Δώνης: «Δυνατό ντέρμπι το ματς με Αρη»

Δώνης: «Δυνατό ντέρμπι το ματς με Αρη»

Ως ένα πολύ δυνατό ντέρμπι χαρακτήρισε ο προπονητής του Ατρομήτου το παιχνίδι της ομάδας του με τον Αρη, που ανέδειξε η κλήρωση για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας.

{textlink02}

Σε δηλώσεις του στον Sentra FM o Γιώργος Δώνης αναφέρθηκε ακόμα στις καλές συνθήκες που επικρατούν στην Football League, στο γεγονός ότι η κρίση μπορεί να βοηθήσει να αναδειχτούν περισσότεροι νέοι Ελληνες ποδοσφαιριστές, στην φετινή πορεία του Ατρομήτου, ενώ επισήμανε ότι δεν τον χωρίζει κανένα… μίσος με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά ο Γιώργος Δώνης είπε:

Για την κλήρωση που έφερε ως αντίπαλο του Ατρομήτου τον Αρη: «Πολύ δυνατό παιχνίδι. Νομίζω ότι είναι ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι. Και οι δύο ομάδες θέλουν να φτάσουν όσο  πιο μακριά γίνεται στο θεσμό. Ο Αρης μέχρι τώρα έχει βρεθεί αρκετές φορές στον τελικό, αλλά δεν έχει πάρει το τρόπαιο. Εμείς πέρσι φτάσαμε στον τελικό. Πολύ δυνατό ντέρμπι. Το μόνο θετικό από την κλήρωση για εμάς είναι πως το παιχνίδι γίνεται στην έδρα μας».

Για την κακή και «αφρόντιστη» εικόνα που παρουσιάζει φέτος ο θεσμός του κυπέλλου Ελλάδας: «Η εικόνα πιο πολύ δημιουργείται από τις κακές συνθήκες που υπάρχουν στα γήπεδα. Στη Football League τα γήπεδα είναι σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση, οι συνθήκες το ίδιο, οπότε σ’ αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει και ενδιαφέρον. Νομίζω όμως ότι και πέρσι  υπήρξαν ζευγάρια που έπαιξαν σε  άσχημα γήπεδα. Στη φάση των «16» θα δούμε καλύτερα ματς γιατί κληρώθηκαν μεταξύ τους ομάδες της Super League. Όμως, σίγουρα υπάρχουν προβλήματα και στη Super League,όχι βέβαια τόσα όσα στη Football League. Tα προηγούμενα χρόνια αντλούσαμε παίκτες απ’ αυτές τις κατηγορίες, αλλά τώρα δεν μπορούν να αναδειχτούν ποδοσφαιριστές. Είναι δύσκολο γιατί υπάρχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, υπάρχουν ομάδες που φυτοζωούν και που σε λίγο καιρό δεν υπάρχουν καν στον ποδοσφαιρικό χάρτη».

Για το γεγονός ότι η κρίση μπορεί να βοηθήσει να αναδειχτούν και να παίζουν περισσότεροι Ελληνες παίκτες: «Οι ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να οργανώνουν τις ακαδημίες τους, θα έπρεπε να αναδεικνύουν  νέους ποδοσφαιριστές. Η κρίση βοηθάει έστω και από ανάγκη αφού δεν υπάρχουν χρήματα να έρθουν παίκτες, τουλάχιστον να βλέπουμε νέους παίκτες και να κερδίζουν ευκαιρίες και να συμπεριφέρονται καλά στον αγωνιστικό χώρο».

Για τη φετινή παρουσία του Ατρομήτου: «Από θέμα αποτελεσματικότητας είμαι ευχαριστημένος 100%. Εχουμε πάει καλά στον πρώτο γύρο, έχουμε ένα ματς λιγότερο, περιμένουμε να διατηρήσουμε στον επόμενο γύρο τον ίδιο ρυθμό και να βελτιώσουμε κάποια πράγματα εκτός έδρας, ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και να πάρουμε βαθμούς και μακριά από τη δική μας έδρα. Γενικά, παρότι είμαστε καινούργια ομάδα, παρουσιάζουμε πολύ  καλά στοιχεία. Θέλουμε να τα διατηρήσουμε με την πάροδο του χρόνου και να δείξουμε ότι υπάρχει βελτίωση, ώστε να παραμείνουμε στην πρώτη πεντάδα».

Για το αν έχει «μίσος» για την ΑΕΚ, γιατί δείχνει ιδιαίτερο πάθος στις αναμετρήσεις με την «Ενωση»: «Όταν μιλάς μετά από ένα παιχνίδι, κανείς δεν δίνει σημασία σ’ αυτά που λες. Ολοι ασχολούνται με το αν ο Δώνης αντάλλαξε κάποιες άσχημες φράσεις με τον Βασίλη Δημητριάδη. Κανείς δεν κοιτάζει τη δήλωση που έκανα μετά το παιχνίδι ότι «είμαστε επαγγελματίες, σήμερα είμαστε εδώ, αύριο εκεί». Δεν αισθάνομαι αντίπαλος γιατί έχω δουλέψει και έχω πάρει χρήματα από την ΑΕΚ. Σε μια ομάδα είτε θα πετύχεις είτε θα αποτύχεις, κάποτε θα απολυθείς. Δυστυχώς όμως ασχολούμαστε μόνο με τις ίντριγκες. Ελπίζω να σταματήσουν αυτά. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι δεν ισχύει αυτό. Δεν έχω κανένα μίσος».

Για το αν το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ ήταν ένα κρας τεστ για τον Ατρόμητο: «Θεωρώ ότι για να διατηρηθούμε στην πρώτη πεντάδα, θα πρέπει να έχουμε καλά αποτελέσματα με τις ομάδες που είναι κάτω από την πέμπτη θέση. Οι επάνω από την 5η θέση είναι κρας τεστ για να βλέπεις τις δυνατότητές σου σαν ομάδα. Αν καταφέρεις να πάρεις βαθμούς απ’ αυτές παίρνεις μεγάλη ψυχολογική ώθηση. Σίγουρα το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν ένα τέτοιο τεστ, όπως ήταν πριν απ’ αυτό το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας .Ηταν το δεύτερο μεγάλο ματς για να δούμε τις δυνατότητές μας. Αν καταφέρναμε να φτάσουμε στη νίκη θα ήταν κι ένα σημαντικό τρίποντο για να ξεφύγουμε από τις ομάδες που μας ακολουθούν, τον ΠΑΟΚ, την Ξάνθη, τον ΟΦΗ. Όπως και έγινε».



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved