«Κούρεμα» πληρωμών και μεταγραφών στην Super League!

«Κούρεμα» πληρωμών και μεταγραφών στην Super League!

Ο Τζέιμς Ελρόι, ένας από τους πιο διάσημους Αμερικανούς συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων, είχε πει κάποτε ότι «η αγωνία είναι το μεγαλύτερο αφροδισιακό». Όταν φυσικά το έλεγε, δεν είχε στο μυαλό του, ούτε το ΔΝΤ, ούτε την οικονομική κρίση που σαρώνει τα πάντα στο διάβα της και μεταδίδει αγωνία στον κόσμο για αυτό που ξημερώνει. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες, ασφαλώς και δεν αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα.

Η οικονομική εικόνα σε πολλές ΠΑΕ, παραπέμπει σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, ενώ η αγωνία για το σήμερα, για το αύριο, «τσακίζει κόκκαλα» και σίγουρα μόνο ως αφροδισιακό δεν λειτουργεί. Τις φετινές γιορτές, ο Αη Βασίλης θα φέρει επιλεγμένα μεταγραφικά δώρα στους οπαδούς κάποιων προνομιούχων ομάδων. Τα διαθέσιμα χρήματα είναι λιγότερα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια και συν τοις άλλοις, ακόμη και τα... δυνατά πορτοφόλια, δεν δείχνουν την διάθεση να κάνουν την υπέρβαση και να ρισκάρουν σε δύσκολες εποχές με πολυδάπανες μεταγραφές.

Αφήστε που στις φτωχές… γειτονιές της Super League, εκεί όπου το χρήμα δεν ρέει άφθονο, νοιάζονται περισσότερο για την τακτοποίηση παλιών εκκρεμοτήτων και την επιβίωσή τους, παρά για το…shopping παικτών που τείνει να εξελιχθεί σε… σπορ πολυτελείας!

Το Onsports βάζει στο μικροσκόπιο τα… λογιστικά βιβλία των 16 ΠΑΕ της Super League, καταγράφοντας την συνέπεια στις οικονομικές υποχρεώσεις και την μεταγραφική διάθεσή τους, λίγο ημέρες πριν ανοίξει και επίσημα η μεταγραφική περίοδος του χειμώνα.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κάνει την διαφορά

Οι πρωταθλητές ξεχωρίζουν σαν την μύγα μέσα στο… γάλα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η οικονομική κατάσταση της πειραϊκής ΠΑΕ, θεωρητικά, επιτρέπει στους «ερυθρόλευκους» να ρίξουν - χωρίς να ιδρώσουν - «ζεστό» χρήμα για μεταγραφές, ακόμη από το «πάνω – ράφι».

Πρακτικά, ωστόσο, παραμένει ερωτηματικό εάν υπάρχει η βούληση να πάνε σε… χλιδάτες μεταγραφές. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, το «αγκάθι» με το ακριβό συμβόλαιο του «φευγάτου» Κοστάντσο και τους δανεικούς παίκτες, οι οποίοι αναχωρούν για άλλα…λιμάνια, με τα έξοδα πληρωμένα από τον ««λόχο» του Πειραιά.

Οσο για τις πληρωμές στο ποδοσφαιρικό τμήμα; Καταγράφονται ενίοτε κάποιες μικροκαθυστερήσεις, αλλά μέχρι εκεί. Εάν ήταν να πληρώνουν όλες οι ΠΑΕ όπως στην Πλατεία Αλεξάνδρας, η κρίση δεν θα είχε βρει τα...δίχτυα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο ιστορικός φετινός χειμώνας

Ο φετινός χειμώνας είναι ένας από τους πιο περίεργους, όχι μόνο τα τελευταία χρόνια, αλλά γενικότερα στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Την ώρα που το σίριαλ της «πριγκιπιάδας» συνεχίζεται με νέα επεισόδια, στο τελευταίο ΔΣ της ΠΑΕ, ειπώθηκε ότι οι πληρωμές στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι εξασφαλισμένες μέχρι τον Φεβρουάριο. Οι παίκτες δεν ανησυχούν επί του παρόντος για τις όποιες μικροκαθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων.

Για την… μετάγγιση νέου αίματος θα πρέπει να γίνουν θυσίες, εφόσον δεν υπάρξει «happy end» στις διαπραγματεύσεις με τους Αραβες, πριν από το φινάλε των μεταγραφών του Ιανουαρίου. Μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι αποδεσμεύσεις παικτών που δεν υπολογίζονται. Ισως πρώτα θα πρέπει να γίνεται κουβέντα για το ποιοι θα φύγουν και μετά για το ποιοι θα έρθουν στην Παιανία.

ΑΕΚ

Καμία μεταγραφή, ποικίλες οφειλές!

Η λέξη μεταγραφή είναι απαγορευμένη δια στόματος Νίκου Κωστένογλου στην ΑΕΚ. Πρόσφατα ο προπονητής χαρακτήρισε ανήθικο προς τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές να ζητήσει μεταγραφές την περίοδο του Ιανουαρίου.

«Είναι σημαντικό να έχουμε ένα υγιές κλίμα στα αποδυτήρια και ας έχουμε λιγότερες επιλογές...», τόνισε και συνεπώς μεταγραφές… γιοκ! Εκτός βέβαια και εάν μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, έρθουν καβάλα σε... άσπρο άλογο οι νέοι επενδυτές και αλλάξει άρδην το σκοτεινιασμένο τοπίο στην ΠΑΕ. Το «φέσι» στους παίκτες ποικίλει, αναλόγως τα συμβόλαια. Από δέκα μήνες (στους υψολόμισθους) μέχρι και τρεις (στα χαμηλότερα συμβόλαια)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ελκυστικό μαγαζί

Παραδοσιακά αποτελεί ένα από τα πιο αξιόπιστα μαγαζιά στην Super League, κάτι που δεν άλλαξε ούτε στην τρέχουσα εποχή του ΔΝΤ και της οικονομικής κρίσης. Ο Ατρόμητος καταφέρνει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του έναντι των παικτών και για αυτό άλλωστε συγκαταλέγεται στις ελκυστικότερες ομάδες στην κοινωνία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για την μεταγραφική ενίσχυση δεν αναμένονται υπερβάσεις, θεωρείται δεδομένο ωστόσο πως θα υπάρξουν νέες αφίξεις στα δυτικά προάστια.

ΠΑΟΚ

Χάλασε η «συνταγή»

Εκμεταλλευόμενοι κυρίως την δυναμική συμπαράσταση των οπαδών, κατάφερναν τα τελευταία χρόνια στην Τούμπα να κρατήσουν τις οικονομικές ισορροπίες. Φέτος, όμως, κάπου χάλασε η «συνταγή» και δεν φτάνουν πλέον μόνο τα διαρκείας και οι χορηγοί για να βγει ήσυχα η χρονιά.

Τα όποια χρήματα εξοικονομηθούν από το «κούρεμα» του μπάτζετ και ενδεχομένως από τις «υπερήφανες πωλήσεις», θα πάνε για την κάλυψη των ανεξόφλητων «γραμματίων» των παικτών (στην πλειοψηφία τους παραμένουν… μέσα εδώ και πολλούς μήνες) και εάν και εφόσον περισσέψει κάτι (που λογικά δεν θα περισσέψει…) τότε και μόνο τότε θα μπορούσε να γίνει κουβέντα για κάποια μεταγραφή…

ΞΑΝΘΗ

Λίγα και καλά!

Μπορεί κάλλιστα να φουσκώνει τα στήθη από περηφάνια, για την συνέπεια που επιδεικνύει στις οικονομικές υποχρεώσεις της. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ακριτική ΠΑΕ θυμίζει… τράπεζα. Ασχετα βεβαίως εάν πορεύεται ίσως με το χαμηλότερο μπάτζετ της στην πολύχρονη διαδρομή της στην «μεγάλη κατηγορία» και η διοίκηση συμμάζεψε σε μεγάλο ποσοστό τα έξοδά της. Στις μεταγραφές, οι μάνατζερ δεν θα βγάλουν μεροκάματο το φετινό χειμώνα από την Ξάνθη. Πανόπουλος… speaking!

ΟΦΗ

Τα παλιά… γραμμάτια

Οι παλιές… αμαρτίες στοιχειώνουν την ομάδα του Ηρακλείου και δεν την αφήνουν σε ησυχία. Οι Κρητικοί, - όπως πρόσφατα δήλωσε και ο Νίκος Μαχλάς - έχουν κλείσει 13 προσφυγές και ο αγώνας με τα «φαντάσματα» συνεχίζεται. Ο σύλλογος προσπαθεί να βάλει σε μια τάξη παλιές οφειλές και να επικεντρωθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις του. Αναπόφευκτες οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των παικτών, ενώ μεταγραφές θα γίνουν μόνο εάν έρθει ο... Αγιος Βασίλης με εισιτήριο διαρκείας στο «Γεντί Κουλέ»!

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Υγεία με μειωμένο μπάτζετ

Παραμένει μία από τις λίγες ΠΑΕ που βγάζουν υγεία, χωρίς ποτέ να υπάρξει κανένας οικονομικός… λεκές στη στολή της. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκαν κάποιες μικρές εκκρεμότητες στην ροή των πληρωμών, αλλά τίποτα το σπουδαίο και προπάντων ανησυχητικό για τα μέλη της. Το μειωμένο μπάτζετ δεν αφήνει περιθώρια μεταγραφών, αν και μάλλον ο Καραγεωργίου στο τέλος θα διαψευστεί, αφού όλο και κάποιος… λεγάμενος θα ρίξει άγκυρα Ηράκλειο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Δημοφιλής προορισμός

Παρά τις πρόσφατες δυσφημιστικές δηλώσεις του Χαμπίμπ Μπαμόγκο αποτελεί οικονομικό «παράδεισο» για τους ποδοσφαιριστές. Λες και ο χρόνος σταμάτησε και η κρίση μαζί με την τρόικα δεν έφτασαν ποτέ στο Αγρίνιο. Οι πληρωμές - πληρωμές (σταθερά στην πρώτη του μηνός) και οι μεταγραφές - μεταγραφές. Πιο δημοφιλής προορισμός ακόμη και από τις... ρουμελιώτικες ταβέρνες! 


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο Θεός και το… Πρωτοδικείο!

Ετσι όπως κυλάει το…ποτάμι στον Πανιώνιο, δεν αργεί η ώρα που τα ευρώ δεν θα φτάνουν όχι μόνο για τις τρέχουσες υποχρεώσεις (πολλώ δε μάλλον για μεταγραφές) αλλά ούτε για… καφέ στην πλατεία! Τι στα αλήθεια καλύτερο όμως θα μπορούσε να περιμένει κανείς όταν επί τρεις μήνες (!) στην Νέα Σμύρνη παλεύουν να βγάλουν διοίκηση και δεν μπορούν. Οι παίκτες με τα βαριά συμβόλαια (Εστογιανόφ, Ριέρα, Κουμορτζί) αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλο και όπως αντιλαμβάνεστε ο Θεός και το… Πρωτοδικείο να βάλει το χέρι του! Απλά πράγματα…

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Αραίωσαν οι πληρωμές

Οι Αρκάδες εν αντιθέσει με την μόδα των εποχών, δεν πετσόκοψαν το φετινό μπάτζετ τους. Εάν κάτι άλλαξε στην Τρίπολη, αυτό έχει να κάνει με την η συχνότητα των πληρωμών. Εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια, βλέπουν πιο αραιά χρήματα στο λογαριασμό τους, όποτε ωστόσο αυτό συμβαίνει βάζουν στην τσέπη όλα τα δεδουλευμένα και όχι έναντι. Μεταγραφές το πιθανότερο είναι πως θα γίνουν, έστω και εάν το ρόστερ είναι πολυάριθμο και οι αποδεσμεύσεις θα επιφέρουν επιπρόσθετα έξοδα

ΑΡΗΣ

Σε δύσβατα μονοπάτια

Η οικονομική δυσλειτουργία αφήνει έντονο το αποτύπωμά της στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Αρης κινδυνεύει να μπει σε μεγάλες περιπέτειες, εάν δεν βρει κάπου να ακουμπήσει σταθερά. Οι πληρωμές (έναντι) στους παίκτες αποτελούν είδηση, ενώ εσχάτως άνοιξε και το μέτωπο των προσφυγών με πρωταγωνιστή σε πρώτη φάση τον Ευθύμιο Κουλοχέρη. Η μεταγραφική κουβέντα είναι περισσότερο ρομαντική και λιγότερο ρεαλιστική στα δύσβατα μονοπάτια που βαδίζουν οι Θεσσαλονικείς…  

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

«Στριμώχτηκε», αλλά συνεχίζει…

Οικονομική κρίση και ΔΝΤ, χτύπησαν σαν… χταπόδι τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κάτι οι χαμηλές πωλήσεις των διαρκείας, η φτωχή προσέλευση του κόσμου και τα γενικότερα προβλήματα στις αγορές, «στρίμωξαν» τον Γιώργο Χριστοβασίλη. Οι καταβολές των συμφωνηθέντων προχωράνε με καθυστερήσεις (αλλά προχωράνε), ενώ οι ανάγκες της ομάδας είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν την μεταγραφική παύση.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Πληρώνει και σεργιανίζει

Παρά τα χαμηλά έσοδα καταφέρνει να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις υποχρεώσεις της. Το περασμένο καλοκαίρι προχώρησε σε μια ντουζίνα (και βάλε) μεταγραφές χωρίς να «πονέσει» η τσέπη της. Σημαντικά προβλήματα στις πληρωμές δεν υπάρχουν στην νησιώτικη ομάδα, ενώ και το χειμώνα θα πραγματοποιήσει σεργιάνι (με μικρό ή μεγάλο καλάθι) στο μεταγραφικό παζάρι.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Θυσίες για την παραμονή

Μπήκε φθινοπωριάτικα από το «παράθυρο» στην Super League, αλλά με τα μίνιμουμ έσοδα της μεγάλης κατηγορίας θα βγάλει άνετα την σεζόν. Οι πληρωμές δεν παραπέμπουν σε... τραπεζικές συναλλαγές, αλλά γίνονται (με μικρές ή μεγάλες καθυστερήσεις) και αυτό είναι που μετράει περισσότερο στις μέρες που διανύουμε. Οσο για μεταγραφές; Ολο και κάτι θα γίνει, αφού η παραμονή απαιτεί θυσίες.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

Οι καλύτεροι του χωριού

Με συνολικό μπάτζετ που σύμφωνα με το λογιστικό ρεπορτάζ δύσκολα «σπάει» το φράγμα του ενός εκατ. ευρώ και τριπλάσια σχεδόν έσοδα, οι «Μαυραετοί» είναι οι καλύτεροι του… χωριού! Οι πληρωμές δεν «πονοκεφαλιάζουν» την διοίκηση, ενώ θα πέσει νερό και στο μύλο των μεταγραφών. Σεμνά και ταπεινά.



Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved