Τη λύση του πρωτοδικείου ψήφισε ο Σύλλογος Μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ

Τη λύση του πρωτοδικείου ψήφισε ο Σύλλογος Μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ

Τη λύση του πρωτοδικείου ψήφισε στη Γενική του Συνέλευση ο Σύλλογος Μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ ως την καταλληλότερη λύση τη δεδομένη χρονική περίοδο για την επόμενη μέρα στα διοικητικά της κρητικής ομάδας.

{textlink02}

Η διαδικασία στην οποία συμμετείχαν πάνω από 80 άτομα ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ στα γραφεία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ». Το «παρών» στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μετόχων έδωσε και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ με τον πρόεδρο Νίκο Μαχλά να δέχεται καταιγισμό ερωτήσεων για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Ηρακλειώτικο σύλλογο και κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά και τα διοικητικά ενʼ όψει και της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στις 4 το απόγευμα στο κλειστό του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου. Αρκετά από τα μέλη του Συλλόγου Μετόχων της ΠΑΕ ρώτησαν πολλές φορές τον πρόεδρο του ΟΦΗ  για το αν εξακολουθεί να υφίσταται το ενδιαφέρον του Ηρακλειώτη επιχειρηματία που έκανε έλεγχο στα βιβλία της κρητικής ΠΑΕ πρόσφατα με τον Νίκο Μαχλά να απαντάει ότι είναι δύσκολο να προχωρήσει η συγκεκριμένη περίπτωση σε αυτή την φάση αλλά να τονίζει ότι είναι αντίθετος με το να οδηγηθεί η ομάδα σε διοίκηση πρωτοδικείου.

Ο πρόεδρος του Ηρακλειώτικου συλλόγου τόνισε ότι για να βγει οικονομικά η χρονιά χρειάζονται περίπου 1,5 με 2 εκατομμύρια ευρώ ενώ επισήμανε ότι δεν μπορεί να προταθεί μείωση στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο ρόστερ γιατί οι περισσότεροι εξ' αυτών δεν θα δεχτούν μια τέτοια πρόταση και θα ζητήσουν να αποχωρήσουν από την ομάδα.

Ο Νίκος Μαχλάς ρωτήθηκε επίμονα και για το θέμα των τελευταίων ημερών που προέκυψε στην ομάδα με την αποχώρηση του Σουμπίνιο απαντώντας ότι ο παίκτης πληρωνόταν από τον Ολυμπιακό και πως από την στιγμή που ζήτησε η ομάδα του Πειραιά να τον πάρει πίσω δεν μπορούσε ο ίδιος να κάνει κάτι παραπάνω για να τον κρατήσει στον ΟΦΗ. Πλέον οι όποιες διοικητικές εξελίξεις στην κρητική ομάδα μετατοπίζονται στην Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ που θα γίνει την Παρασκευή (30/12) με το ενδεχόμενο η ομάδα να οδηγηθεί σε διοίκηση πρωτοδικείου να είναι πιο ορατό από ποτέ από την στιγμή που λίγες ώρες πριν την διαδικασία της Συνελεύσεως δεν φαίνεται να υπάρχει λύση στο οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει ο ΟΦΗ.

Τι λέει το ψήφισμα που εγκρίθηκε στη ΓΣ

Αναλυτικά το ψήφισμα που εγκρίθηκε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ αναφέρει τα εξής:

«Ενόψει των κρίσιμων εξελίξεων και της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ ΟΦΗ, η θέση του Συλλόγου Μετόχων είναι η εξής:

Πιστεύουμε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφόσον δεν υπάρξει πρόταση για εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μέσα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από έναν ή περισσότερους επιχειρηματίες, η μοναδική ρεαλιστική λύση για την επιβίωση της εταιρίας είναι ο διορισμός Διοικούσας Επιτροπής από το Πρωτοδικείο, με στόχους:

Α) Την εξεύρεση πόρων, απαραίτητων για να πορευθεί η εταιρία.

Β) Την άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων υπό συνθήκες ανάγκης με όλους όσους έχουν λαμβάνειν από την ΠΑΕ ΟΦΗ προκειμένου να επιτευχθούν διακανονισμοί.

Γ) Την έναρξη ενεργειών με στόχο τον περιορισμό του μπάτζετ και τον εξορθολογισμό των δαπανών της εταιρίας.

Δ) Την προσπάθεια εκλογίκευσης της λειτουργίας και των δομών της εταιρίας.
Στη Διοικούσα Επιτροπή θα πρέπει να συμμετέχουν άνθρωποι από τον ευρύτερο επιχειρηματικό κόσμο και την οικογένεια του ΟΦΗ με αξιοπιστία στην αγορά και την κοινωνία, ικανότητες διαχείρισης και διοίκησης, υψηλό Ομιλίτικο φρόνημα, έξωθεν καλή μαρτυρία και διάθεση προσφοράς.

Διά ροπάλου πρέπει να αποκλειστούν αμφιλεγόμενα άτομα, τυχοδιώκτες, άνθρωποι που βαρύνονται με αμαρτίες του παρελθόντος και άτομα που θα διχάσουν το φίλαθλο κόσμο της ομάδας και θα την οδηγήσουν σε επικίνδυνες ατραπούς.
Ο Σύλλογος Μετόχων θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις οποιαδήποτε Διοίκηση Πρωτοδικείου που θα ικανοποιεί τις παραπάνω απαιτήσεις.

Καλούμε τους Μέτοχους της ΠΑΕ ΟΦΗ να κινηθούν με τον ίδιο γνώμονα στη Γ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ την Παρασκευή 30/12 και να αποτρέψουν τη διολίσθηση στη φαυλότητα.

Το συμμάζεμα και ο εξορθολογισμός της εταιρίας είναι μονόδρομος, ώστε να συνεχίσει να υφίσταται η ΠΑΕ ΟΦΗ και να υποστηρίζει το αγωνιστικό τμήμα. Ως σήμερα δε συνέβη. Πρέπει να συμβεί. Για να καμαρώνουμε μια υγιή ομάδα εντός αγωνιστικών χώρων, οφείλουμε πρώτιστα να εξασφαλίσουμε την υγιή λειτουργία της εταιρίας. Αυτό πρέπει να γίνει πεποίθηση σε κάθε φίλαθλο της ομάδας.

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους.

Σύλλογος Μετόχων ΠΑΕ ΟΦΗ».

Ηράκλειο, ανταπόκριση: Τάσος Βαρδάκης



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved