Άλβαρεζ στο Onsports: «Κάτι περισσότερο από παραμονή»

Άλβαρεζ στο Onsports: «Κάτι περισσότερο από παραμονή»

Σε κάτι καλύτερο από την εξασφάλιση της παραμονής του Αστέρα Τρίπολης στη Super League πιστεύει ο Λεάντρο Άλβαρεζ, όπως τόνισε στο Onsports.

{textlink02}

Ο Αργεντινός μέσος επισήμανε πως είναι ευτυχισμένος στην Τρίπολη και είναι αισιόδοξος πως ο Αστέρας θα εμφανιστεί ακόμη πιο βελτιωμένος στη συνέχεια. Ο Άλβα έχει συνεργαστεί και στον Ολυμπιακό Βόλου με τον Σάκη Τσιώλη, στον οποίο χρωστά και τη νέα του καριέρα ως… αμυντικός χαφ, με τον οποίο συμφωνεί απόλυτα στην ποδοσφαιρική του φιλοσοφία, όπως εξήγησε στο Onsports. Οσο για το πρωτάθλημα, εκτίμησε πως θα είναι καλύτερο και πιο δύσκολο στον δεύτερο γύρο, καθώς οι ομάδες θα καταφέρουν να δείξουν την πραγματική τους αξία, ύστερα από το μπερδεμένο ξεκίνημα.

Άλβα, είσαι χρόνια στην Ελλάδα και τον Αστέρα ως ομάδα τον γνώριζες. Πως σου φαίνεται τώρα από κοντά;

«Γνώριζα πολλά πράγματα για τον Αστέρα από άλλους ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο Φιλομένο. Είχα ακούσει πολύ θετικά πράγματα. Όταν ήρθα στην Τρίπολη, διαπίστωσα ότι όλα λειτουργούν καλά και η ομάδα σου προσφέρει ότι χρειάζεσαι για να μείνεις συγκεντρωμένος στη δουλειά. Επίσης μου αρέσει και η Τρίπολη που είναι ήρεμη πόλη. Νιώθω πολύ καλά εδώ, ασφαλής. Μακάρι ο Αστέρας να πάει καλά, για να είναι τα πράγματα ακόμη καλύτερα και για εμάς».

Ο Αστέρας έκανε δύο πολύ σημαντικές νίκες με τον Ολυμπιακό και τον Άρη, που τον ανέβασαν στη βαθμολογία, αλλά έφτιαξε και την ψυχολογία σας…

«Όταν παίρνουμε τη νίκη απέναντι σε τέτοιες ομάδες, μεγαλώνει η αυτοπεποίθηση της ομάδας. Είναι σημαντικό όταν παίζουμε στην έδρα μας να δείχνουμε πως είμαστε δυνατοί και πως πρέπει να μας προσέχουν».

Που θεωρείς ότι οφείλεται το γεγονός ότι ο Αστέρας κάνει πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν μπορεί να σκοράρει εύκολα κυρίως εκτός έδρας, αν και παίζει καλά;

«Το ίδιο συνέβαινε και στον Ολυμπιακό Βόλου στην αρχή του περσινού πρωταθλήματος. Η ομάδα έπαιζε καλά, έχανε ευκαιρίες, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα. Όμως το φτιάξαμε και μετά βάζαμε δύο και τρία γκολ σε κάθε παιχνίδι. Το σημαντικό είναι να δημιουργείς ευκαιρίες, που είναι το πιο δύσκολο».

Πέρυσι ο Αστέρας είχε το ίδιο πρόβλημα, αλλά βέβαια δεν δημιουργούσε ευκαιρίες…

«Την περσινή χρονιά στον Αστέρα συνέβαινε το αντίθετο από αυτό που ζει τώρα. Δεν μπορούσε να νικήσει στην έδρα του, ενώ έπαιρνε αποτελέσματα μακριά από το γήπεδό του. Κατάφερνε εκτός έδρας να σημειώσει ένα γκολ και να πάρει το αποτέλεσμα. Σε αυτό παίζει ρόλο και τι ρόστερ έχεις. Αν έχεις παίκτες για να παίξεις στην αντεπίθεση και να σημειώσεις εκεί το γκολ, αγωνίζεσαι με αυτόν τον τρόπο. Εάν έχεις παίκτες που μπορούν να κρατήσουν μπάλα, τότε παίζεις με άλλο σύστημα. Και ο Αστέρας φέτος έχει ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να κρατήσουν μπάλα και να κάνουν ευκαιρίες.

Η ομάδα ξεκίνησε τη χρονιά με πολλά προβλήματα, καθώς υπήρχαν εξωαγωνιστικά θέματα, ενώ στα πρώτα παιχνίδια δεν ήταν έτοιμοι όλοι οι ποδοσφαιριστές. Ηταν δύσκολη η κατάσταση, καθώς οι παίκτες προσπαθούν να μείνουν συγκεντρωμένοι, ωστόσο η αβεβαιότητα του σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα τους επηρέασε. Τα έχω ζήσει με τον Ολυμπιακό Βόλου και δεν είναι εύκολη η κατάσταση. Όμως τώρα πιστεύω ότι η ομάδα θα σκοράρει περισσότερο, καθώς έχει ηρεμήσει από όλα αυτά και σιγά-σιγά βρίσκει τον δρόμο της».

Πλέον ο Αστέρας έχει αποκτήσει μια αγωνιστική ταυτότητα με τον Σάκη Τσιώλη στο τιμόνι. Σε όλα τα παιχνίδια παίζει με σχεδόν τον ίδιο τρόπο, χωρίς να προσαρμόζει τα πλάνα του ανάλογα με τον αντίπαλο…

«Όταν έρχονται οι νίκες, έρχεται και η αυτοπεποίθηση. Όταν σου πει ο προπονητής κάνε αυτό στο παιχνίδι κι έρχεται η νίκη, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Σιγά-σιγά βελτιώνεται η ομάδα και θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες. Πρέπει να αφήσουμε πίσω το κακό ξεκίνημα, να κοιτάμε μπροστά. Πήραμε κάποια αποτελέσματα και πλέον μπορούμε στα επόμενα παιχνίδια να μαζέψουμε κι άλλους βαθμούς και να ανέβουμε στη βαθμολογία».

Εσύ χρωστάς στον Σάκη Τσιώλη και την μεταμόρφωσή σου σε… αμυντικό χαφ…

«Αυτό είναι αλήθεια. Ξεκίνησα να παίζω σαν αμυντικός, στο κέντρο της άμυνας, σαν δεξιός μπακ. Όμως ο προπονητής μου είπε να παίξω σαν αμυντικός χαφ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί είναι μια θέση που μου αρέσει πολύ τελικά. Αυτό είναι το έργο του προπονητή, να βλέπει τις δυνατότητες των παικτών που έχει στη διάθεσή του, πέρα από τη θέση που παίζουν συνήθως».

Έρχεται ένας δύσκολος Ιανουάριος, καθώς ο Αστέρας δίνει επτά – οκτώ παιχνίδια, που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία του φέτος…

«Εμείς αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια με την ίδια σοβαρότητα και χωρίς να κοιτάμε το όνομα του αντιπάλου. Βεβαίως και έχει σημασία ποια ομάδα είναι απέναντί μας, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας μέσα στο γήπεδο».

Ποιοι είναι οι στόχοι του Αστέρα Τρίπολης φέτος; Κοιτάτε και πιο ψηλά από την παραμονή;

«Εγώ σαν ποδοσφαιριστής πάντα θέλω να κερδίζω το καλύτερο. Δεν κοιτάμε μόνο να παραμείνουμε. Βέβαια, όταν μια ομάδα όπως ο Αστέρας Τρίπολης δεν ξεκίνησε καλά, κοιτάμε τον πρώτο στόχο που είναι να μείνει στην κατηγορία. Δεν θέλω όμως να έχω μόνο αυτόν τον στόχο στο μυαλό μου. Θέλω να έχω και κάτι μεγαλύτερο σαν στόχο, κάτι παραπάνω. Πιστεύω πως αν έχεις σαν στόχο κάτι παραπάνω, μπορείς πιο εύκολα να πετύχεις τον αρχικό στόχο. Δεν είναι τίποτα εύκολο, όμως εγώ πιστεύω και στον προπονητή και στην ομάδα. Δεν ξέρω αν φέτος μπορούμε να μπούμε στην πεντάδα, αλλά υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Εμένα μου αρέσει να βλέπω ψηλά».

Μπορεί ο Αστέρας να επαναλάβει το… περσινό θαύμα του Ολυμπιακού Βόλου και να μπει στα play off;

«Για μένα είναι πιο εύκολο τώρα που ξέρω τον προπονητή και γνωρίζω την φιλοσοφία του. Με τον Σάκη Τσιώλη έχω κερδίσει πολλά πράγματα. Από τη Β’ Εθνική ανεβήκαμε στη Super League και μετά πήγαμε πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Ξέρω τι ζητάει και αυτό κάνει πιο εύκολα τα πράγματα. Εχουν έρθει παίκτες από τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά το ζήτημα είναι να είμαστε μια οικογένεια, να ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε σε κάθε παιχνίδι. Μακάρι να το έχουμε όλοι στο μυαλό μας και να πάμε πιο ψηλά».

Το κλίμα πως είναι στην ομάδα; Είναι οικογενειακό;

«Τα αποδυτήρια είναι πολύ καλά. Όταν ήρθα εγώ στην ομάδα ήταν λίγο μπερδεμένα τα πράγματα, καθώς περιμέναμε να δούμε αν ο Αστέρας θα μείνει στην κατηγορία. Όμως το κλίμα ήταν πάντα καλό, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Όλα έφτιαξαν πολύ γρήγορα όμως, καθώς και η διοίκηση στάθηκε δίπλα μας και μας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στη Super League».

Το πρωτάθλημα φέτος ξεκίνησε πολύ περίεργα για όλες τις ομάδες, καθώς υπήρχαν μεγάλα κενά ή πολλά παιχνίδια μαζεμένα. Πως σας επηρέασε αυτό;

«Γενικά το πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε καλά. Οι ομάδες έκαναν πάνω από δύο μήνες προετοιμασία και αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Γι’ αυτό κάποιες δεν ξεκίνησαν καλά. Ηταν δύσκολος ο πρώτος γύρος για όλο το πρωτάθλημα. Ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας τώρα ξεκίνησαν να παίζουν και δίνουν συνεχόμενους αγώνες. Πιστεύω ότι στον δεύτερο γύρο θα δούμε πιο καθαρά την πραγματική αξία των ομάδων. Ο Αστέρας πιστεύω θα πάει καλύτερα στη συνέχεια, καθώς τώρα ξέρουμε καλύτερα τι γίνεται. Ο Αστέρας έχει πολύ καλή οργάνωση, η διοίκηση είναι δίπλα μας και ένιωσα πολύ ευχαριστημένος. Θέλω να κάνουμε καλή χρονιά και να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες, να δείξουμε καλή εικόνα».

Πόσο έχει επηρεάσει η κρίση το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιες ομάδες που τα τελευταία χρόνια είναι σταθερές και δεν έχει αλλάξει κάτι, όπως είναι και ο Αστέρας Τρίπολης. Είναι οργανωμένη ομάδα και ανεξάρτητα από την κρίση είναι σοβαρή και συνεπής. Αυτό είναι ένα στοιχείο παραπάνω ασφάλειας για τον ποδοσφαιριστή. Η κρίση έχει επηρεάσει τα πάντα. Αυτή η ομάδα και κάποιες άλλες πάνε καλά. Αυτό βοηθά και εμάς και τον προπονητή να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας, καθώς δεν μας απασχολούν άλλα θέματα».

Μέχρι τώρα, ποια ομάδα έχεις ξεχωρίσει στο πρωτάθλημα;

«Μέχρι τώρα μου έχει κάνει εντύπωση ο Ατρόμητος, που έχει πολύ καλή ομάδα. Αλλά στον δεύτερο γύρο θα δούμε πράγματα που δεν έχουμε δει μέχρι τώρα. Ομάδες που δεν είναι ψηλά, θα πάνε καλύτερα στη βαθμολογία. Για παράδειγμα ο Άρης βρίσκεται πίσω από τον Αστέρα στη βαθμολογία, αλλά θα δείξει στον δεύτερο γύρο καλύτερο πρόσωπο».

Την Τρίτη (3/1) ο Αστέρας αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ελπίζεις σε ένα θετικό ξεκίνημα στη νέα χρονιά;

«Κάθε παιχνίδι είναι σαν τελικός για εμάς. Δεν πρέπει να αφήνουμε βαθμούς εκτός έδρας, γιατί στην Τρίπολη δεν έχουμε πρόβλημα. Μέχρι τώρα έχουμε αφήσει βαθμούς σε πολλά παιχνίδια. Είναι πιο κρίσιμοι οι βαθμοί εκτός έδρας. Και στον δεύτερο γύρο τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει να ξέρουμε σε κάθε παιχνίδι τι κάνουμε και πως θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς και θα αλλάξουμε τον τρόπο μου μας βλέπουν σαν ομάδα. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι πάντα για να παίρνουμε το θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και απέναντι στον Πανιώνιο».

Πως σου φαίνεται η Τρίπολη;

«Περνάω πολύ καλά εδώ, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι ήρεμη πόλη και μπορώ να βγαίνω βόλτα με την σύζυγό μου και την κορούλα μου, τη Σοφία. Κάνει λίγο κρύο, αλλά εντάξει τι να κάνουμε…».



Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved