Γκσπούρνινγκ: «Ιδιαίτερη πατρίδα μου η Ξάνθη»

Γκσπούρνινγκ: «Ιδιαίτερη πατρίδα μου η Ξάνθη»

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Ξάνθη αποκάλυψε ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ, τονίζοντας πως αισθάνεται την ακριτική πόλη σαν ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο  Αυστριακός πρώην πλέον πορτιέρο της Ξάνθης, ο οποίος έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στους Seattle Sounders και στο αμερικανικό πρωτάθλημα MLS, αποχαιρέτησε την ξανθιώτικη ομάδα και τους φίλους της μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, όπου έκανε μία μίνι αναδρομή στα πέντε χρόνια που φόρεσε τη φανέλα των Ακριτών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον κόσμο, αλλά και στις στιγμές που τον στιγμάτισαν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίκαελ Γκσπούρνινγκ:

Μίκαελ πέντε γεμάτα χρόνια στην SKODA ΞΑΝΘΗ. Σχεδόν μισή ποδοσφαιρική ζωή...

«Πέντε χρόνια δεν ήμουν σε καμία ομάδα πριν από την SKODA ΞΑΝΘΗ. Κοιτώντας πίσω, την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Ελλάδα ένα είναι σίγουρο. Ότι δεν ήμουν τότε αυτός που είμαι τώρα. Κάθε ένα από αυτά τα πέντε χρόνια κι εγώ αλλά και η οικογένειά μου νιώσαμε την Ξάνθη σαν ιδιαίτερή μας πατρίδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο, όλη την ομάδα, τους συμπαίκτες μου και τους άμεσους καθημερινούς συνεργάτες μου που με βοήθησαν πολύ όλο αυτό το διάστημα.
Ο μόνος λόγος που δεν ανανέωσα το συμβόλαιό μου είναι γιατί ήθελα να φύγω τώρα που νιώθω ακόμη την αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό μου. Ήθελα οι φίλαθλοι να έχουν καλές αγωνιστικές αναμνήσεις από εμένα. Ένας ποδοσφαιριστής χρειάζεται να αλλάζει παραστάσεις. Συνεργάστηκα με την ξανθιώτικη ομάδα για πέντε ολόκληρα χρόνια κάτι που σημαίνει ότι υπήρξε αμοιβαία εκτίμηση. Η SKODA ΞΑΝΘΗ πάντα θα είναι καρδιά μου».

Βλέποντας συνολικά το παρελθόν σου στην ομάδα (89 συμμετοχές στο πρωτάθλημα) τι εντυπώσεις σου αφήνει;

«Ήμουν μέλος της ξανθιώτικης ομάδας σε ένα χρονικό διάστημα που τα πράγματα δεν πήγαν πολύ καλά κι αυτό είναι κρίμα. Είχαμε ευκαιρίες για διάκριση στο κύπελλο και δεν κρύβω πως ήταν όνειρό μου να παίξω στην Ευρώπη με την ομάδα. Δυστυχώς όμως δεν το καταφέραμε. Μου έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη η δύσκολη σαιζόν πριν μερικά χρόνια όταν με την νίκη επί του Ηρακλή κερδίσαμε και σωθήκαμε. Ήταν μία δύσκολη σαιζόν η οποία μου έμαθε πως είναι να λειτουργείς κάτω από μεγάλη πίεση».

Ποιες ήταν οι ποιο ιδιαίτερες στιγμές σου στην SKODA ΞΑΝΘΗ;

«Το ντεμπούτο μου ήταν η ήττα με 0-3 από τον Ηρακλή και μετά το τέλος του αγώνα είχα σκεφτεί: «Τι αρχή είναι αυτή;» Όμως στη συνέχεια πραγματοποίησα καλή εμφάνιση στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας και στη συνέχεια όλα πήραν τον δρόμο τους. Αξέχαστες ήταν οι στιγμές στο Καυτατζόγλειο και στη νίκη σωτηρίας. Γενικά σαν ανάμνηση ήταν ωραία που είχα συμπαίκτες από πολλές χώρες. Πάντα είχαμε καλό κλίμα στα αποδυτήρια και η καθημερινότητα στα Πηγάδια ήταν πραγματικά πολύ ευχάριστη τόσο με τους συμπαίκτες μου όσο και με το προσωπικό της ομάδας...».

Η ομάδα και πόλη θα σου λείψουν;

«Πάντα θα έχω ιδιαίτερη σχέση με την Ξάνθη. Εδώ άλλαξα. Γεννήθηκε η κόρη μου Μελία και θέλω να ξέρει που γεννήθηκε. Έχω καλούς φίλους εδώ κι ευτυχώς μέσω Facebook και skype θα κρατήσουμε επαφή. Μπορεί να φεύγω τώρα αλλά πάντα ένα κομμάτι του εαυτού μου έχει μένει εδώ όπως κι εγώ έχω πάρω κάτι μαζί μου».

Πρόσφατα τιμήθηκες από τους φιλάθλους σαν καλύτερος παίκτης της περσινής περιόδου - μετά από σχετική ψηφοφορία τους - και στην σχετική εκδήλωση ένιωσες την αγάπη τους...

«Αυτό το βράδυ ήταν απίστευτο για μένα. Ήταν ιδιαίτερη η τιμή που μου έκαναν και με εντυπωσίασαν. Δεν ήξερα ότι υπήρχαν σε περίοπτη θέση τα γάντια μου μετά το τέλος του αγώνα με τον Λεβαδειακό…

Θέλω να πω πως τους εύχομαι τα καλύτερα. Ελπίζω η οικονομική κρίση να περάσει γρήγορα και όλα να γίνουν καλύτερα. Τους εύχομαι να δουν την αγαπημένη τους ομάδα τόσο ψηλά όσο θέλουν».

Κλείνοντας θα ήθελες να ευχηθείς κάτι στην SKODA ΞΑΝΘΗ;

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη SKODA ΞΑΝΘΗ κι αν κάποια στιγμή ήμουν λάθος θέλω να ζητήσω συγνώμη. Η SKODA ΞΑΝΘΗ με βοήθησε πολύ σε όλα τα επίπεδα αυτά τα πέντε χρόνια και κλείνοντας θέλω να ευχηθώ μέσα από την ψυχή μου τα καλύτερα στην ομάδα».



NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved