Το άστρο του Τσιώλη άλλαξε τον Αστέρα

Το άστρο του Τσιώλη άλλαξε τον Αστέρα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Αστέρα Τρίπολης ήταν ότι κανένας δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί σωστά το καλό υλικό παικτών που υπήρχε στο ρόστερ. Κάτι που φαίνεται πως καταφέρνει να κάνει ο Σάκης Τσιώλης.

{textlink02}

Ο πάγκος στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας μοιάζει… ηλεκτρικός, καθώς κανένας προπονητής δεν έχει βγάλει ολόκληρη σεζόν στα χρόνια της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια, αλλά και πριν, όταν ανέβαινε σαν… ασανσέρ από τα τοπικά στο… ρετιρέ.

Κανείς δεν μπορεί να πει αν ο Τσιώλης θα είναι αυτός που θα… σπάσει την παράδοση και θα ριζώσει στην Τρίπολη. Εξάλλου, για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να το επιθυμεί και ο ίδιος. Πάντως, στο διάστημα που βρίσκεται στον Αστέρα, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια καλή ψυχολογία στα αποδυτήρια, να δώσει αγωνιστικό χαρακτήρα στην ομάδα και φυσικά να πάρει κάποια σημαντικά αποτελέσματα.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Αρκάδων αμέσως μετά την πρώτη τους νίκη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ εντός έδρας. Έχοντας περίπου δύο εβδομάδες να δουλέψει με τους παίκτες, έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Αστέρας μπορεί να γνώρισε την ήττα με 2-0, ωστόσο κέρδισε τις εντυπώσεις, καθώς κατά διαστήματα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, ενώ έχασε πολλές ευκαιρίες να σκοράρει, που αποτελεί και το κυριότερο πρόβλημά του.

Ο Σάκης Τσιώλης δεν έκανε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα σε αυτά τα έξι πρώτα παιχνίδια, διατήρησε τον βασικό κορμό, έκανε αλλαγές ανάλογα με τις ανάγκες και τα προβλήματα, ενώ φρόντισε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που πριν έρθει ήταν στη… μαύρη λίστα.

Ροτζέριο, το πολυεργαλείο

Ο παίκτης κλειδί ήταν ο Ροτζέριο, έναν παίκτη που ο προπονητής τον εκτιμά απεριόριστα, καθώς οι δύο τους είχαν συνεργαστεί άψογα στον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Βραζιλιάνος μέσος απέκτησε πολυσύνθετο ρόλο στο γήπεδο, καθώς έπαιζε ως δεκάρι, βοηθούσε σαν αμυντικό χαφ στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, αλλά και έβγαινε σε θέση φορ όταν ο Αστέρας βρισκόταν στην επίθεση. Ετσι, ο Ρόζα βρισκόταν… παντού στο γήπεδο, δίνοντας βοήθειες στους συμπαίκτες του.

Χουανίτο μπροστά από τα στόπερ

Η αλλαγή που έκανε στο σύστημα ο Τσιώλης ήταν το 4-2-3-1 των προκατόχων του να το μετατρέψει σε 4-1-4-1. Θέση μπροστά από τα δύο στόπερ πήρε ο Χουανίτο, ένας παίκτης που μπορεί να παίξει και στο κέντρο της άμυνας και αμυντικός χαφ. Στα πρώτα του παιχνίδια με τη φανέλα του Αστέρα είχε κινηθεί στη μετριότητα, ωστόσο στο νέο του σύστημα απέδωσε πολύ καλύτερα και στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τον Άρη ήταν απλά απροσπέλαστος.

Τσαμπούρης, νέα καριέρα ως μπακ

Ο Σάββας Τσαμπούρης αποτελεί την πιο… αποδοτική επένδυση που έκανε ο Αστέρας πέρυσι, καθώς φέτος… βγάζει μάτια. Φέτος έπαιξε βασικός σε σχεδόν όλα τα παιχνίδια. Αρχικά αγωνιζόταν στη βασική του θέση, αυτή του δεξιού χαφ, αλλά ο τραυματισμός του Αργυρόπουλου ανάγκασε αρχικά τον Οράσιο Γκονσάλβες και μετά τον Στάικο Βεργέτη και τον Σάκη Τσιώλη να τον χρησιμοποιήσουν ως μπακ. Και ξεκίνησε μια νέα καριέρα για τον παίκτη, που αποδίδει εξαιρετικά, όντας καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ μπορεί να βοηθήσει και δημιουργικά. Ακόμη και τον τελευταίο καιρό, που ο Αργυρόπουλος ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ο Τσαμπούρης δεν έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα.

Ροτέισον στα χαφ

Ένα από τα προβλήματα που έχει να διαχειριστεί ο Τσιώλης είναι το μεγάλο ρόστερ, όπου οι μέσοι είναι πάρα πολλοί. Με το σύστημα όμως 4-1-4-1, χρειάζεται αρκετούς παίκτες στον χώρο του κέντρου και προσπαθεί να δώσει χρόνο σε όλους, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως παίκτες που ξέρει καλά, όπως ο Μπρέσκα και ο Άλβαρεζ θα μένουν εκτός αρχικού σχήματος. Οι Χούλι, Ράγιος, Ουσέρο και φυσικά ο Ροτζέριο αποτελούν βασικές λύσεις μαζί με τον Μπρέσκα, ενώ παράλληλα υπολογίζονται οι Ναβάρο, Έγκον, Αρσενίεβιτς, καθώς και ο… αριστερός μπακ Φορμίκα, που τον έχει βάλει και σε θέση χαφ.

Το στοίχημα της επίθεσης

Ένα από τα σημαντικά προβλήματα του Αστέρα είναι το γκολ. Πέρυσι είχε μια από τις πιο φτωχές επιθέσεις, ενώ από την αρχή της φετινής σεζόν, η ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά δεν σκοράρει με ευκολία. Ο Περόνε ήταν τραυματίας στην αρχή, ο Μπακασέτας άπειρος, ο Ματούσιακ δεν δείχνει όρεξη να αγωνιστεί, ενώ τα χαφ αποδεικνύεται ότι δυσκολεύονται ιδιαίτερα στην τελική προσπάθεια. Ο Τσιώλης από την αρχή επισήμανε ότι το γκολ είναι θέμα ρέντας και ψυχολογίας και ήδη ο Αστέρας έχει αρχίσει να αποκτά μια καλύτερη σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα. Η επιστροφή του Σολάκη στη δράση, ύστερα από τον τραυματισμό του, αναμένεται να δώσει λύσεις. Μπορεί στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό να στάθηκε άτυχος καθώς είχε δύο δοκάρια, όμως… έσπασε το ρόδι στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Προοδευτική σκοράροντας δις, ενώ γκολ στον Κορυδαλλό έβαλε και ο Μπρέσκα στο τελικό 5-0, με τα πράγματα να δείχνουν καλύτερα στο μέλλον

Ο Σάκης Τσιώλης κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα μέσα από ένα μεγάλο σύνολο παικτών και οι επιτυχίες με Ολυμπιακό και Άρη στην Τρίπολη, αλλά και οι καλές εμφανίσεις με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, δείχνουν ότι ο Αστέρας βρίσκει μια αγωνιστική ταυτότητα. Τον Ιανουάριο αναμένεται να… αποφορτιστεί το ρόστερ και ίσως γίνει κάποια κίνηση ενίσχυσης της επίθεσης, προκειμένου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Και πλέον στην Τρίπολη ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, καθώς τα μέχρι τώρα σημάδια είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά…



Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved