Οι Έλληνες, οι Πορτογάλοι και οι ανανεώσεις του Παναθηναϊκού

Οι Έλληνες, οι Πορτογάλοι και οι ανανεώσεις του Παναθηναϊκού

Μπορεί τα οικονομικά δεδομένα του Παναθηναϊκού να μην επιτρέπουν μεγάλα ανοίγματα, ωστόσο υπάρχουν μεταγραφικοί στόχοι που είναι εφικτοί σε Ελλάδα και Πορτογαλία.

{textlink02}

Στο «τριφύλλι» ζυγίζουν όλες τις πιθανές περιπτώσεις ενίσχυσης της ομάδας και σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Πράσινη», υπάρχει ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν μεταγραφές ακόμα και αν τα οικονομικά δεδομένα δε θα έχουν καμία σχέση με αυτά του πρόσφατου παρελθόντος. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού μάλιστα ήδη κάνει τις πρώτες κινήσεις για να μπορέσει να ενισχύσει έστω με έναν ή δυο παίκτες την ομάδα, αφού βέβαια προχωρήσουν κάποιες αποδεσμεύσεις, όπως έγινε με την περίπτωση του Νταμιέν Πλεσί.

Την ίδια ώρα, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο και η συμφωνία των υποψήφιων επενδυτών με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη θα προχωρήσει γρήγορα και έτσι θα υπάρξει χρόνος μέσα στον Ιανουάριο για να γίνουν κινήσεις με μεγαλύτερη άνεση και να μπορέσουν οι «πράσινοι» να ενισχυθούν χωρίς να έχουν στο μυαλό τους ότι πρέπει να κινηθούν «σφιχτά» και σε χαμηλά οικονομικά επίπεδα.

Οι περιπτώσεις των Ελλήνων

Στο «τριφύλλι» ήδη έχουν κάνει τη σχετική προεργασία και ένα όνομα που είναι αρκετά ψηλά στη λίστα είναι αυτό του Δημήτρη Ανάκογλου. Ο νεαρός μέσος είχε απασχολήσει και πέρσι τον Παναθηναϊκό με τον Δημήτρη Γόντικα να έχει κάνει επαφές με τον Πανσερραϊκό. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ανάκογλου είναι πολύ κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, είτε με την τωρινή διοίκηση είτε με την αλλαγή ιδιοκτησίας αφού στις Σέρρες κάνουν λόγο για «κλεισμένη» μεταγραφή.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει πλάνο των υποψήφιων επενδυτών για την απόκτηση δύο παικτών από το… κυανέρυθρο κάδρο. Ο λόγος για τον Γιώργο Τζαβέλλα, νυν παίκτη της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και πρώην άσο του Πανιωνίου αλλά και για τον Δημήτρη Σιόβα, τον στόπερ της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Όπως τονίζεται πάντως από την πλευρά των επενδυτών, για να προχωρήσουν οι δυο αυτές περιπτώσεις θα πρέπει να υπάρχει το «ΟΚ» του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος σαφώς και θα ερωτηθεί πριν γίνει η οποιαδήποτε κίνηση.

Οι Πορτογάλοι που «αρέσουν»

Αν οι «πράσινοι» είχαν μεγαλύτερη οικονομική ευρωστία είναι δεδομένο πως θα κινούνταν για ποδοσφαιριστές από την πατρίδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα και ίσως από το «πάνω ράφι». Όπως και να έχει, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει απόλυτη γνώση της αγοράς της Πορτογαλίας και απόδειξη είναι το… λαβράκι που ονομάζεται Ζέκα. Έτσι, υπάρχει σκέψη να εμπιστευθεί η διοίκηση τις εισηγήσεις που τυχόν θα κάνει ο 65χρονος τεχνικός τον Ιανουάριο.

Ήδη στον Παναθηναϊκό έχουν προχωρήσει τις επαφές τους με τον Ούγκο Βιέιρα, ο οποίος θα μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι από τη Ζιλ Βιθέντε και μπορεί να αποκτηθεί με ένα μικρό ποσό τον Ιανουάριο, με τον οποίο αναμένεται να γίνουν κι άλλες συζητήσεις την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, στόχος του «τριφυλλιού» είναι και ο Μιγκέλ Βιτόρ. Ο 22χρονος στόπερ δεν έχει χρόνο συμμετοχής στη Μπενφίκα και εξετάζεται το ενδεχόμενο δανεισμού του.

«Καίνε» οι ανανεώσεις

Όσο και να τραβάνε πάντως τα βλέμματα οι πιθανές μεταγραφές, το θέμα που «καίει» τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού είναι οι ανανεώσεις των συμβολαίων που τελειώνουν το καλοκαίρι. Από τον Ιανουάριο ποδοσφαιριστές όπως οι Σωτήρης Νίνης, Σιμάο, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Νίκος Σπυρόπουλος θα μπορούν να μιλούν με όποια ομάδα τους κάνει πρόταση και στο «τριφύλλι» δεν θέλουν να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Με τους δύο τελευταίους υπάρχει η αισιοδοξία πως το θέμα θα τελειώσει σύντομα και θετικά, αφού αυτό φέρονται να θέλουν και οι δύο πλευρές, ενώ για τον Νίνη τα πράγματα είναι πιο, δύσκολα αφού υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες του εξωτερικού, με τις Πάρμα και Μπενφίκα να έχουν προστεθεί εσχάτως στη λίστα με τους «μνηστήρες». Τέλος, ο Σιμάο φέρεται να ζητάει αρκετά παραπάνω χρήματα από αυτά που προσφέρει ο Παναθηναϊκός και στην πρώτη επαφή των δυο πλευρών δεν υπήρξε συμφωνία…



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved