Οι δύο «όψεις» του Παναθηναϊκού

Οι δύο «όψεις» του Παναθηναϊκού

Το 2012 βρίσκει τον Παναθηναϊκό εν μέσω ενδεχόμενης ιδιοκτησιακής αλλαγής που δεδομένα θα φέρει αλλαγή και στην… όψη της ομάδας.

{textlink02}

Οι δρόμοι για τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα του 2012 είναι ωστόσο δύο. Ακόμα και να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στο fund από τη Σαουδική Αραβία δεν είναι βέβαιο πως θα μείνει αρκετός χρόνος για να γίνουν προσθήκες στο ρόστερ, όπως ετοιμάζεται να τις εισηγηθεί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, κι έτσι είναι πολύ πιθανόν οι «πράσινοι» να μείνουν ως έχουν.

Αν τα πράγματα πάνε ευνοϊκά για το deal που παραμένει ανοικτό εδώ και αρκετό καιρό, αν δηλαδή ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο για τον αθλητισμό ως τις 15 Ιανουαρίου και παράλληλα μπουν «ζεστά» χρήματα στην ΠΑΕ, τότε θα υπάρχει χρονικό περιθώριο για να γίνουν καλύτερες μεταγραφικές κινήσεις και να δουλέψει με όλα όσα θέλει ο τεχνικός της ομάδας για να την οδηγήσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο Παναθηναϊκός… ως έχει

Ο πρώτος δρόμος, λοιπόν, θέλει τον Παναθηναϊκό να μην κάνει οικονομικές υπερβάσεις, αφού δεν του επιτρέπεται άλλωστε λόγω της διαμορφωθείσας κατάστασης, και να κινείται πολύ συντηρητικά στο παζάρι του Ιανουαρίου. Οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν ως το τέλος της περιόδου να «ξεφορτωθούν» συμβόλαια παικτών οι οποίοι δεν υπολογίζονται στην ομάδα και επιβαρύνουν τα ταμεία ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με την ενίσχυση οι λύσεις είναι… μετρημένες και αρκετά οικονομικές ενώ θα ποντάρουν αρκετά στις επιστροφές των τραυματιών.

Στις θέσεις των τερματοφυλάκων ο Παναθηναϊκός έχει κλείσει και δεν πρόκειται να γίνει κίνηση για να αποκτηθεί κανείς. Είναι κάτι που δεν χρειάζεται άλλωστε η ομάδα. Σε ό,τι αφορά τώρα στην άμυνα, οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να αποδεσμεύσουν τον Μελίσση και τον Σεϊταρίδη ενώ δεν θα έλεγαν όχι και σε μια πρόταση για τον Σεϊταρίδη. Περίπτωση να πουληθεί ο Μπουμσόνγκ τον Ιανουάριο δεν υπάρχει, εκτός αν προκύψει εξαιρετική πρόταση που θα είναι αδύνατον να την αρνηθεί η ΠΑΕ, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με την ενίσχυση ο Παναθηναϊκός θα εξαντλήσει τα περιθώρια για το δανεισμό του Μιγκέλ Βίτορ από την Μπενφίκα, μια περίπτωση ωστόσο που είναι ιδιαίτερα ακριβή.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, επίσης δεν θα υπάρξουν αλλαγές. Ο Πλεσί που δεν υπολογιζόταν ήδη δανείστηκε στην Ντονκάστερ ενώ τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο Λεοντίου, το καλοκαίρι ωστόσο μετά από απόφαση του ΔΣ, που δεν υπολογίζεται. Ο Φερέιρα περιμένει τις επιστροφές των Νίνη, Χριστοδουλόπουλου , ο οποίος συμφώνησε να ανανεώσει, που θα δώσουν ώθηση στην ομάδα, ενώ θα βασιστεί στους Κατσουράνη, Σιμάο, Ζέκα, Κουίνσι και Βιτόλο όπως έγινε στο πρώτο μισό της σεζόν. Η μοναδική περίπτωση παίκτη που μπορεί να απασχολήσει είναι αυτή του Δημήτρη Ανάκογλου από τον Πανσερραϊκό, υπό προϋποθέσεις ωστόσο, την ώρα που ο Πορτογάλος προπονητής ετοιμάζεται να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε Μαυρία, Φουρλάνο και Λαγό.

Όσο για την επιθετική γραμμή, όλα δείχνουν αποχώρηση του Πετρόπουλου, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την απόκτηση του Ούγκο Βιέιρα από τη Ζιλ Βιθέντε η οποία έχει δυσκολέψει πάντως αρκετά και το πιο πιθανό είναι να «κλείσει» από τώρα για το καλοκαίρι ο Πορτογάλος εξτρέμ αφού θα μείνει ελεύθερος. Από εκεί και πέρα, οι λύσεις είναι γνωστές με τους Λέτο, Κλέιτον και Ρούντολφ να σηκώνουν το βάρος.

Ο Παναθηναϊκός με επενδυτές…

Σε περίπτωση, ωστόσο, που ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει χέρια μέσα στον Ιανουάριο υπάρχει περιθώριο να γίνουν κινήσεις με μεγαλύτερη άνεση. Δεδομένα στο «τριφύλλι» θα δώσουν προτεραιότητα στη διατήρηση των παικτών που ανήκουν στην ομάδα και αποτελούν περιουσιακά της στοιχεία, με τις υποθέσεις των Νίνη, Σιμάο και Καραγκούνη να είναι αρκετά ψηλά στη λίστα των Σαουδαράβων όπως φημολογείται, ενώ το πλάνο των αποδεσμεύσεων θα προχωρήσει ούτως ή άλλως καθώς δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνονται τα ταμεία ακόμα και αν πλέον έχουν πάρει βαθιά «χρηματική ανάσα».

Αν οι «πράσινοι» έχουν την οικονομική ρευστότητα που απαιτείται θα μπορούν πολύ πιο εύκολα να προχωρήσουν και στην απαραίτητη ενίσχυση, σε συνεννόηση πάντα με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Η περίπτωση του Μιγκέλ Βίτορ θα γίνει αυτόματα πιο εφικτή, ενώ στο «κάδρο» θα μπουν παίκτες όπως ο Σιόβας που φέρεται να ενδιαφέρει την πλευρά του fund. Παράλληλα, όπως φημολογείται, θα γίνει επαφή με τον Γιώργο Τζαβέλλα για πιθανή συμφωνία του διεθνούς αριστερού μπακ με τον Παναθηναϊκό.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα πέσει όλο το βάρος στις ανανεώσεις όπως αναφέραμε, ωστόσο κι εδώ θα είναι πιο εύκολο να κινηθεί ο Παναθηναϊκός για ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων, είτε αυτός είναι ο Ανάκογλου των Σερρών είτε ο Ρούμπεν Αμορίμ της Μπενφίκα για τον οποίο έχει εξαιρετική γνώμη ο Φερέιρα αλλά είναι αρκετά δύσκολη περίπτωση με τα τωρινά δεδομένα.

Όσο για την επίθεση, τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολο να αλλάξουν και να έρθουν παίκτες που θα υποστηρίξουν την ως τώρα εξαιρετική λειτουργία της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να καλύψει πολύ εύκολα τις απαιτήσεις της Ζιλ Βιθέντε από τον Ιανουάριο για να αποκτήσει τον Ούγκο Βιέιρα, ενώ θα έχει ακόμα μεγαλύτερη ευχέρεια στην δύσκολη περίπτωση του πρώτου σκόρερ της Liga Sagres, Μπαμπά Ντιαβαρά, ο οποίος ενδιαφέρει τον 65χρονο προπονητή της ομάδας. Αν λοιπόν οι νέοι επενδυτές κάνουν δικό τους τον Παναθηναϊκό κι έχουν τον απαιτούμενο χρόνο, τότε η όψη της ομάδας θα έχει αρκετές αλλαγές και νέο «αίμα» στον αγωνιστικό χώρο έτσι ώστε να παλέψει για το πρωτάθλημα με ακόμα περισσότερα όπλα!



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved