Τσενάμο: «Θα επέστρεφα στην Κύπρο»

Τσενάμο: «Θα επέστρεφα στην Κύπρο»

Ο ήρωας του Παναιτωλικού στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΛ, Λουίτζι Τσενάμο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής στην Κύπρο.

{textlink02}

Ο γκολκίπερ της ομάδας του Αγρινίου παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «sportnetcy» και ανέφερε ότι πρωταρχικός του στόχος είναι να μείνει στους «κυανοκίτρινους» για πολλά χρόνια.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τσενάμο:

-Αρχικά θα ήθελα να μου μιλήσεις για το παιχνίδι με την Λάρισα, αλλά και το πώς ένιωσες στο πέναλτι του Τσιμπάμπα, όπου αν δεχόσουν γκολ, θα χάνατε την πρόκριση.

«Αρχικά γνωρίζαμε ότι είχαμε την πιο δύσκολη κλήρωση από τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Γνωρίζαμε το επίπεδο, την ποιότητα και την ιστορία της Λάρισας. Ξέραμε όμως ότι παίζοντας την μπάλα μας δεν είχαμε να φοβηθούμε τίποτα. Στο πέμπτο πέναλτι είχα πολύ μεγάλη σιγουριά. Γνωρίζοντας ότι θα έπαιρναν την πρόκριση ήξερα ότι θα πρόσεχε πως θα το εκτελέσει το πέναλτι ο Τσιμπάμπα για να μην βγει η μπάλα έξω και χάσουν την πρόκριση, Έκανα κάποια πράγματα που είχα στο μυαλό μου και τα κατάφερα. Σε άλλα πέναλτι δεν είχα την ίδια αυτοπεποίθηση που είχα σε αυτό».

-Βέβαια και στο πέναλτι του Σωτηρίου θα είχες καλύτερη αυτοπεποίθηση γνωρίζοντας ότι έχεις απέναντι σου έναν τερματοφύλακα.

«Η αλήθεια είναι ότι και με τον Σωτηρίου είχα μεγάλη αυτοπεποίθηση. Περίμενα να πάει πιο δεξιά η μπάλα, πρόλαβα σήκωσα το πόδι μου και τα κατάφερα. Βέβαια, το πέναλτι θέλει και τύχη».

-Στα τελευταία παιχνίδια βρισκόσουν στον πάγκο του Παναιτωλικού, αλλά με την εμφάνιση σου απέναντι στην ΑΕΛ έδειξες ότι πίστευες στον εαυτό σου και στην αξία σου. Πιστεύεις ότι γενικότερα άξιζες μια καλύτερη μεταχείριση;

«Αν δεν πιστέψεις στον εαυτό σου, δεν μπορείς να περιμένεις να πιστέψουν οι άλλοι σε σένα. Δεκατέσσερα χρόνια πλέον παίζω ποδόσφαιρο και ξέρω πως είναι αυτά. Στον πάγκο της κάθε ομάδας βρίσκεται ένας άνθρωπος για να αποφασίζει με γνώμονα το καλό της. Δουλειά μου είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, γιατί είμαι επαγγελματίας. Όποτε με χρειαστεί ξανά η ομάδα θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για αν την βοηθήσω».

-Πολύς κόσμος της ομάδας σου έχει αρχίσει ήδη να ονειρεύεται τον τελικό. Πέρυσι έφτασε εκεί ο Ατρόμητος, ενώ πριν μερικά χρόνια το είχε κατακτήσει η Λάρισα. Βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού σου αυτή η διάκριση.

«Το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και έχοντας μια ευνοϊκή κλήρωση μπορείς να φτάσεις ψηλά. Μοναδικός μας στόχος είναι η παραμονή. Έχοντας και λίγο τύχη μπορούμε να περάσουμε και στους «8» και στους «4» της διοργάνωσης. Αυτή την στιγμή όμως πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στην παραμονή. Το Κύπελλο είναι μια έξτρα διαδικασία και πρέπει να το κοιτάμε όταν έρχονται αυτοί οι αγώνες».

- Εσύ είχες πάρει τότε την απόφαση να αποχωρήσεις από τον Ολυμπιακό. Πιο μετά σου ζήτησε η ομάδα να επιστρέψεις ή είχες πρόταση από κάποιον από τους άλλους μεγάλους συλλόγους της χώρας;

«Δεν μου είχε ξαναγίνει κάποια πρόταση ούτε από τον Ολυμπιακό ούτε από κάποια άλλη από τις τρεις ομάδες του κέντρου».

-Τώρα ο Ολυμπιακός είναι σε αναζήτηση γκολκίπερ. Αν σου έκανε πρόταση και συμφωνούσε και ο Παναιτωλικός, ποια θα ήταν η απάντηση σου;

«Αυτές είναι υποθετικές ερωτήσεις. Ναι είμαι πολύ ευχαριστημένος στον Παναιτωλικό αλλά ως ποδοσφαιριστής έχω φιλοδοξίες. Οι φιλοδοξίες μου ταιριάζουν με αυτές του Παναιτωλικού, αλλά όπως κάθε ποδοσφαιριστής που έχει φιλοδοξίες, αν ερχόταν πρόταση από κάποιον μεγάλο σύλλογο θα την σκεφτόταν. Βέβαια αυτή την στιγμή οι φιλοδοξίες μου είναι ίδιες με τους Παναιτωλικού. Όπως ο Παναιτωλικός θέλει φέτος να παραμείνει και του χρόνου να τα πάει καλύτερα, έτσι και εγώ θέλω να γίνομαι καλύτερος δουλεύοντας και από την εμπειρία που αποκτάω χρόνο με τον χρόνο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ξανακερδίσω την θέση μου στον Παναιτωλικό και αν γίνεται να συνεχίσω πολλά χρόνια στην ομάδα».

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Πέρυσι έζησα την άνοδο με την ομάδα και πλέον είναι ακόμη περισσότερο στην καρδιά μου. Αυτή την στιγμή έχω χάσει την θέση μου και στόχος μου είναι να καταφέρω να καθιερωθώ. Επιθυμία μου είναι ασφαλώς να ανανεώσω το συμβόλαιο μου και να μείνω στην ομάδα και τη νέα χρονιά. Άλλωστε θέλω τη νέα σεζόν να πετύχουμε περισσότερα πράγματα από την στιγμή που θα παραμείνουμε στην κατηγορία».

-Ο κόσμος του Παναιτωλικού σου έχει αδυναμία, ενώ είναι και ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας σου. Πες μου δύο λόγια για τους οπαδούς σας...

«Ευχαριστώ τον κόσμο για την έμπρακτη στήριξη του. Η ιστορία γράφει και δεν ξεγραφεί. Έχω δεθεί πολύ με την ομάδα και τον κόσμο της. Η ιστορία έχει γραφτεί με την ιστορία και την ομάδα. Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα και τον έχουμε ανάγκη ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια»

-Έχεις αγωνιστεί στο κυπριακό πρωτάθλημα. Το παρακολουθείς ακόμη;

«Βεβαίως και το παρακολουθώ. Τα τελευταία έξι χρόνια βρίσκεται σε άνοδο. Το επίπεδο είναι πλέον μεγάλο και οι συνθήκες είναι πολύ καλές. Ο ενάμισης χρόνος που έμεινα εκεί μου έχει μείνει χαραγμένος. Μπορεί να επέστρεφα κάποια στιγμή στην Κύπρο για να αγωνιστώ στο πρωτάθλημα της.

Δεν μου προκάλεσε καμία έκπληξη η πρόκριση του στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το μόνο που με εξέπληξε κάπως, είναι ίσως η ευκολία με την οποία πήρε την πρόκριση. Είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα με κορμό και τον ίδιο προπονητή τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι κάτι σημαντικό και δείχνει την δουλειά που έχει γίνει στον σύλλογο».

-Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος πήρε την απόφαση να σταματήσει την καριέρα του. Εσύ τον γνωρίζεις καλά από το κοινό πέρασμα σας στον Ολυμπαικό. Ποια η άποψη σου για τον «Ελέ».

«Πρόκειται για έναν πολύ καλό τερματοφύλακα και, αν δεν είχε κάποια προβλήματα τραυματισμών, θα είχε κάνει καλύτερη καριέρα. Δυστυχώς αποφάσισε να σταματήσει. Πάντως αυτός νοιώθει ότι πήρε την σωστή απόφαση. Έτσι νοιώθει και αυτό είναι το σημαντικότερο. Σημαντικό για έναν παίκτη είναι να ξέρει πότε θα σταματήσει και πως θα σταματήσει. Τα δύο πρώτα χρόνια μου μαζί του, έμαθα πολλά και του εύχομαι να πετύχει ότι καλύτερο στην ζωή του».

-Μια ευχή που θα ήθελες να κάνεις ενόψει και της νέας χρονιάς που έρχεται;

«Το πιο πολύτιμο αγαθό είναι η υγεία. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία και όλα τα άλλα έρχονται. Η υγεία δεν είναι κάτι δεδομένο και για αυτό τον λόγο είναι πολύ σημαντικό να την έχουμε».



Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved