Χαριστέας: «Χτύπησα την πόρτα του Άρη, αλλά…»

Χαριστέας: «Χτύπησα την πόρτα του Άρη, αλλά…»

Την πικρία του για τη στάση των ανθρώπων του Άρη το περασμένο καλοκαίρι, όταν και τους ζήτησε να προπονείται με τους «κίτρινους» προκειμένου να κρατηθεί σε φόρμα, εξέφρασε ο Άγγελος Χαριστέας.

«Αν μου έλεγαν από τον Άρη "Άγγελε σε θέλουμε να μας βοηθήσεις", δε νομίζω ότι θα το συζητούσα και πάρα πολύ για να πω το ναι», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του επιθετικού του Παναιτωλικού, μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis», όπου δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων να τονίσει πως είναι χαρούμενος στο Αγρίνιο, να αναφερθεί στο ενδεχόμενο επιστροφής του στην ομάδα που τον ανέδειξε ποδοσφαιρικά, στην αναμέτρηση του «Κλεάνθης Βικελίδης», στη στάση που κράτησαν οι οπαδοί του Άρη, αλλά και στον χαρακτηρισμό «παιδί του Ρεχάγκελ» που του έχουν αποδώσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άγγελου Χαριστέα:

Για την επιστροφή του στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά και τα συναισθήματα που του δημιούργησε αυτή: «Σίγουρα τα έξι χρόνια που αγωνίστηκα στον Άρη δεν είναι λίγα, ενώ είχα και στο συγκεκριμένο γήπεδο να πατήσω περίπου δέκα χρόνια. Αναπόλησα σίγουρα κάποιες στιγμές βλέποντας τον κόσμο στις κερκίδες, ήταν άλλωστε το πρώτο ματς μετά την αποχώρηση μου. Διαπίστωσα πως ο κόσμος δεν ασχολήθηκε καθόλου μαζί μου και ήταν προσηλωμένος στο παιχνίδι της ομάδας του. Ο κόσμος δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την εικόνα του Άρη κι έτσι ήταν περισσότερο συγκεντρωμένος σε αυτό παρά στο ότι επέστρεψα εγώ ως αντίπαλος. Από την άλλη μεριά δείχνει πως ο κόσμος εκτιμάει κάποια πράγματα, άλλωστε κι εγώ είμαι χαρακτήρας κι άνθρωπος που δεν έδωσα ποτέ δικαίωμα για να με αποδοκιμάσει ένας φίλος του Άρη».

Για την εικόνα του Παναιτωλικού: «Σίγουρα είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί είναι πάντα δύσκολο να πάρει αποτέλεσμα μέσα στην έδρα του Άρη. Πρόκειται άλλωστε για την ίδια ομάδα που κέρδισε τον Παναθηναϊκό με σκορ 3-1 και ασφαλώς θα ήθελαν να συνεχίσουν την επιτυχία μέσα στο γήπεδο τους. Εμείς όμως καταφέραμε να δείξουμε πάρα πολύ καλή εικόνα με σοβαρή αμυντική οργάνωση. Ξεκινήσαμε πολύ επιθετικά το πρώτο δεκάλεπτο, όμως ο τραυματισμός του Κουτρομάνου μας επηρέασε και έριξε το ρυθμό μας. Ο Άρης δεν μας απείλησε ιδιαίτερα και πήραμε τελικά σχετικά εύκολα ένα θετικό αποτέλεσμα. Γνωρίζαμε όμως ότι ο Άρης είναι μια πολύ δυνατή ομάδα κι έτσι φροντίσαμε να είμαστε προσεκτικοί σε όλο το παιχνίδι, προκειμένου να μην δεχθούμε κάποιο γκολ που θα μας στερούσε το αποτέλεσμα».

Για το τι πιστεύει πως φταίει στον Άρη: «Τα πράγματα είναι απλά. Αυτό που πιστεύω εγώ είναι πως από τον Άρη λείπει ένας ηγέτης, που να μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτής της ομάδας κι έτσι ο κόσμος αναλώνεται στο να κρίνει τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές. Ο Άρης είναι μια δύσκολη ομάδα, πιθανότατα από τις πιο δύσκολες της κατηγορίας. Αυτό που διαπίστωσα εγώ βέβαια είναι πως ο Άρης είναι μια πολύ καλή ομάδα, κάτι που απέδειξε και απέναντι στον Παναθηναϊκό, την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Ο Άρης είναι δυστυχώς ικανός για το καλύτερο και για το χειρότερο. Αν στην ομάδα υπήρχε ηρεμία, θα έρχονταν πιο εύκολα τα αποτελέσματα. Τώρα που παίζουν συνέχεια με την πλάτη στον τοίχο είναι δύσκολο να έρθουν τα αποτελέσματα. Όλες οι ομάδες έχουν ένα παίκτη που μπορεί να είναι ο ηγέτης, αλλά για παράδειγμα στον Άρη λείπει ο Σηφάκης, που αποτελεί τη σπουδαιότερη προσωπικότητα και το λέω σαν ποδοσφαιριστής που τρέφω πολύ καλά συναισθήματα για την ομάδα. Πιστεύω πως κάθε ομάδα πρέπει να έχει τέτοιους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ, καθώς στην Ελλάδα πολλές φορές υπάρχουν οικονομικά προβλήματα κι είναι δύσκολο να κρατηθεί η ατμόσφαιρα και το κλίμα σε καλό επίπεδο».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Άρη: «Θέλω να σημειώσω σε αυτό το σημείο κάτι που ίσως δεν έγινε γνωστό. Το καλοκαίρι ήμουν σε αναζήτηση ομάδας, περίμενα ομάδες από το εξωτερικό κι είχα μάλιστα δύο προτάσεις από Ισπανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αυτό που μου έκανε όμως ιδιαίτερη εντύπωση και πρέπει να το ξέρει ο Αρειανός, ήταν ότι ζήτησα να πάω στην ομάδα του Άρη για να κάνω προπονήσεις και να κρατηθώ σε φόρμα, αλλά ποτέ δεν πήρα απάντηση γι’ αυτό. Μπορώ να πω ότι αυτό με στεναχώρησε πάρα πολύ. Φυσικά δεν ήταν σκοπός μου να δοκιμαστώ στον Άρη, αλλά μετά ήρθε ο Παναιτωλικός και υπέγραψα αμέσως για τους λόγους που έχω εξηγήσει. Χτύπησα την πόρτα του Άρη, αλλά καμιά φορά οι αντιδράσεις αυτές δείχνουν και την ποιότητα που υπάρχει σε ορισμένα κλιμάκια. Αν μη τι άλλο θεωρώ πως δεν θα πείραζε και κανέναν να έκανα μερικές προπονήσεις με τον Άρη. Το ενδεχόμενο επιστροφής μου στην ομάδα ακούστηκε κι όταν αγωνιζόμουν στη Γαλλία, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει, υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις. Από τον Άρη ποτέ δεν μου έγινε πρόταση, αλλά αν μου έλεγαν "Άγγελε σε θέλουμε να μας βοηθήσεις", δεν νομίζω ότι θα το συζητούσα και πάρα πολύ για να πω το ναι».

Για το ρόλο του στην ομάδα του Παναιτωλικού: «Ο Παναιτωλικός είναι μια ομάδα που τη δεδομένη χρονική στιγμή χρειάζεται από εμένα να παίζω πολλούς ρόλους. Ο προπονητής μου πιστεύει πως μπορώ να ανταποκριθώ γι’ αυτό και με έβαλε στη συγκεκριμένη θέση. Για παράδειγμα την Κυριακή πίστευε πως μπορώ να περιορίσω τον Νέτο, που είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολύ μεγάλη ποιότητα. Γενικότερα ο ρόλος μου είναι πολλαπλός και μου αρέσει πάρα πολύ, μιας και το μέλημα μου είναι να βοηθάω την ομάδα. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από τη συγκομιδή βαθμών και πιστεύω πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Στόχος μας είναι άλλωστε αποκλειστικά η παραμονή στην κατηγορία και θεωρώ πως με την εικόνα που δείχνουμε, θα τα καταφέρουμε. Με αποτελέσματα όπως αυτό απέναντι στον Άρη, δείχνουμε πως αποκτούμε χαρακτήρα».

Για το αν θα ήθελε να επιστρέψει στον Άρη για να κλείσει την καριέρα του δήλωσε: «Είναι δύσκολο να πω κάτι τέτοιο μιας και δεν είναι αποκλειστικά στο χέρι μου, ενώ και το μέλλον ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει. Είμαι ποδοσφαιριστής, και σίγουρα από κάποιο σημείο κι έπειτα θα ήθελα να επιστρέψω, αλλά επειδή στο ποδόσφαιρο γενικότερα κάποια πράγματα παρεξηγούνται πάρα πολύ εύκολα, πρέπει να πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος στον Παναιτωλικό. Ο κόσμος με αγαπάει, με κάνει να αισθάνομαι άνετα και θα επιδιώξω να έχω μια θέση στο επερχόμενο Euro, μιας και πιστεύω ότι απέδειξα ότι δεν αξίζω τον χαρακτηρισμό "παιδί του Ρεχάγκελ" που μου είχε αποδοθεί στο παρελθόν».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved