Στάθης: «Δεν έγινε καμία εκδίκαση»

Στάθης: «Δεν έγινε καμία εκδίκαση»

Για προσωρινή εντολή να μην μεταβιβαστεί η περιουσία των παιδιών του Μάκη Ψωμιάδη, και όχι για «νίκη» της ΑΕΚ, μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας.

{textlink02}

Ο Χρήστος Στάθης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» και τόνισε πως η απόφαση που πάρθηκε σήμερα (27/12) δεν είναι δικαστική και δεν αποτελεί νίκη της ΑΕΚ. Όπως υποστήριξε αυτό που αποφασίστηκε είναι να «παγώσουν» όλες τις κινήσεις στην περιουσία των Σταύρου και Χριστίνας Ψωμιάδηη ως την τελική εκδίκαση της υπόθεσης στις 16 Ιανουαρίου.

«Η αίτηση που κατέθεσε η ΑΕΚ είναι ίδια με την αίτηση που είχε καταθέσει σε βάρος του κ. Χρυσόστομου Ψωμιάδη. Την υπόθεση αυτή την γνωρίζουμε από το 2001. Για αυτή την υπόθεση έχει δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή κι έχει αφεθεί ελεύθερος. Όντως εν τοις πράγμασι πήρε χρήματα ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά ο ανακριτής προφανώς είδε κάποια πράγματα και τον άφησε ελεύθερο», είπε αρχικά ο κ. Στάθης.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Το δικαστήριο αυτό ξεκίνησε από το 2001 και διαρκεί ως σήμερα. Δεν έχει γίνει ουσιαστική εκδίκαση της υποθέσεως. Η ΑΕΚ δεν μηνύει κανέναν τόσα χρόνια και σήμερα έρχεται στην κατάσταση που είναι ο κ. Ψωμιάδης να κάνει μια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων-καρμπόν με την προηγούμενη. Ο δικαστής έρχεται και λέει να μην μεταβιβαστεί κανένα περιουσιακό στοιχείο των Σταύρου και Χριστίνας Ψωμιάδη ως τις 16 Ιανουαρίου όταν θα εκδικαστεί η υπόθεση».

Ενώ για το που έχουν καταλήξει τα χρήματα, σχολίασε: «Δεν πήγαν ποτέ χρήματα στα παιδιά της οικογένειας Ψωμιάδη. Δεχθείτε ότι όλη η περιουσία των παιδιών, έχει γίνει πριν εμπλακεί ο Χρυσόστομος Ψωμιάδης με την ΑΕΚ. Αυτό σας φτάνει; Πριν η οικογένεια Ψωμιάδη εμπλακεί με τη διοίκηση της ΑΕΚ, είχε αυτά τα χρήματα. Δεν πήγαν σε κανέναν λογαριασμό. Υπήρχε ένας κοινός λογαριασμός της Χριστίνας Ψωμιάδη και του Σταύρου Ψωμιάδη με τον πατέρα τους. Δεν έγινε όμως καμία ανάληψη από αυτόν το λογαριασμό από τα παιδιά του Χρυσόστομου Ψωμιάδη. Εκεί κατέθεσε ο ίδιος κάποια χρήματα κι έχει δώσει εξηγήσεις στις ανακριτικές αρχές για το που πήγαν τα χρήματα κι έτσι αφέθηκε ελεύθερος. Ακόμα δεν έχει γίνει δικαστήριο».

Ο Χρήστος Στάθης είπε επίσης ότι: «Απορώ πάντως πως πριν τη σύλληψη του Μάκη Ψωμιάδη δεν είχε πρόβλημα η ΑΕΚ με τα παιδιά του και τώρα έχει. Δεν είναι θέμα δύναμης ή αδυναμίας, η δικαιοσύνη άλλωστε προστατεύει τον αδύναμο. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, εγώ λέω πως αν πρέπει να έχουμε κάπου εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, αυτό είναι η δικαιοσύνη».

Για το που βρίσκεται ο Μάκης Ψωμιάδης, ανέφερε: «Ο κ. Ψωμιάδης ζει ένα κολαστήριο για 40 μέρες τώρα. Ο κ. Ψωμιάδης είναι Έλληνα κρατούμενος στα Σκόπια, με ότι σημαίνει αυτό για το περιβάλλον και τις καταστάσεις που βιώνει. Έχει καθυστερήσει πολύ και δε θέλω να μπω σε θέματα του υπουργείου εξωτερικών. Ο ίδιος έχει δώσει τη συγκατάθεσή του, έχει εκδοθεί και δεν μπορώ να δώσω άλλη εκδοχή για την καθυστέρηση».

Για το γιατί δεν παραδόθηκε, τόνισε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο για τον άνθρωπο που η αθωότητά του προκύπτει από τη δικογραφία, να πάει στη φυλακή. Όταν ο ανακριτής σε αφήνει ελεύθερος από τη δικογραφία, πως θα του πεις να πάει στη φυλακή; Μεγάλο ποσοστό των προσωρινών κρατήσεων, καταλήγουν σε αθωωτικές αποφάσεις. Θα ήθελα να δω τελικά αν η οικογένεια Ψωμιάδη έχει εμπλοκή στα στημένα ή όχι. Πως οι ομάδες που κατηγορούνται για τα παιχνίδια με την Καβάλα απαλλάχθηκαν; Γιατί δεν υπάρχουν διαιτητές και παίκτες κατηγορούμενοι; Ο κ. Ψωμιάδης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και επέλεξε την ελευθερία του. Δεν νομίζω πως είναι θέμα αυθαιρεσίας, είναι θέμα αυθόρμητης συμπεριφοράς και το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας τα πράγματα».

Τέλος, ο κ. Στάθης σχολίασε: «Όταν οι δικηγόροι σου σε διαβεβαιώνουν για την αθωότητα σου, ο ανακριτής σε αφήνει ελεύθερο, και η μόνη σου τρέλα είναι το ποδόσφαιρο να έρχονται κάποιοι και να σε κατηγορούν, πως θα αντιδράσεις είναι ανεξήγητο».



Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved