Τζενάμο: «Εγώ φταίω που δεν έπαιξα στον Ολυμπιακό»

Τζενάμο: «Εγώ φταίω που δεν έπαιξα στον Ολυμπιακό»

Ένας εκ των πρωταγωνιστών της χθεσινής (21/12) πρόκρισης του Παναιτωλικού επί της ΑΕΛ ήταν ο Λούιτζι Τζενάμο. Ο τερματοφύλακας της ομάδας του Αγρινίου μίλησε για το θεσμό του Κυπέλλου, τον Ολυμπιακό, τους Καπίνο, Μέγιερι, αλλά και τον Αντρέας Ίζακσον…

Ο Λουίτζι Τζενάμο, με δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM, στάθηκε στη πρόκριση του Παναιτωλικού επί της ΑΕΛ, αλλά και τους λόγους για τους οποίους δεν καθιερώθηκε στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λουίτζι Τζενάμο:
 

Για την πρόκριση του Παναιτωλικού στην επόμενη φάση του Κυπέλλου:
«Η διαδικασία είχε τραβήξει αρκετά και το κρύο ήταν πολύ. Προσφέραμε θέαμα, αλλά έπρεπε να πάμε στα σπίτια μας… (γέλια) Μπορούσαμε να το τραβήξουμε κι άλλο, αλλά δεν αντέχαμε το κρύο. Κατάφερα να πετύχω το πρώτο γκολ της καριέρας μου… Είχα ξεχάσει ότι έπρεπε να εκτελέσω πέναλτι και μου το θύμισε ο βοηθός του διαιτητή. Δεν είμαι “πεναλτάκιας” και δεν εκτελώ πέναλτι στις προπονήσεις». 

Για τους στόχους της ομάδας από το Αγρίνιο:
«Υποθέτω ότι ο κ. Τεννές είπε ότι δεν είναι βασικός μας στόχος το Κύπελλο, επειδή είναι προτεραιότητα για εμάς η παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Αν κοιτάξουμε και τα δύο, μπορεί να χάσουμε τον στόχο της παραμονής. Στο χθεσινό ματς φάνηκε ότι και οι δύο ομάδες το ήθελαν και πάλεψαν για αυτό. Σε τέτοιου είδους αγώνες (νοκ άουτ) πρέπει να δώσεις το κάτι παραπάνω. Όταν καμία ομάδα δεν πάει για την ισοπαλία, τότε βλέπεις ποδόσφαιρο». 

Για τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται να έχει ένας γκολκίπερ:
«Είναι καλό ο τερματοφύλακας να ξέρει μπάλα, αλλά εγώ δεν συμφωνώ με τη συγκεκριμένη άποψη. Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα που κάνει ο τερματοφύλακας σε έναν αγώνα, δεν χρειάζεται να βοηθάει και εκείνος στην κυκλοφορία της μπάλας. Αν είναι έτσι, να βάλουμε ένα δεκάρι κάτω από την εστία»! 

Για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, ο οποίος αποχώρησε από την ενεργό δράση:
«Με τον Δημήτρη ήμασταν συμπαίκτες τα πρώτα χρόνια της καριέρα μου. Πρόκειται για έναν πολύ καλό τερματοφύλακα και, αν δεν είχε πρόβλημα στο γόνατο και στη μέση, θα είχε κάνει καλύτερη καριέρα. Γνωρίζοντας κάποια πράγματα τον τελευταίο καιρό, δεν με εκπλήσσει η απόφασή του. Εύχομαι ό,τι κάνει από εδώ και στο εξής να πετύχει στην καριέρα του». 

Για τον Μέγιερι και τον Καπίνο:
«Οι ιστορίες τους ταιριάζουν και οι δύο έχουν δείξει ότι έχουν πολύ καλά στοιχεία. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα κάνουν καριέρα. Πρέπει να δουλέψουν αρκετά. Το καλό είναι ότι βρίσκονται σε δύο μεγάλες ομάδες και τους πιστεύουν το τεχνικό επιτελείο και η διοίκηση. Εκείνο που χρειάζεται να κάνει ένας νεαρός τερματοφύλακας είναι να δουλέψει δύο-τρία χρόνια της καριέρας». 

Για ποιον λόγο δεν καθιερώθηκε στον Ολυμπιακό:
«Πάνω από όλα φταίω εγώ. Ελάχιστος κόσμος το ξέρει. Εγώ άνοιξα την πόρτα και έφυγα. Η διοίκηση ήθελε να με κρατήσει. Η νοοτροπία και το σκεπτικό μου με έδιωξαν από τον Ολυμπιακό. Ήθελα να παίξω βασικός από την ηλικία των 21 ετών! Έχω μάθει από τα λάθη μου, έστω και αργά». 

Για τον Αντρέας Ίζακσον, ο οποίος φέρεται να είναι κοντά στους Πειραιώτες:
«Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ήθελε έναν καλό τερματοφύλακα, έπρεπε να κινηθεί για μία τέτοια λύση. Θα έπρεπε να αποκτηθεί ένας τερματοφύλακας, ο οποίος θα έχει δεχθεί μεγάλη πίεση και θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας ομάδας, όπως είναι ο Ολυμπιακός».



Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved