κερδίσεις από αυτό».

Ο Βασίλης Ξενιάδης είπε επίσης πως: «Πάρα πολλά χρόνια είχα στο μυαλό μου να εμπλακώ με τα διοικητικά της ΑΕΚ, όμως δεν ήταν ο χρόνος κατάλληλος. Δεν ήμουν εγώ έτοιμος».

Ενώ για τους υπαλλήλους της ΑΕΚ που είναι απλήρωτοι, σχολίασε: «Εγώ θα έλεγα στους υπαλλήλους της ΠΑΕ να κάνουν λίγη υπομονή, όπως έχουν κάνει τόσο καιρό, και θα τα βρούμε όλα. Να γίνει το deal και θα τα πούμε όλα».

Τέλος, για το πότε θα τελειώσει το deal, ανέφερε: «Μετά το ραντεβού που σας είπα, πιστεύω πως θα τελειώσουμε άμεσα».

Ο Βασίλης Ξενιάδης μίλησε λίγο αργότερα και στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ Fm», αναφερόμενος στο ίδιο ζήτημα και απατώντας σε μερικά επιπλέον ερωτήματα, όπως αυτό της εμπλοκής του με άλλες ομάδες αλλά και της γνωριμίας του με τον Μάκη Ψωμιάδη.

«Κακώς με μπλέξανε με Ηρακλή και Αγροτικό Αστέρα. Δεν έχω καμία σχέση. Ο αδερφός μου είχε προσπαθήσει να εμπλακεί. Για το θέμα με τον Πανελευσινιακό, όταν υπάρχει ντόρος, οι εμπλεκόμενες πλευρές για να καλυφθούν κάνουν μηνύσεις. Αυτό είναι το σύνηθες», είπε ο Βασίλης Ξενιάδης ενώ αναφέρθηκε και στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

«Εφοπλιστής δεν είμαι. Είναι μια από τις δραστηριότητες του ομίλου μας. Έχουμε κάποια ναυλωμένα δεξαμενόπλοια. Να κάνουμε ένα ραντεβού και να σας δείξουμε φωτογραφίες από τα πλοία, αν θέλετε», σχολίασε και απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τη μόρφωσή του λέγοντας: «Η ΑΕΚ είχε και ανθρώπους που δεν είχαν καμία μόρφωση. Εγώ αυτή τη στιγμή ήρθα σαν φίλαθλος και όχι σαν γιάπης».

Όσο για το αν γνωρίζει τον Μάκη Ψωμιάδη τόνισε: «Όχι, δεν είμαι φίλος με τον Μάκη Ψωμιάδη. Δεν είχα καμία κοινωνική σχέση μαζί του και δεν τον γνωρίζω καν».

Για το ενδεχόμενο συμμετοχής παλαιμάχων στο σχήμα του, απάντησε: «Ο κ. Στράτος έκανε μία έρευνα. Εγώ δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Πρώτα να κλείσουμε τη συμφωνία που είναι για το καλό της ομάδας και μετά θα δούμε».

Ενώ για το αν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει στην προεδρία ο Σταύρος Αδαμίδης, δήλωσε: «Εφόσον τελειώσει η συμφωνία, θα γίνουν όλες οι προτάσεις, για το καλό της ΑΕΚ».



Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved