Τα κέρδη της ΑΕΚ από την απόφαση για Ψωμιάδη

Τα κέρδη της ΑΕΚ από την απόφαση για Ψωμιάδη

Βάσιμες ελπίδες για να... γεμίσουν τα ταμεία της με χρήματα από την υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη έχει πλέον η ΑΕΚ, ωστόσο υπάρχει και ένα επιπλέον κέρδος που αφορά τις διατάξεις του Financial Fair Play.

{textlink02}

Το επιχείρημα της ΑΕΚ προς την UEFA ότι περίμενε χρήματα από τη συγκεκριμένη υπόθεση, προκειμένου να παίρνει την αδειοδότηση, είχε σταματήσει να ισχύει, ωστόσο στην περίπτωση που η Ένωση αρχίσει να λαμβάνει λεφτά από τον Ψωμιάδη, τότε θα γίνει και πάλι ενεργό.

Αυτό, άλλωστε, ανέφερε μεταξύ άλλων στην εφημερίδα «Goal» ο δικηγόρος της ΑΕΚ, Χάρης Οικονομόπουλος.

-Τι σημαίνει η απόφαση για την ΑΕΚ;

«Είναι η πρώτη απόφαση δικαστή με την οποία συνδέονται τα παιδιά του Χρυσόστομου Ψωμιάδη με τα χρήματα που υπεξαίρεσε ο πατέρας τους από την ΑΕΚ. Μέχρι σήμερα ήταν... τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, καθώς χωρίς καμία δουλειά και άλλη δραστηριότητα τα δύο παιδιά εμφανίζονταν να κατέχουν πολύ μεγάλα περιουσιακά στοιχεία, να αγοράζουν ακίνητα μεγάλης αξίας, ποδοσφαιρικές ομάδες και μάλιστα να τις δωρίζουν κιόλας και να ζουν σαν κροίσοι. Σήμερα, λοιπόν, έγινε επίσημα δεκτό από το δικαστήριο μετά από επιβεβαίωση χρηματικών ροών από το ΣΔΟΕ ότι συγκεκριμένα ποσά που υπεξαιρέθηκαν από τον Μάκη Ψωμιάδη από την ΠΑΕ ΑΕΚ κατέληξαν στα παιδιά του».

-Γιατί είναι σημαντική;

«Η ΑΕΚ έχει σκοπό να πάρει πίσω τα κλεμμένα. Η απόφαση είναι σημαντική επειδή μέχρι πρόσφατα και ειδικότερα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011 οι άνθρωποι που κατηγορούνται για την υπεξαίρεση σε βάρος της ΑΕΚ, δηλαδή ο Χρυσόστομος Ψωμιάδης, ο Χαρίλαος Ψωμιάδης του Γεωργίου και ο Χαρίλαος Ψωμιάδης του Παναγιώτη, μετά την τελεσίδικη αναγνώριση από τα πολιτικά αστικά δικαστήρια ότι οφείλουν στην ΑΕΚ 44 εκατ. ευρώ με τόκους, δηλαδή κοντά στα 80 εκατ. ευρώ από το 2003, παρουσιάζονταν να μην έχουν ούτε ένα ευρώ στους λογαριασμούς τους, όπως φάνηκε όταν η ΑΕΚ κοινοποίησε την απόφαση αυτή και τη σχετική αίτηση κατάσχεσης στους λογαριασμούς. Από την έρευνα όμως που έχει διενεργηθεί έχει εντοπιστεί τελικά μια πολύ σημαντική περιουσία η οποία βρίσκεται στα χέρια παρένθετων προσώπων τόσο σε ακίνητα όσο και σε μετοχές και μετρητά, η οποία μέχρι πρότινος λογικά και μετά την 3η Νοεμβρίου και με βάση επίσημα έγγραφα προέρχεται από τα χρήματα της ΑΕΚ».

-Ποια είναι τα επόμενα νομικά βήματα;

«Θα μου επιτρέψετε να μην αναφερθώ στα επόμενα νομικά βήματα που θα ακολουθήσουμε. Θα σας πω, όμως, για τα επόμενα νομικά στάδια. Τη 15η του Ιανουαρίου θα γίνει η συζήτηση αίτησης προσωρινών μέτρων επί της οποίας εξεδόθη η προσωρινή διαταγή και την 4η Απριλίου του 2012 περιμένουμε τη δίκη του Μάκη Ψωμιάδη, του Χαρίλαου Ψωμιάδη και των συνεργών του στο 3 και 4 Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με την κατηγορία της κακουργηματικής υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και λοιπά σε βάρος της ΑΕΚ».

-Ποια θα είναι η απόφαση βάσει της οποίας η ΑΕΚ θα αρχίσει να παίρνει χρήματα;

«Η ΑΕΚ μπορεί να λάβει χρήματα με δύο τρόπους. Πρώτον, αν αυτοβούλως τα παιδιά επιστρέψουν κάθε περιουσιακό στοιχείο που αντιστοιχεί στο ποσό που έχει υπεξαιρέσει ο πατέρας τους. Μάλιστα, υπάρχει και άλλη ποινική δικογραφία που έχει ανοίξει από το Μάιο του 2011 για «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος από το 2003. Υπάρχει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ποινική δικογραφία για περαιτέρω «ξέπλυμα» των υπεξαιρεθέντων από την ΑΕΚ μέσω της ΠΑΕ Καβάλας, τραπεζικών λογαριασμών και άλλων εταιρειών, η οποία συντάχθηκε μετά τα στοιχεία τα οποία προέκυψαν από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ και τα αποτελέσματα στα οποία στηρίχθηκαν τα στοιχεία που έχει η ΑΕΚ έπειτα από έρευνες που έκανε πριν από ένα χρόνο.

Ο δεύτερος τρόπος να λάβει η ΑΕΚ χρήματα είναι μετά από αγωγή που θα κατατεθεί κατά των παιδιών και οποιουδήποτε τρίτου κατέχει περιουσιακά στοιχεία από το 3 και 4 Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών τον Απρίλιο -αν δεν αναβληθεί πάλι η δίκη- που θα έχει τη δυνατότητα βάσει του άρθρου 46 του νόμου 36/91 του 2008 για το «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος να διατάξει την απόδοση στην ΑΕΚ κάθε περιουσιακού στοιχείου, ακόμα και αν δεν το κατέχει ο κατηγορούμενος, το οποίο θα συνδέεται με τα χρήματα που έχουν υπεξαιρεθεί».

-Πότε μπορούμε να υπολογίζουμε χρονικά ότι η ΑΕΚ θα μπορέσει να λάβει χρήματα;

«Δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν η ΑΕΚ εισπράξει ένα σημαντικό μέρος από τα οφειλόμενα, ακόμα και το σύνολό τους, εντός του 2012».

-Ποιο είναι το ποσό που η ΑΕΚ υπολογίζει ότι μπορεί να βάλει στα ταμεία της;

«Το σύνολό του, ήτοι 80 εκατ. ευρώ. Η ΑΕΚ δεν θα μπει στη διαδικασία διακανονισμών».



Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved