Κατσαβάκης: «Δύσκολη η παραμονή για την Δόξα»

Κατσαβάκης: «Δύσκολη η παραμονή για την Δόξα»

Τις δυσκολίες για παραμονή της Δόξας Δράμας στην Super League αναγνώρισε ο Μάκης Κατσαβάκης, ο οποίος έθεσε ως στόχο τη δημιουργία μιας αξιόλογης ομάδας για το μέλλον.

{textlink02}

«Δεν κοιτάμε πόσους βαθμούς θα συγκεντρώσουμε. Προσπαθούμε να χτίσουμε μια ομάδα για το μέλλον και σε αυτό θα βοηθήσουν και οι προσθήκες που θα γίνουν. Φέτος θα κάνουμε ό,τι μπορέσουμε. Ξέρουμε ότι δύσκολα θα μείνουμε στην κατηγορία. Αυτές τις ελπίδες που υπάρχουν θα τις εξαντλήσουμε, αλλά παράλληλα θα χτίζεται μια ομάδα με προοπτική. Έτσι όπως μαστίζεται οικονομικά το ποδόσφαιρο, πολλές ομάδες θα βρεθούν σε μικρότερες κατηγορίες κι ας έχουν πιο πολλούς βαθμούς από εμάς», είπε αρχικά στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM» ο Μάκης Κατσαβάκης για τους στόχους της Δόξας Δράμας.

Αναφορικά με το παιχνίδι με τον Άρη, ο Έλληνας τεχνικός είπε: «Αν μέναμε με 11 θα διεκδικούσαμε και θα παίρναμε ένα θετικό αποτέλεσμα, γιατί είχαμε πίστη. Η ομάδα ήταν αρκετά καλή, πίεσε ψηλά και ήταν οργανωμένη. Η αποβολή μας αποδεκάτισε, γιατί δεν μπορούσαμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι. Ήταν σωστή η δεύτερη κίτρινη, σίγουρα, όμως, υπήρχαν άλλες αποφάσεις που δεν ήταν σωστές».

Αναφερόμενος στο «βαρύ» πρόγραμμα της ομάδας του, υποστήριξε: «Παίζουμε την Τρίτη με την ΑΕΚ και παίζουμε, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, Κυριακή και Τετάρτη. Το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων τα παιδιά πήραν δυο μέρες ανάσα. Το ερώτημα είναι πόσο θα αντέξουμε σε αυτούς τους ρυθμούς, γιατί πολλά παιδιά είναι πίσω σε θέμα φυσικής κατάστασης. Είναι πρωτόγνωροι αυτοί οι ρυθμοί για τα ελληνικά δεδομένα, πόσο μάλλον για κάποια παιδιά που δεν είχαν γεμάτα πρωταθλήματα. Οι απουσίες που έχουμε αυτό το διάστημα είναι πολύ σημαντικές για εμάς. Θέλουμε βοήθεια κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, γιατί αυτή είναι η βάση και από εκεί χτίζονται τα πάντα».

Ενώ για τη συνέχεια της Δόξας είπε: «Θα προσπαθούμε να παίρνουμε ένα θετικό αποτέλεσμα από κάθε αντίπαλο. Θα διεκδικήσουμε όλα τα παιχνίδια, στο μέτρο, βέβαια, που μπορούμε. Αυτοί που έχουν κάποια καλά στοιχεία, θα είναι ο βασικός κορμός αυτής της προσπάθειας. Ξέρω ότι σε κάθε παιχνίδι πρέπει να τα δίνουμε όλα».

Σε ερώτηση για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας της Δράμας, είπε: «Το θέμα για εμάς είναι να μην υπερβούμε το μπάτζετ. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα πιέσουν τον πρόεδρο προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι δώρο άδωρον να πάρουμε παίκτες και μετά να μην μπορούμε να τους πληρώνουμε. Θα έρθουν παιδιά με βάση τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας, έτσι ώστε να πληρώνονται άπαντες στις 30 του μήνα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Θα στραφούμε κυρίως στο ελληνικό στοιχείο και περισσότερο στο υλικό της περιοχής, χωρίς να αποκλείουμε, όμως, κάποιες περιπτώσεις ξένων».

Στη συνέχεια, ο Κατσαβάκης μίλησε για το κατά πόσο ασχολούνται ή θα ασχοληθούν στο μέλλον τα νέα παιδιά με το ποδόσφαιρο: «Έχουν μειωθεί τα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Πιστεύω, όμως, πως η σημερινή οικονομική κατάσταση θα οδηγήσει πολλούς νέους στο άθλημα. Θα έρθει η στιγμή που τα παιδιά θα ζητούν τα προς το ζην στο ποδόσφαιρο».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα πήγαινε σε ομάδα μικρότερης κατηγορίας, απάντησε: «Δεν έχω κόμπλεξ να δουλέψω σε μικρότερη ομάδα. Το θέμα είναι να ισορροπώ με τον εαυτό μου και να προσφέρω αυτά που μπορώ».



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved