Προσεκτικά και σταθερά τα βήματα για το deal

Προσεκτικά και σταθερά τα βήματα για το deal

Η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου και η ψήφισή του θα σημάνει έναρξη τελικών διαπραγματεύσεων μεταξύ του Γιάννη Βαρδινογιάννη και των υποψήφιων επενδυτών για την αλλαγή ιδιοκτησίας στον Παναθηναϊκό.

{textlink02}

Μετά τις χθεσινές (19/12) εξελίξεις, με την παραδοχή της πλευράς Γιάννη Βαρδινογιάννη για την ύπαρξη του fund από τη Σαουδική Αραβία και για την κατάθεση των 15 εκατ. ευρώ, σταδιακά καταλαγιάζει ο… θόρυβος και πλέον τα πάντα στο «τριφύλλι» - αναφορικά με την αλλαγή ιδιοκτησίας – περνούν σε φάση αναμονής. Πρώτο και βασικότερο γεγονός που περιμένουν ο μεγαλομέτοχος των «πρασίνων» και η πλευρά των επενδυτών, είναι η ψήφιση του νέου πολυνομοσχεδίου για τον αθλητισμό.

Οι νέοι επενδυτές έχουν κάνει σαφές πως δεν θέλουν μεσοβέζικες λύσεις και τονίζουν πως τα χρήματα που έχουν ήδη καταθέσει θα αποδεσμευθούν αφού ψηφιστεί ο νόμος και μπορούν να ασκήσουν διοίκηση στον Παναθηναϊκό. Από την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη ο συγκεκριμένος όρος είναι αποδεκτός, καθώς έχει διαπιστωθεί πως τα χρήματα υπάρχουν και περισσότερα μάλιστα από τα 15 εκατ. ευρώ που απαιτούνται σε πρώτη φάση για το deal, όμως δεν έχουν δεσμευθεί υπέρ των «πρασίνων».

Όταν συμβεί και αυτό, ενώ παράλληλα θα έχει κατατεθεί το νέο νομοσχέδιο, θα μπουν σε άλλη βάση οι συζητήσεις για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παναθηναϊκού. Η πλευρά του μεγαλομετόχου πάντως δεν επιβεβαιώνει σε καμία περίπτωση ότι ήδη έχουν προχωρήσει οι επαφές του με τους Σαουδάραβες, σε βαθμό τέτοιο που να θεωρείται τελειωμένο το deal. Οι φήμες για συναντήσεις με την πριγκίπισσα και τους συνεργάτες της, που ήταν στην Ελλάδα τις προηγούμενες μέρες, αλλά και για υπογραφή προσυμφώνου δεν έχουν καμία βάση και το μόνο που επιβεβαιώνεται είναι η επαφή των δυο πλευρών μέσω των δικηγόρων τους.

Παράλληλα, δεν διαψεύδεται από την πλευρά του μεγαλομετόχου ότι έχει γίνει συζήτηση για ταξίδι του στο Ριάντ έτσι ώστε να γίνουν οι τελικές συζητήσεις με τους Σαουδάραβες, ωστόσο ακόμα και αυτή η προοπτική είναι μακρινή για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, αφού προέχει το βήμα της ψήφισης της τροπολογίας και της δέσμευσης των χρημάτων υπέρ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Όλα δείχνουν πως θα χρειαστεί αναμονή, η οποία δεν αποκλείεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει ακόμα το διάστημα του ενός μηνός, μέχρι να υπάρξουν καταλυτικές εξελίξεις στο θέμα της απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τους Σαουδάραβες…



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved