Οικονομόπουλος: «Τα λεφτά στην ΑΕΚ»

Οικονομόπουλος: «Τα λεφτά στην ΑΕΚ»

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Χάρης Οικονομόπουλος μίλησε στον Nova ΣΠΟΡ FM σχετικά με την υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη.

Αισιόδοξος έως σίγουρος για το ότι η ΑΕΚ θα πάρει τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν από τους λογαριασμούς της από τον Μάκη Ψωμιάδη, εμφανίστηκε ο νομικός εκπρόσωπος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Χάρης Οικονομόπουλος.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Οικονομόπουλος:

Για τη δικαστική διαμάχη με τον Ψωμιάδη: «Δεν υπάρχει καμία διαμάχη. Η διαμάχη προϋποθέτει δυο ισότιμα μέρη. Εδώ δεν έχουμε κάτι να μοιράσουμε, όμως. Έχουμε μια τελεσίδικη απόφαση που προέρχεται από κακούργημα σε βάρος της ΑΕΚ για το οποίο έχει καταδικαστεί ο Ψωμιάδης. Δεν υπάρχει διαμάχη. Έχουν υπεξαιρεθεί χρήματα και η ΑΕΚ προσπαθεί να τα πάρει πίσω. Αν σας βουτήξω το πορτοφόλι και πάω να το πάρω πίσω, δεν είναι διαμάχη. Θα σας μηνύσω για να το πάρω πίσω».

Για την προσωρινή δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των συγγενών Ψωμιάδη: «Είναι ένα σημαντικό βήμα, το οποίο έγινε με βάση δημόσια έγγραφα που υπάρχουν στην κατοχή της ΑΕΚ -και προέρχονται από εκθέσεις του ΣΔΟΕ προ δύο μηνών- με τα οποία αποδείχθηκε ότι χρήματα του συλλόγου κατέληξαν σε μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη. Για παράδειγμα, επιταγή 2 δις της NOVA οπισθογραφήθηκε από τον Χαρίλαο Ψωμιάδη και κατόπιν κατατέθηκε σε λογαριασμό του Σταύρου με συνδικαιούχο τον Μάκη Ψωμιάδη.

Αν το ΣΔΟΕ είχε κάνει τότε αυτό που κάνει τώρα, ο Σταύρος σήμερα θα ήταν συγκατηγορούμενος για την υπεξαίρεση. Δεν ξέρω γιατί δεν έγινε τότε και γίνεται τώρα. Υπάρχουν, ας πούμε, τράπεζες που δεν έχουν απαντήσει ακόμα σε αυτά που έχουν ερωτηθεί στο πλαίσιο της έρευνας του ΣΔΟΕ. Τα στοιχεία που υπάρχουν, όμως, αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι μέλη της οικογένειας κατείχαν, διαχειρίστηκαν και κατέχουν χρήματα από υπεξαιρέσεις περίπου 30 εκατ. από την ΑΕΚ. Θυμίζω ότι υπάρχει τελεσίδικη απόφαση για 44 εκατ. που πρέπει να αποδώσει ο Μάκης Ψωμιάδης στην ΑΕΚ και φτάνουν τα 80 εκατ. με τους τόκους. Απ’ αυτά τα χρήματα, περίπου 30 εκατ. ευρώ υπεξαιρέθηκαν από την ΑΕΚ».

Για τον εφικτό στόχο της ΑΕΚ στην υπόθεση: «Το ιδανικό σενάριο για την ΑΕΚ -αλλά και για την άλλη πλευρά- είναι να επιστρέψουν οικειοθελώς και άμεσα τα χρήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν. Θα μπορούσε σε μια περίπτωση τέτοια, να εισπράξει από αύριο η ΑΕΚ. Από ‘κει και πέρα, το δικαστήριο του Απρίλη έχει δικαίωμα να δημεύσει περιουσία και να την παραχωρήσει εκείνο. Θεωρητικά, όμως, από αύριο μπορούν τα χρήματα να επιστραφούν αυτοβούλως. Ακόμα κι αν δεν το κάνουν έτσι, όμως, θα αναγκαστούν έπειτα να το κάνουν πολύ συντομότερα απ’ όσο νομίζει ο κόσμος».

Για το πότε μπορεί να ελπίζει σε είσπραξη χρημάτων η ΑΕΚ: «Εφόσον τα δημοσιεύματα ισχύουν κι έχουν βρεθεί ποσά 20-30 εκατ. ευρώ, σ’ αυτή την περίπτωση το πότε θα πληρωθούν δεν θα καίει την ΑΕΚ, αφού κάθε μέρα εκείνοι θα επιβαρύνονται και με τόκους. Θα προτιμούσε, νομίζω όμως, η ΑΕΚ να εισπράξει 80 εκατ. ευρώ αύριο, παρά 160 εκατ. ευρώ σε δέκα χρόνια. Θα διακινδυνεύσω πρόβλεψη και θα πω ότι δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν η ΑΕΚ εισπράξει χρήματα -είτε οικειοθελώς, είτα κατόπιν δικαστικής απόφασης- μέχρι το τέλος της σεζόν».

Για τα επόμενα στάδια της δικαστικής διαμάχης: «Υπάρχει μια συζήτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα στις 16 Γενάρη. Ακολουθεί το επόμενο ποινικό δικαστήριο κατά του Μάκη Ψωμιάδη και των ξάδερφών του στις 4 Απριλίου. Ενδεχομένως, δε, θα προκύψει και μια άλλη ποινική δικογραφία για ξέπλυμα κατά της ΑΕΚ -μέσω της ΠΑΕ Καβάλας και άλλων επιχειρήσεων, η οποία βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελέως Παπανδρέου και ίσως αποφέρει εξελίξεις ακόμα και πριν τις 4 Απριλίου. Λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητα της κ. Παπανδρέου σε άλλες υποθέσεις, αισιοδοξώ ότι μπορεί να γίνει σύντομα».

Για τη σημασία της υπόθεσης για την ΑΕΚ: «H ΑΕΚ -όπως και η Ελλάδα- δεν έχει ανάγκη από σωτήρες. Αρκεί απλά να εισπράξει αυτά που της οφείλονται. Η ΑΕΚ -εκτός από ομάδα- εκπροσωπεί και κάποιες αρχές. Και πρέπει να της επιτραπεί να συνεχίσει να κρατάει ψηλά αυτή τη σημαία και στο μέλλον».



NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved