Αδαμίδης: «Τέσσερις οι υποψήφιοι επενδυτές»

Αδαμίδης: «Τέσσερις οι υποψήφιοι επενδυτές»

Όχι ένας και δύο, αλλά τέσσερις είναι πλέον οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για την ΠΑΕ ΑΕΚ, ένας εκ των οποίων είναι Έλληνας και εκπροσωπείται από τον Νίκο Στράτο.

{textlink02}

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Σταύρος Αδαμίδης, η τιμή της μετοχής της ΠΑΕ μειώθηκε από 6,4 σε 1,2 ευρώ και αυτό σημαίνει ότι όποιος επενδύσει στο μετοχικό κεφάλαιο της ομάδας το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ, γίνεται αυτομάτως κάτοχος του 51%, άρα και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Και το πιο σημαντικό, ότι αυτά τα χρήματα, τα 10 εκατομμύρια ευρώ μένουν στο ταμείο της ομάδας προς διαχείριση απ' τον νέο επενδυτή και δεν πηγαίνουν στην τσέπη κάποιου εκ των σημερινών μετόχων. Ουσιαστικά, όπως είπε ο κ. Αδαμίδης, η ΑΕΚ δεν πωλείται, θέλοντας να υπονοήσει ότι... χαρίζεται, με υποχρέωση από την πλευρά του νέου ιδιοκτήτη για την ανάληψη των υποχρεώσεων της ΠΑΕ.

Στην Ελλάδα θα επιστρέψει την Παρασκευή και αναμένεται στην επόμενη γενική συνέλευση, μέσα στον Γενάρη να ενημερωθούν επίσημα οι νυν μέτοχοι, καθώς στόχος είναι όλο το θέμα της πώλησης της ΠΑΕ να έχει ολοκληρωθεί με το τέλος του πρώτου μήνα του νέου έτους.

«Πραγματοποιήθηκε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, εγκρίθηκε ο ισολογισμός 2010-2011 και αποφασίστηκε η ανώτερη τιμή μετοχής της ΑΕΚ στο 1.2 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι όποιος ενδιαφέρεται, με ένα ποσό 10 εκατομμυρίων θα μπορεί να πάρει το 51% των μετοχών της ΑΕΚ. Έγινε και μια επίσημη ενημέρωση για θέμα Ψωμιάδη, για το οποίο βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Ευελπιστούμε ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ, πρώτα ο Θεός εντός 6-12 μηνών θα έχει θετικά αποτελέσματα. Έγινε και παρουσίαση για τις προτάσεις ενδιαφερομένων για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου. Τέσσερις ενδιαφερόμενοι έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον. Η μια πρόταση είναι γνωστή από την πλευρά που εκπροσωπεί ο κ. Βλάχος. Έχει ξεκινήσει νομικός έλεγχος και περιμένουμε να προχωρήσει ο οικονομικός. Τη δεύτερη πρόταση μου μετέφερε ο κ. Νίκος Στράτος, ο οποίος εκπροσωπεί Έλληνα επιχειρηματία που ενδιαφέρεται να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο με 10 εκ. ευρώ. Θα συναντηθώ τις επόμενες μέρες μαζί του», είπε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Αδαμίδης.

Συνεχίζοντας ο Σταύρος Αδαμίδης αποκάλυψε πως αναχωρεί σήμερα για το εξωτερικό: «Σήμερα φεύγω για το εξωτερικό όπου θα συναντηθώ με δύο αραβικά fund, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα επιστρέφω τη Παρασκευή». Ο Αδαμίδης ξεκαθάρισε πως διατηρεί η διοίκησή του το χαρακτήρα της μεταβατικής, έχοντας ως στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης των μετοχών. «Θα εξαγγελθεί νέα γενική συνέλευση για να γίνει παρουσίαση, να πούμε ποιες είναι οι προτάσεις και να αποφασίσει η συνέλευση. Οι προτάσεις προέκυψαν τις τελευταίες δέκα μέρες. Με τον ορισμό της μετοχής στο 1.2 ευρώ, με δέκα εκατομμύρια ευρώ παίρνει κάποιος το 51% των μετοχών της ΑΕΚ».

Ερωτηθείς για την ύπαρξη πρότασης από Ελληνα επιχειρηματία, ο πρόεδρος της ΑΕΚ δεν θέλησε να δώσει περισσότερα στοιχεία, αφού ο εκπρόσωπος του επενδυτή, κ. Στράτος, θέλει να κρατηθεί μυστική η ταυτότητά του: «Πρόκειται για Ελληνα επιχειρηματία, επικοινώνησα με τον κ. Στράτο, ο οποίος μου εκδήλωσε το ενδιαφέρον. Δεν θέλει να διαρρεύσει το όνομα του ενδιαφερόμενου, θα κανονίσουμε συνάντηση μέσα στις επόμενες  δέκα μέρες. Οποιος ενδιαφέρεται για την αγορά της ΠΑΕ είμαστε εδώ να συζητήσουμε μαζί του».

Για την πρόταση της πλευράς που εκπροσωπεί ο κ. Βλάχος, ο Σταύρος Αδαμίδης τόνισε πως εξακολουθεί να προχωρά κανονικά: «Είμαστε σε συνεχή επαφή με τον κ. Βλάχοπ. Εχουμε στείλει ερωτηματολόγια έχουν συμπληρωθεί, έχουμε παραδόσει τα στοχεία που μας έχουν ζητηθεί, ενώ έχει γίνει και μια εκτίμηση της αξίας του ρόστερ για τον ενδιαφερόμενο. Εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε να γίνει αυτή η διαδικασία της μεταβίβασης των μετοχών όσο γίνεται συντομότερα. Εχουμε εκφράσει ορισμένες ανησυχίες για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, ελπίζω να την ξεπεράσουμε. Ο,τι πρέπει να γίνει, θέλουμε να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο. Η μετοχή ήταν 6.4 ευρώ την κάναμε μόνο 1.2 ευρώ, για να αποκτήσει κάποιος το μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΚ. Και θέλω εδώ να διευκρινίσω κάτι πολύ σημαντικό. Τα δέκα εκατομμύρια στο ταμείο της ΠΑΕ και τα διαχειρίζεται ο νέος επενδυτής. Ουσιαστικά η ΑΕΚ δεν πωλείται».

Τέλος, για το ενδεχόμενο κάποιας αντίδρασης από την πλευρά των παικτών, ο πρόεδρος της ΑΕΚ, είπε: «Δεν νομίζω να υπάρξουν αντιδράσεις από τους παίκτες. Πληρώθηκαν ένα μέρος. Πιστεύουμε να έχουμε ένα ποσό στα μέσα του Γενάρη για να αποπληρωθούν σιγά σιγά. Είναι γενικότερο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το πρόβλημα για την ΑΕΚ είναι ότι οφείλουμε αρκετά χρήματα σε παίκτες που δεν ανήκουν στο δυναμικό και μπορούν να κάνουν προσφυγή. Η υπόθεση του Ψωμιάδη κάνει την ΑΕΚ πιο ελκυστική για κάθε ενδιαφερόμενο, γιατί θα έχει τη δυνατότητα να εισπράξει χρήματα».

Να σημειωθεί ότι έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Σπάτων, όπου έγινε η Γ.Σ. υπήρξαν και λίγοι φίλαθλοι της ΑΕΚ, προκειμένου να ενημερωθούν από... πρώτο χέρι για τις εξελίξεις.

Η διοίκηση της ΑΕΚ μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης εξέδωσε ανακοίνωση με τις αποφάσεις:

Αναλυτικά:

Σήμερα, την 28/12/2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. συνεδρίασε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ και έλαβε αποφάσεις για τα παρακάτω εκκρεμή θέματα αρμοδιότητάς της:
1. Εγκρίθηκαν οι Οικονομικές Καταστάσεις της 31ης εταιρικής χρήσης από 01/07/2010 μέχρι την 30/06/2011.
2. Εγκρίθηκε η απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή-Λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση που έληξε την 30/06/2011.
3. Αποφασίστηκε η εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή-Λογιστή για τη χρήση από 01/07/2011 μέχρι την 30/06/2012.
4. Αποφασίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την καταβολή μετρητών και η ανώτατη τιμή μετοχής ορίστηκε στο 1,20 ευρώ από 6,40 ευρώ που οριζόταν μέχρι σήμερα. Η προθεσμία καταβολής του ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ορίσθηκε εντός ενός (1) μήνα, ήτοι μέχρι την 27/01/ 2012. Σημειώνεται ότι στην επόμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί μέσα στον Ιανουάριο του 2012 θα εξαγγελθεί νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Με αυτόν τον τρόπο ο δρόμος για την είσοδο νέων επενδυτών έχει πλέον καταστεί ορθάνοιχτος.
5. Περαιτέρω, αποφασίστηκε, σε περίπτωση μερικής κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου, να προβλεφθεί η δυνατότητα αύξησής του μέχρι του ποσού της κάλυψης.
6. Επίσης αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί η ανωτέρω απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
7. Τέλος αποφασίστηκε να αποκλεισθεί το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων για τη συγκεκριμένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Για την ΠΑΕ ΑΕΚ



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved