«Μόνο η ΑΕΚ στο μυαλό μου»

«Μόνο η ΑΕΚ στο μυαλό μου»

Αποφεύγοντας να τοποθετηθεί στο θέμα του Ισμαελ Μπλάνκο, ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη τύπου μίλησε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ισπανός προπονητής δεν αποκάλυψε αν θα συμπεριλάβει τον Τραϊανό Δέλλα στα πλάνα του ή όχι, καθώς επεσήμανε πως «αυτό που πρέπει να δείξουμε όλοι είναι μια ενότητα».


Αναλυτικά όσα είπε ο Μανόλο Χιμένεθ:

Για το πώς αντιμετωπίζει η ΑΕΚ το ντέρμπι: «Πρέπει να είμαστε ήρεμοι, όχι χαλαροί. Να έχουμε αυτοπεποίθηση, να πιστεύουμε στην ομάδα και τους εαυτούς μας. Αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα, για τρίτη φορά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και τέταρτη συνολικά φέτος. Είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με μεγάλη δυναμική».

Για την επιστροφή του Δέλλα: «Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μας κι αν είναι σε καλή κατάσταση θα αγωνιστεί. Είναι το πρώτο του παιχνίδι μετά από τραυματισμό και αν μου πει ότι είναι έτοιμος θα τον βάλω. Είναι έμπειρος και τον εμπιστεύομαι. Όμως δεν είναι ο μοναδικός που μπορεί να παίξει άμυνα στην ΑΕΚ».

Για τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας: «Πρέπει να δυναμώσουμε πίσω, κάτι που είχαμε κάνει μέχρι πρόσφατα, αλλά το είχαμε χάσει στα τελευταία παιχνίδια. Είμαι πεπεισμένος ότι με την καθημερινή δουλειά θα μπορούμε να κάνουμε μία ΑΕΚ κάθε μέρα και καλύτερη. Αυτή που θέλω εγώ και ο κόσμος. Τώρα που δεν είμαστε τόσο δυνατοί πρέπει να δείξουμε μία ενότητα».

Για το συμβόλαιο του Ίσμαελ Μπλάνκο: «Για το μέλλον του Μπλάνκο δεν μπορώ να μιλήσω εγώ. Θα κάνει ό,τι κρίνει αυτός απαραίτητο. Λήγει το συμβόλαιό του και πρέπει να διαπραγματευτεί αν θέλει να συνεχίσει ή όχι. Σε ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι εγώ έχω εκφράσει την άποψή μου. Το υπόλοιπο ανήκει στη διοίκηση».

Για το ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τον ίδιο: «Είναι αλήθεια ότι κάποιοι ενδιαφέρονται για την κατάστασή μου. Είναι ξεκάθαρο ότι για τη δική μου περίπτωση αποφασίζω εγώ. Ό,τι έχει να κάνει με το παρόν και το μέλλον την απόφαση την παίρνω εγώ. Είναι ευχάριστο να αξιολογούν άλλες ομάδες τη δουλειά που κάνω, αλλά αυτή τη στιγμή το μόνο που με ενδιαφέρει 100% είναι η ΑΕΚ. Και η Ρεάλ να με καλέσει που δεν θα το κάνει, εγώ δεν θα πάω».

Για τον Όγκνιεν Οζέγκοβιτς: «Είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής. Δεν θεωρώ πως είναι ακόμη έτοιμος για την ΑΕΚ. Έχουμε μεγάλους επιθετικούς, τον Μπλάνκο, τον Μπάχα και τον Λυμπερόπουλο, ενώ εμπιστεύομαι τον Νικόλτση και είναι τραυματίες οι Φροξυλιάς και ο Αμπντουραχμάνι. Δεν είναι καλύτερος από αυτά τα παιδιά. Πιθανώς με περισσότερο χρόνο να μπορούσε να δείξει κάτι παραπάνω, αλλά με τρεις προπονήσεις είναι δύσκολο να πω αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί στην ΑΕΚ».

Για το αν είναι απογοητευμένος από τις τελευταίες εμφανίσεις του Κώστα Μανωλά: «Ο Μανωλάς είναι ένας πάρα πολύ καλός αμυντικός, που τους τελευταίους μήνες έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και μετά από έναν τραυματισμό, όπως και με άλλους συμπαίκτες του, δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση. Αλλά όπως έχω επαναλάβει, το να παίζεις καλά ή όχι, είναι κάτι που συμβαίνει. Το σημαντικό είναι ότι ο Μανωλάς έχει πολύ καλά στοιχεία και δυνατότητές και θέλει να βελτιώνεται. Για μένα ο Μανωλάς είναι ένας ενδιαφέρων παίκτης».

Για τις δηλώσεις του Γρηγόρη Μάκου μετά το ματς με τον Άρη και το αν επιδρούν αρνητικά στην ενότητα της ομάδας: «Ίσως αυτή είναι η πλευρά που θέλετε να δώσετε στις δηλώσεις του Μάκου. Και αυτό είναι δικαίωμά σας γιατί εσείς θέλετε να βγάλετε ειδήσεις. Αλλά θεωρώ ότι ο Μάκος είναι ένας διεθνής ποδοσφαιριστής που κάνει καταπληκτική χρονιά, είναι ένας φιλόδοξος ποδοσφαιριστής και εμείς επιθυμούμε να βρούμε την μέγιστη απόδοση των ποδοσφαιριστών. Για μένα είναι πάρα πολύ θετικό αυτό που έκανε ο Γρηγόρης, από την άποψη ότι επιβάλει τον εαυτό του και θέλει να επιβάλει και τους συμπαίκτες του, νομίζω ότι έχετε δει την αρνητική πλευρά και νομίζω ότι υπάρχει η θετική. Νομίζω ότι αυτό που είπε ήταν πολύ δημιουργικό. Αν η ΑΕΚ θέλει να βελτιωθεί και να γίνει μεγαλύτερη, θα πρέπει από το εσωτερικό, μέσα από τα αποδυτήρια, να γίνει αυτό».

Για τη δήλωση του Μάκου πως κάποιοι δεν πρέπει να σκέφτονται πού θα παίζουν του χρόνου: «Επιμένω ότι αυτό ήταν ένα πολύ θετικό μήνυμα. Αν υπάρχει κάποιος που σκέφτεται κάτι τέτοιο, θα πρέπει να το δεχτεί. Αν κάποιος τόσο σημαντικό ποδοσφαιριστής στην ομάδα και στα αποδυτήρια, λέει κάτι τέτοιο και κάποιος δεν πειραχθεί, τότε δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Είναι όμως σημαντικό κομμάτι οι φιλοδοξίες. Επαναλαμβάνω ότι δεν θεωρώ ότι αυτή είναι κακή κριτική, γιατί όλοι θέλουν να κάνουν τα σωστά πράγματα, αλλά είναι καλό μερικές φορές να τραβάμε το αυτί και δεν είναι απαραίτητο να το κάνει αυτό ο προπονητής πάντα».

Για το αν θεωρεί ότι υφίσταται τέτοιο θέμα: «Εσείς το βλέπετε αυτό. Πάντα βλέπετε την αρνητική πλευρά της πρότασης. Η θετική πλευρά, επειδή όλοι είμαστε άνθρωποι, κάποιοι μπορεί να μην είμαστε συγκεντρωμένοι κάποια στιγμή και επειδή το ποδόσφαιρο είναι συλλογικό άθλημα και όλοι εξαρτιόμαστε από όλους, πρέπει πρώτα να είσαι εσύ συγκεντρωμένος και μετά όλοι οι άλλοι γύρω σου να είναι συγκεντρωμένοι. Δεν είναι αρνητικό αυτό. Είναι θετικό».

Για τα αγωνιστικά του πλάνα εν όψει ντέρμπι: «Θα παίξουμε σίγουρα με 11. Όσο μας το επιτρέπουν οι τραυματίες. Δεν είναι για να κρύψω κάτι από εσάς από ειδήσεις. Μερικές φορές οι σχέσεις προπονητών και δημοσιογράφων δεν είναι αυτό που καταλαβαίνει ο κόσμος. Δουλειά σας είναι να δίνεται νέα και να είστε ακριβείς σε αυτά που λέτε και εμένα η δική μου πλευρά είναι σημαντικό να μην γνωρίζει ο αντίπαλος πώς θα κατέβουμε. Για αυτό και η στρατηγική έχει να κάνει και πολύ με τον αιφνιδιασμό. Είμαι σίγουρος με αυτά που διαβάζω ότι είστε πολύ κοντά κάθε Κυριακή. Αλλά είναι λογικό να μην είστε στην καθημερινότητά της ομάδας. Ίσως κάποιος να έχει ένα προσωπικό πρόβλημα. Για αυτό όταν κερδίζεις είναι όλα σωστά και καλά και όταν χάνεις όλα είναι λάθος και θα έπρεπε να δοκιμάσεις κάτι άλλο. Έχουμε πει ότι μετά από μεγάλες μάχες, κερδισμένες, υπάρχουν πολλοί στρατηγοί. Πριν αντιμετωπίσεις τις μάχες, υπάρχει μόνος ένας στρατηγός που πρέπει να πάρει τις αποφάσεις και σε αυτή την περίπτωση είμαι εγώ, ο προπονητής».

Για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξουν εκπλήξεις στη βασική ενδεκάδα: «Όχι, δεν νομίζω ότι θα δούμε κάτι άλλο. Σκέφτομαι το πώς θα παίξει ο Παναθηναϊκός αύριο. Αξιολογώ βεβαίως την δυναμική της αντίπαλης ομάδας, αλλά εστιάζω την προσοχή μου στο πως μπορώ να επηρεάσω την ομάδα μου και πως μπορεί να λειτουργήσει η καλύτερη δυνατή ενδεκάδα της ομάδας μου. Αυτή είναι πραγματικά όλη η σημασία για την προετοιμασία. Σίγουρα μετά θα υπάρχουν κάποιες εκπλήξεις, γιατί μερικοί από σας μπορεί να θεωρείται ότι πρέπει να παίξουν κάποιος ή κάποιοι, αντί άλλων. Αλλά έχω 7 μέρες μπροστά μου για να αξιολογήσω ποιοι είναι οι κατάλληλοι για να αγωνιστούν. Και συνήθως δεν είναι κάποια έκπληξη για να αιφνιδιάσουμε, αλλά για να κατεβάσουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα».

Για το αν είναι ικανοποιημένος με την πρόοδο των παικτών που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο: «Ναι, είναι αλήθεια. Είμαι ευχαριστημένος. Είναι ποιοτικοί παίκτες, αλλά το έχω πει πολλές φορές ότι είχαν έλλειψη παιχνιδιών. Δεν είχαν παίξει στις χώρες τους. Υπάρχουν δύο λύσεις λοιπόν. Ή δεν τους υπολογίζεις γιατί δεν ήταν στο 100%, το οποίο σημαίνει ότι δεν θα μπουν ποτέ στο 100% ή θα τους δίνουμε ευκαιρίες, γιατί όπως πολύ καλά ξέρετε, αν δεν παίζεις τις Κυριακές, χάνεται ο ρυθμός. Όσες προπονήσεις και να κάνεις χρειάζεται ο ρυθμός των παιχνιδιών. Και αυτό είναι το μεγάλο δίλλημα. Να προσπαθείς δηλαδή να τους συμπεριλάβεις σιγά σιγά στην ενδεκάδα ή τουλάχιστον στα παιχνίδια, ώστε να αποκτήσουν πιο γρήγορα τη δυναμική και να έχουν παιχνίδια περισσότερα ή από την άλλη πλευρά να τους χρησιμοποιείς όποτε το επιβάλει η συνθήκη ή η ανάγκη. Εκεί είναι το δίλλημα. Πραγματικά χρειαζόμαστε όλους αυτούς, όπως και όλους τους υπόλοιπους να είναι στο 100% ετοιμότητας».



Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Bundesliga: Ο Ντε Λιχτ αποκλείει μεταγραφή του από την Μπάγερν
Bundesliga: Ο Ντε Λιχτ αποκλείει μεταγραφή του από την Μπάγερν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved