Οι απορίες των μικρομετόχων του ΠΑΟΚ

Οι απορίες των μικρομετόχων του ΠΑΟΚ

Πολλές ήταν οι απορίες που εξέφρασαν οι μικρομέτοχοι του ΠΑΟΚ στη Γενική Συνέλευση του Σαββάτου (31/12).

{textlink02}

Ο πρόεδρος της συνέλευσης, Δημήτρης Σαχπατζίδης και ο νομικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης απάντησαν σε αρκετές απορίες  που κατέθεσαν επί το πλείστον οι Χρήστος Ποιητής, Δημήτρης Ζιγκερίδης, Χάρης Μάλλιος.

Κάποια από θέματα, που θίχτηκαν και αφορούσαν τη χρήση 01/07/2010 – 06/30/2011, που αφορούσε η συνέλευση :

Ποιοι μέτοχοι και μέλη δ.σ. πήραν χρήματα; Ποιες ήταν οι αμοιβές των μελών του διοικητικού συμβουλίου;

 Σαχπατζίδης : «Κανένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Δεν υπάρχουν αμοιβές σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου, κανείς δεν είχε έμμισθη σχέση με την ΠΑΕ»

Με ποιο δικαίωμα δεν επετράπη στον ορκωτό να καταμετρήσει το ταμείο των διαρκείας. Γιατί δεν δόθηκαν τα δεδομένα; Δεν είστε εδώ για να κρύβετε πράγματα..

Θεοδωράκης : Το ταμείο είναι ένα, υπάρχει ενδιάμεσος λογαριασμός για τα διαρκείας, δεν αρνήθηκε κανείς να δώσει στοιχεία. Όλες οι πληροφορίες δόθηκαν από μας.

Σαχπατζίδης : «Εμείς θέτουμε μηχανισμούς ελέγχου, εκεί ρίξαμε το ενδιαφέρον μας. Δεν την γνώριζα την παρατήρηση, λέει δεν τέθηκε υπόψιν μας. Υπάρχει ένα ταμείο, δεν πιστεύω ότι αποκρύφτηκε κάτι, αν έγινε, προφανώς δεν είναι σωστό και δεν θα ξαναγίνει. Είναι θέμα παρεξήγησης νομίζω».

Στους λογαριασμούς διαχείρισης προκαταβολών και πιστώσεων φαίνεται ότι έχουν δοθεί 217.000 ευρώ. Για ποιο σκοπό;

Σαχπατζίδης : «Τα χρήματα που αναλαμβάνονται σ΄ αυτούς τους λογαριασμούς δικαιολογούνται με αποδείξεις. Οι 17.000 ευρώ έχουν δοθεί στον κ. Μηλιωρίδη, για τα έξοδα της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Οι 200.000 ευρώ δόθηκαν στον κ. Ζαγοράκη για μεταγραφικούς σκοπούς».

Πόσα χρήματα δόθηκαν στον ΑΣ για τη συγκεκριμένη χρήση;

Θεοδωράκης : «Δεν γίνονται οι τιμολογήσεις στο χρόνο που πρέπει και κάναμε μία συμφωνία με τον ΑΣ για το θέμα αυτό. Στη συγκεκριμένη χρήση, δώσαμε στον Α.Σ. 930.000 ευρώ».

Πόσα χρήματα πήρε η ΠΑΕ από τη μπουτίκ;

Θεοδωράκης : «Από ΤΟΥΜΠΑ ΕΠΕ φέτος δεν υπάρχουν έσοδα, έχει παραχωρηθεί η μπουτίκ στην Πούμα, και η μπουτίκ που υπάρχει σήμερα υπολειτουργεί σ΄ ένα μικρότερο μαγαζάκι. Πρόθεση της ΠΑΕ όπως ειπώθηκε είναι να το αναπτύξει».

Υπάρχει εκχώρηση δικαιωμάτων (τηλεοπτικά κ.α.) προς τρίτους;

Μαυρομάτης : «Το μόνο που υπάρχει, είναι το δάνειο του 2007 από την Εθνική Τράπεζα (σ.σ. πάρθηκε από τη διοίκηση Βεζυρτζή), και από δόσεις ΟΠΑΠ παρακρατείται ένα ποσό, ανάλογα με τη δόση. Τον Ιούνιο εξοφλείται το δάνειο. Πιθανόν στις εκχωρήσεις της σεζόν 10-11 να υπάρχει και εκχώρηση σε ΠΑΕ, για ένα υπόλοιπο στον Εργοτέλη για τη μεταγραφή του Κουτσιανικούλη, περίπου 100.000 ευρώ. Δεν υπάρχει καμία εκχώρηση μελλοντικών δικαιωμάτων».

Γιατί ενώ στο πόρισμα της επιτροπής διαφάνειας υπάρχει παρατήρηση για το δάνειο που δόθηκε σε υπάλληλο της ΠΑΕ, δεν υπάρχει αναφορά στις παρατηρητήσεις του ορκωτού, που υπογράφει τον ισολογισμό;

Παπαδημητρίου : «Το δάνειο δόθηκε και εξοφλήθηκε τον Οκτώβριο του 2010, δηλαδή μέσα σ΄ αυτή τη χρήση».

Στον ισολογισμό υπάρχει απαίτηση 618.000 ευρώ από εταιρίες, που διαχειρίζονται πιστωτικές κάρτες. Γιατί δεν επιβεβαιώθηκε η απαίτηση και αναγράφεται στις παρατηρήσεις;

Θεοδωράκης : «Για το θέμα των καρτών αναφέρεται ότι ο ορκωτός λογιστής δεν πήρε επιβεβαιωτικές επιστολές από τις τράπεζες. Δεν αμφισβητείται το ύψος των απαιτήσεων που έχουμε».

Στις τοποθετήσεις που έγιναν, ο Δημήτρης Ζιγκερίδης είπε ότι κανονικά έπρεπε να είναι παρών ο Θοδωρής Ζαγοράκης, λέγοντας: «Να δούμε που κυμαίνονται τα συμβόλαια και που οφείλεται αυτό το άνοιγμα. Διότι τα οικονομικά μεγέθη έφτασαν σε σημείο, που είναι αδύνατο να διαχειριστούν».

Λάβρος κατά τη ΠΑΕ και του Ζαγοράκη ήταν ο μικρομέτοχος, Χρήστος Ποιητής, που στάθηκε στο θέμα Βιολίδη, ενώ οι Σαχπατζίδης, Μαυρομάτης επανέλαβαν τα όσα είπε ο Ζαγοράκης στη δική του συνέντευξη κι επισήμαναν ότι η υποχρέωση του Βιολίδη προς την ΠΑΕ είναι 235.000 ευρώ, και έχει υπογραφεί διακανονισμός ώστε να εξοφληθεί το ποσό μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπαν, έχουν ενεχυριαστεί οι μετοχές του, ονομαστικής αξίας 300.000 ευρώ.

Για τον ισολογισμό, ο ορκωτός ελεγκτής της ΠΑΕ, Χρήστος Παπαδημητρίου επισήμανε ότι οι παρατηρήσεις, τις οποίες κατέγραψε, αφορούν συνολικά ένα ποσό 3,7 εκατομμυρίων ευρώ. Σε ότι αφορά τη ζημία της χρήσης, είναι 2,8 εκατομμύρια ευρώ. Το σώμα εξέφρασε την άποψη ότι βάσει των παρατηρήσεων του ορκωτού στον ισολογισμό, η ζημία χρήσης είναι πάνω από 7 εκατομμύρια κι όχι 2,8 εκατομμύρια. Οσαχπατζίδης απάντησε πως: «αυτή είναι η δική σας άποψη, τα στοιχεία που αποτυπώνονται στον ισολογισμό δείχνουν μία ζημία 2,8 εκατομμυρίων».

Από την πλευρά του ο λογιστής της ΠΑΕ, Θεοδωράκης τόνισε ότι η ζημιά του ΠΑΟΚ είναι ελάχιστη σε σχέση με τις άλλες ΠΑΕ. Από τη μελέτη των ισολογισμών τους, καθίσταται σαφές ότι ο Ολυμπιακός έχει ζημία χρήσης 39,5 εκατομμύρια, ο Παναθηναϊκός 15 εκατομμύρια και η ΑΕΚ 14,3 εκατομμύρια ευρώ για τη χρήση Ιούλιος 2010 – Ιούνιος 2011.



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved