Ζαγοράκης: «Πού πήγε η κ...α που είχαμε στον ΠΑΟΚ;»

Ζαγοράκης: «Πού πήγε η κ...α που είχαμε στον ΠΑΟΚ;»

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως θα υπάρχει μειωμένο μπάτζετ, αλλά ίδιος στόχος, δηλαδή η ύπαρξη ανταγωνιστικής ομάδας που θα κάνει πρωταθλητισμό. Ωστόσο, ο πρόεδρος του «Δικέφαλου του Βορρά» αναρωτήθηκε αρκετές φορές που πήγε η... φλόγα που υπήρχε πριν λίγα χρόνια στην ομάδα.

{textlink02}

Μαζί με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, στο πάνελ για τη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ, Άλκης Μαυροφρύδης και το μέλος της προηγούμενης διοίκησης, Πάνος Ραπτόπουλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ δεν δίστασε να απαντήσει σε όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα και να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ξεκίνησε λέγοντας: «Ο σκοπός αυτής της συνέντευξης είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για τους στόχους της νέας διοίκησης. Είχα την τιμή να ηγούμαι της τελευταίας τετραετίας. Θα ξεκινήσω από τη στιγμή που ανέλαβα. Παραλάβαμε μια ομάδα που δεν ήταν υπολογίσιμη στο ελληνικό πρωτάθλημα, το ίδιο και στην Ευρώπη που δεν συμμετείχε καν και στην ουσία μια ομάδα δίχως προοπτική. Παραλάβαμε μια Τούμπα που δεν έπαιρνε καν άδεια, ένα ΠΑΟΚ δίχως αθλητικό κέντρο και ακαδημίες που υπολειτουργούσαν. Παραλάβαμε με συνολικά έσοδα 8.000.000 ευρώ, ζημίες της σεζόν 2006-907 2,7 εκ. ευρώ.

Από την 150η θέση έχουμε φτάσει στην 73η, 72η και ταυτόχρονα είναι η ελληνική ομάδα με την καλύτερη συγκομιδή βαθμών. Παράλληλα δημιουργήσαμε υπεραξία στην ομάδα. Στην Τούμπα, τουρνικέ που δεν υπήρχαν, κερκίδες στη Θύρα 7,8 αγωνιστικός χώρος, γραφεία, με αποτέλεσμα να πάρουμε άδεια Champions League. Η Τούμπα μπορεί να φιλοξενήσει παιχνίδι Champions League, όλα αυτά στοίχησαν πάνω από 2 εκ ευρώ. Δημιουργήσαμε προπονητικό κέντρο, αύξηση εσόδων από 8 εκ στα 23. Συνολικές χρήσεις τις τετραετίας 2,7. Χωρίς να επιβαρύνουμε την καθαρή θέση, δημιουργήσαμε όλα όσα προανέφερα».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, επισήμανε: «Αυτά τα νούμερα έχουν ελεγχθεί από ορκωτούς λογιστές, δύο φορές από το ΣΔΟΕ, για να ξέρει ο κόσμος που πήγαν τα λεφτά. Θα ήθελα να διαβαστούν τα συμπεράσματα από τους ορκωτούς λογιστές, είναι μέχρι και τη χρήση του 2011. Έχουμε υποχρέωση να λέμε όλα τα οικονομικά στοιχεία».

Αυτή την ώρα, διαβάζονται οι εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών για τις οποίες πήρε άδεια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Ερασιτέχνη, έτσι ώστε να τις δώσει στη δημοσιότητα. Διαβάστηκαν έντεκα συμπεράσματα του πορίσματος. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης τονίζει πως ο κ. Μαυροφρύδης για κάθε συμπέρασμα μπορεί να κάνει μια ανάλυση. Παράλληλα, έγινε αναφορά στις χρηματικές διευκολύνσεις που έγιναν στον Ηλία Βιολίδη, πρώην μέλος της διοίκησης του ΠΑΟΚ, αλλά καις τις επιταγές που αυτός έδινε.

Το λόγο πήρε ο Αλκης Μαυροφρύδης: «Θα δώσω κάποιες διευκρινήσεις για τα συμπεράσματα των ορκωτών. Για τη διαπίστωση για τις ελλιπείς διαδικασίες λογιστικής και ελέγχου. Το έχουμε διαπιστώσει και εμείς το πρόβλημα. Το συμπέρασμα δύο, αναφέρεται σε χρήσεις του '09 και του '10 και έχουν λυθεί. Για το θέμα της επαλήθευσης πιστώσεων, υπάρχει για ένα θέμα που έχει ολοκληρωθεί και δε χρειάζεται να αναφερθεί περισσότερο».

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης παίρνει πάλι το λόγο και τονίζει πως θα αναφερθεί στο μέλλον που αφορά όλους όσους υποστηρίζουν και αγαπούν τον ΠΑΟΚ.

«Για να μπορέσουμε να θέσουμε τους στόχους μας, πρέπει να λάβουμε υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν. Αυτές οι συνθήκες είναι οικονομικές. Καταλαβαίνετε που είναι η χώρα μας, σε ό,τι αφορά τα οικονομικά. Πρέπει να επικεντρωθούμε και στους κανόνες που ζητάει η UEFA για να πετύχουμε όλα αυτά. Έχουμε στόχο να κάνουμε κινήσεις για την καλύτερη οργάνωση της ομάδας, την καλή λειτουργία. Ο έλεγχος από τους ορκωτούς θα παραμείνει. Έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις στο ΔΣ, θα πρέπει να τις υλοποιήσουμε για να μη πω πως επιβάλλονται να γίνουν. Τα περιθώρια έχουν στενέψει. Πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες που μας επιβάλλονται», τόνισε ο Θοδωρής Ζαγοράκης πριν δώσει ξανά το λόγο στον Άλκη Μαυροφρύδη.

«Ο βασικός στόχος είναι να εξασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα της ΠΑΕ. Για να τον πετύχουμε πρέπει να κάνουμε κάποιες κινήσεις. Αυτές αφορούν τα οργανωτικά και λειτουργικά. Έχουμε μια νέα διαδικασία, με άλλη οργάνωση και άλλο οργανόγραμμα. Είμαστε σε φάση που βλέπουμε πως θα κινηθεί το νέο πλάνο αυτό, με όλες τις δυσκολίες που έχουμε, αξιολογώντας εκ νέου το υπάρχουν δυναμικό μας για να τοποθετηθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις. Υπάρχουν και τομείς όπως το μάρκετινγκ που θα χρειαστούμε εξωτερικές συνεργασίες. Προχωράμε το θέμα του εσωτερικού ελέγχου, ήδη προχωρήσαμε πολύ στον προϋπολογισμό και θα βάλουμε ένα νέο λογισμικό που θα μας βοηθήσει πολύ σε όλο αυτό.

Ποσοτικά, ο στόχος μας είναι να έχουμε ισοσκελισμένα αποτελέσματα στις επόμενες χρήσεις. Θέλουμε να μειώσουμε τα έξοδα σε ποσοστό 20% και να αυξήσουμε τα έσοδα έτσι ώστε να εναρμονιστούμε με το FFP. Πρέπει να κινηθούμε συνδυαστικά και στους δυο τομείς. Οι πηγές εσόδων είναι τέσσερις για τον ΠΑΟΚ. Είναι τα εισιτήρια, οι χορηγίες – που με την παρούσα συγκυρία είναι δύσκολο να βρεθούν και θα στραφούμε στο εξωτερικό σε εταιρείες – είναι τα προϊόντα που μπορούν να φέρουν έσοδα. Μετά τον Ιούνιο όταν απεγκλωβιστεί η ΠΑΕ από την υπάρχουσα συμφωνία με την Puma θα κάνουμε νέες ενέργειες. Τέταρτος τομέας, πηγή εσόδων για κάθε ομάδα, είναι η πώληση ποδοσφαιριστών.

Θα πρέπει κι εδώ να γίνει προσπάθεια, να οργανωθούν οι ακαδημίες, να υπάρξει καλύτερη προώθηση των νέων παικτών. Σε ό,τι αφορά τα έξοδα, γίνεται μεγάλη προσπάθεια περιορισμός των εξόδων της διοικητικής λειτουργίας αλλά και μείωση του κόστους λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος. Εδώ θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πως τα τελευταία δυο χρόνια επιβαρύνθηκαν τα έξοδα με τη νέα φορολογία στα συμβόλαια των παικτών που πήγε στο 42% και αυτό είναι ένα επιπλέον βάρος που έπρεπε να σηκώσει η ΠΑΕ. Άρα θα χρειαστεί αναπροσαρμογή των στόχων του ποδοσφαιρικού τμήματος».

«Πέρα από αυτά, υπάρχουν δύο μεγάλα θέματα σημαντικά για το μέλλον της ΠΑΕ. Το ένα είναι το θέμα των φόρων που πρέπει να λυθεί γιατί δεν γίνεται να τραβήξει κι άλλο και πιστεύω πως κάτι θα γίνει σύντομα. Το δεύτερο θέμα, είναι να βρεθούν νέα κεφάλαια. Θα πρέπει να γίνει αυτό με νέο τρόπο, πιο επαγγελματικό και πιστεύω πως η λύση θα βρεθεί πάλι προς το εξωτερικό».

«Σημειώστε τα σημεία που θέλετε να συζητήσετε, να κάτσουμε εδώ ως το πρωί να τα αναλύσουμε! Εγώ επωμίζομαι όλα τα αναλυτικά στοιχεία. Δεν περνάμε κανέναν για αφελή, για αυτό είμαστε εδώ, θέλετε να τα αναλύσουμε; Θα τα αναλύσουμε όλα», ήταν η απάντηση του Θοδωρή Ζαγοράκη, σε ερώτηση για το γιατί έγινε επιδερμική ανάλυση του πορίσματος των ορκωτών ελεγκτών.

Ερώτηση για την σχέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τον κ. Βιολίδη και σε τι επίπεδο οικονομικό είναι: «Σε ό,τι αφορά τον κ. Βιολίδη έχει εξασφαλίσει η ΠΑΕ ότι χρειάζεται έτσι ώστε να μην έχει πρόβλημα με κανέναν και να μαθαίνει ο κόσμος όλη την αλήθεια».

Για το γιατί η ΠΑΕ δεν εξήγησε νωρίτερα το τι έγινε στον ΠΑΟΚ, ο Θοδωρής Ζαγοράκη είπε: «Αυτή είναι η αλήθεια. Εξυγίανση δεν έγινε, έγινε ανάπτυξη για να έρθουν έσοδα που θα κάνουν την εξυγίανση στο μέλλον. Πλέον, δεν μπορούμε να μην κάνουμε οικονομική εξυγίανση βάσει των κανόνων της UEFA. Προτιμούσαμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί και πιστεύω πως όλοι είμαστε περήφανοι για αυτό. Πήγαν κάποια πράγματα πίσω, μαζί δεν μπορούσαν να γίνουν όλα. Είπα κάτι πριν. Κάναμε μια προίκα για πέντε χρόνια που στην Ευρώπη θα είμαστε στους ισχυρούς. Θεωρητικά με εύκολες κληρώσεις, θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να περάσεις και να κάνεις έσοδα. Δεν παύουν όμως ληξιπρόθεσμα χρέη που πρέπει να αποπληρωθούν. Τα λέγαμε όμως από το καλοκαίρι. Ότι έπρεπε να κατέβει το μπάτζετ, να γίνουν κινήσεις για να μειωθούν τα έξοδα και να πληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα. Δεν είχαμε πει να πάρουμε 15 παίκτες με ποσά που δε μπορούμε να τα πλησιάσουμε. Είπαμε να κάνουμε μια ομάδα με μικρότερο κόστος και την ίδια ανταγωνιστικότητα. Και θα γίνει. Πέμπτη ή Παρασκευή θα μιλήσετε με τους κυρίους που είναι υπεύθυνοι για το αγωνιστικό. Έχουν συγκεκριμένο μπάτζετ να κινηθούν και θα κάτσω κι εγώ κάτω να κάνω ερωτήσεις»!

Ερώτηση για το αν η ΠΑΕ θα πάρει τα χρήματα από τον Ηλία Βιολίδη σε περίπτωση που έχει αλλάξει  διοίκηση: «Εσείς πιστεύετε πως δε θα αποπληρωθούν αυτά τα λεφτά όσο θα είμαι εγώ εδώ; Ξεχάστε το αυτό. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει να κάνει ούτε με τον Ζαγοράκη, ούτε με κανέναν άλλον. Εμείς είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της ΠΑΕ. Αυτό θα γίνει άμεσα, σε έναν-δυο μήνες. Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε».

Για το χαρακτηρισμό «αυθαίρετο» που έδωσε ο κ. Μαυροφρύδης σε κάποια πορίσματα:

«Αυτά που είπε ο κ. Μαυροφρύδης, έχουν λεχθεί στο διοικητικό συμβούλιο και έχουν την έγκριση του. Δεν τα έβγαλε από το κεφάλι του ο κ. Μαυροφρύδης».

Ο Άλκης Μαυροφρύδης είπε με τη σειρά του: «Δεν ζητήθηκε ποτέ από τον ορκωτό, η γνώμη της εταιρίας. Για παράδειγμα, αναφέρεται πως μια επιταγή πληρώθηκε δύο φορές, ενώ κάτι τέτοιο δεν έγινε και το έχουμε ελέγξει πάρα πολύ καλά. Για αυτό μιλάω για αυθαίρετα συμπεράσματα. Έκανε μια εκτίμηση χωρίς να τη διασταυρώσει».

Ερώτηση προς τον Θοδωρή Ζαγοράκη για το αν ο δανεισμός και οι διευκολύνσεις υπαλλήλων και συμβούλων δημιουργεί ηθικό ζήτημα:

«Το ότι δάνεισε η ΠΑΕ για ένα προσωπικό πρόβλημα, με εγγυητή εμένα, δεν νομίζω πως είναι θέμα. Αν θέλετε, ας πούμε ότι είναι λάθος μου. Σε ό,τι αφορά το θέμα του κ. Βιολίδη, εμένα δε με ενδιαφέρει να υπερασπιστώ κανέναν κ. Βιολίδη. Εσείς μιλάτε κάθε μέρα μαζί του, θα έπρεπε να τα ξέρετε αυτά. Αλλά το συμπέρασμα είναι ένα, ίσως να ήταν λάθος να δανείσουμε κάποιους σε μια δύσκολη στιγμή».

Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να εξασφαλίσει την αδειοδότηση σύμφωνα με όσα θέλει η UEFA, και αν ισχύει το άνοιγμα των 7,6 εκατ. ευρώ;

Θοδωρής Ζαγοράκης: «Από το καλοκαίρι φωνάζουμε πως σκληραίνει η στάση της UEFA και πρέπει να γίνουν κινήσεις. Είπα και πριν πως πρέπει να κάνουμε ανταγωνιστική ομάδα όπως είναι τώρα, να κάνει πρωταθλητισμό με μικρότερο κόστος. Υπάρχει η δυνατότητα. Η ομάδα απέκτησε ένα στοιχεία που δεν το είχε πριν. Το μέταλλο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Μπαίνουν μέσα νέα παιδιά μέσα και δε χρειάζονται καν χρόνο προσαρμογής. Έχει δίκιο ο Κόλκας, εξυγίανση δεν κάναμε. Κοιτάξαμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό αγωνιστικό τμήμα και θα κριθούμε. Σε ό,τι φορά την αδειοδότηση, γνωρίζετε με λεπτομέρεια όλο τον απολογισμό. Τα ληξιπρόθεσμα, την UEFA και όλα αυτά, αφήστε να τα γνωρίζουμε εμείς καλύτερα που διοικούμε κι έχουμε το άγχος. Αν χρειαστεί να πουλήσουμε παίκτες, θα πουλήσουμε. Στο ποσό που θέλει ο ΠΑΟΚ όμως».

Άλκης Μαυροφρύδης: «Τον Ιούνιο είχε παρθεί μια απόφαση τα στοιχεία που δίνουμε στην UEFA να είναι συντηρητικά. Δε θέλαμε να μας κατηγορήσουμε για ψευδή και ελλιπή στοιχεία. Αυτό που δώσαμε είναι να δώσουμε τις οφειλές σε εφορία κλπ.. Οι οφειλές της εταιρείας προς τρίτους, δεν έχουν σχέση με τις ζημίες χρήσης. Αυτές είναι κληρονομιές των προηγούμενων. Όταν ανέλαβε εδώ ο πρόεδρος, είχε μια καθαρή θέση αρνητική. Πέρα από τα παγωμένα χρέη προς το δημόσιο. Σε σχέση με τα έσοδα που είχε τότε η ΠΑΕ, ήταν ένα πολύ σημαντικό ποσό. Ουσιαστικά την πρώτη χρονιά που διοίκησε η νέα διοίκηση, όλα της τα έσοδα τα έδωσε στα χρέη των προηγούμενων. Τα ληξιπρόθεσμα μετακινούνται κι αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν έχει χειροτερέψει η καθαρή θέση της ΠΑΕ, είναι ένα σημαντικό επίτευγμα αυτό. Σημαντικότερο είναι πως οι οφειλές τότε πληρώνονταν στους 12 μήνες, και τώρα πληρώνονται τους 5 μήνες».

Ποιο είναι το οικονομικό κόστος που υπολογίζει η διοίκηση να υπάρχει από την υπόθεση Φλωρίδη;

«Δεν είμαστε σε θέση να πούμε ποιο είναι το κόστος που έχει να κάνει με τον πρώην υποψήφιο επενδυτή. Το καλοκαίρι, εδώ ήσασταν. Επειδή υπάρχει μια καλή σχέση και μέχρι τώρα με τον κ. Σαχπατζίδη, που πιστέψαμε και περισσότερο ο ίδιος ότι βρέθηκε επενδυτής για τον ΠΑΟΚ. Τελικά αυτό δεν ίσχυε. Το κόστος δεν το ξέρουμε γιατί ήμασταν σε διαδικασία του πως θα κινηθούμε. Είχαμε προτάσεις, αλλά πως θα πάρεις απόφαση να πουλήσεις έναν από τους πρωτοκλασάτους παίκτες, όταν υπάρχει επενδυτής;»

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης συνέχισε: «Το καλοκαίρι οι παίκτες ενημερώθηκαν ότι η χρονιά θα ήταν δύσκολη και θα υπήρχαν καθυστερήσεις στις πληρωμές. Δεν είναι ότι καλύτερο για μια ΠΑΕ να μην πληρώνει. Επιβάλλεται να γίνουν κινήσεις. Δεν χρειάζεται πανικός. Έχουμε επίγνωση της κατάστασης. Υπάρχει πλάνο και στρατηγική πάνω σε αυτό».

Για τις μειώσεις, είπε: «Έχουμε συγκεκριμένο μπάτζετ για να διαχειριστούμε αυτό το κομμάτι».

«Ζητάμε εδώ και καιρό να αρχίσουμε να πληρώνουμε. Να μπούμε σε μια ρύθμιση. Δεν κρατιέται άλλο αυτό το πράγμα. Θέλουμε να πληρώσουμε, αυτό που πρέπει να πληρώσουμε. Το βασικό είναι ότι πάμε βάση του νόμου Ορφανού. Μέσα σε πέντε χρόνια έχουμε γίνει οι πιο τακτικοί επισκέπτες για τα χρέη».

Για τις αρμοδιότητες των μελών του ΔΣ, τόνισε: «Δημιουργήθηκε θέμα με τον κ. Βελή, που ενόχλησε το ΔΣ. Μου έστειλε επιστολή ότι παραιτείται. Θα αντικατασταθεί. Μπήκαν άτομα με όρεξη για δουλειά για να προσπαθήσουμε. Έχουμε καταλάβει όλοι ποιος είναι ο στόχος. Βρύζας, Κωνσταντινίδης θα έχουν το αγωνιστικό. Μηλιωρίδης με φιλάθλους. Όλα τα άλλα κινούνται σε ένα πλάνο, χωρίς να πω συγκεκριμένους ρόλους».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος προσφυγής από κάποιους παίκτες, είπε: «Προσπαθούμε όσο μπορούμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα».

«Κάθε τρίμηνο-τετράμηνο θα γίνεται ενημέρωση για τα οικονομικά».

Ο Μαυροφρύδης είπε για τα πρόστιμα που έχει πληρώσει ο ΠΑΟΚ: «Τα δύο τελευταία χρόνια είναι 950.000 ευρώ».

Ο Ζαγοράκης για τις φήμες για αποχώρηση των Χαλκιά, Κοντρέρας, Ίβιτς, Σαλπιγγίδη, τόνισε: «Έχουμε συγκεκριμένο μπάτζετ. Θα δούμε».

Γιατί παραχωρήθηκε η μπουτίκ στην Puma, ο κ. Μαυροφρύδης απάντησε: «Δεν μπορούσε να στηρίξει κάτι τέτοιο σωστά ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις και να ακολουθήσουμε κάποια πρότυπα. Πρέπει να απεγκλωβιστούμε πρώτα από τη σύμβαση με την PumaΤο βασικό εγχείρημα θα ξεκινήσει από τον Μάιο και μετά».

«Είναι μειωμένα τα έσοδα. Προσπαθούμε να βρούμε διαφήμιση για την πίσω φανέλα».

Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έχει έσοδα από τις παραχωρήσεις των παικτών του και για τις μειώσεις αποδοχών: «Ακούσατε κανέναν να έχει μιλήσει για μειώσεις συμβολαίων; Να ρωτήσετε τον Ίβιτς. Του μίλησε κανείς για μείωση; Σας μιλάω υπεύθυνα ότι δεν του μίλησε κανείς για μείωση».

«Που είναι αυτή η κ...α που είχαμε πριν από χρόνια; Τι δηλητήριο πέφτει ρε π...η».

«Οι Βρύζας και Κωνσταντινίδης έχουν συγκεκριμένο μπάτζετ για να κινηθούν. Για τον Μπόλονι, δεν είμαστε ανακόλουθοι. Το καλοκαίρι ένα πλάνο που κάναμε, πριν υπογράψει και συμφώνησε μετά, είναι ότι κάποιοι παίκτες που ήταν στην ομάδα, μπορεί να μην ήταν. Σε ραντεβού που κάναμε, συζητήσαμε για το πλάνο της νέας χρονιάς. Ξέρει ότι τον θέλουμε, το γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρει τις κινήσεις που θα κάνουμε και είπαμε ότι συνεχίζουμε».

Αν είναι εκνευρισμένος για τα οικονομικά της ομάδας: «Δεν είμαι. Ο κόσμος θέλει να ξέρει. Εκνευρισμένος είμαι για τα γύρω γύρω. Αν βλέπεις κάποιον πέντε χρόνια, αυτό κουράζει».

«Έχουμε ευθύνη που δεν έχουμε διαφήμιση στην πίσω φανέλα. Για το Fair Play της UEFA πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει πλάνο και πάνω σε αυτό θα πέσουμε. Τα τελευταία δύο χρόνια δίνουμε τους περισσότερους βαθμούς στην Ελλάδα».

Γιατί χάθηκε η εμπιστοσύνη από τους φιλάθλους: «Ίσως να κάναμε κάποια πράγματα που ενόχλησαν κάποιους από τους φιλάθλους. Αν ήθελα να βάλω τον εαυτό μου πάνω από την ομάδα, ίσως να μην γίνονταν αυτά. Πρώτος είπα ότι δεν θα φέρω διχόνοια στον κόσμο».

Για τις καταγγελίες των Ρώσων ότι ήταν στημένο το ματς με την Ρούμπιν Καζάν: «Αν έχει μάθει να λειτουργεί έτσι, να το ξεχάσει. Αν έβλεπε τις ευκαιρίες μας, θα καταλάβαινε και θα πρόσεχε τι έλεγε».

Πόσο θα μειωθεί το μπάτζετ: «Θα το πούμε την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Είναι επιτακτική ανάγκη η μείωση του μπάτζετ. Υπάρχει στρατηγική και πλάνο. Δεν χρειάζεται πανικός».

Για το τι ζητάει η UEFA, είπε: «Ζητάει να εξαφανιστούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε παίκτες. Αυτό έρχεται από υπέρβαση μπάτζετ».

Για αυτά που λέγονται ότι δεν έχει όραμα: «Αυτό που αναφέρουμε είναι το νέο πλάνο για το μέλλον του ΠΑΟΚ. Η ομάδα δημιούργησε μέταλλο, την αίσθηση του νικητή. Κλείνει ένας κύκλος. Είμαστε υπόλογοι να φτιάξουμε ίδια ανταγωνιστική ομάδα με μικρότερο μπάτζετ. Αυτό δεν είναι πλάνο;»

Για Σαλπιγγίδη: «Τι να κάνουμε; Πήραμε την απόφαση να έρθει πίσω. Τι είναι; Κανένα παιδί να τον πάρουμε αγκαλιά; Ότι ήταν να κάνουμε, το κάναμε».

Για τις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας: «Αυτό το έργο ήταν όραμα από την πρώτη στιγμή. Πιεστήκαμε και δημιουργήσαμε αυτό το αθλητικό κέντρο. Υπάρχουν ελλείψεις, αλλά με κάποιες οικονομίες, μπορεί να τελειοποιηθεί. Πέρυσι το Πάσχα μας είχαν υποσχεθεί από τον Δήμο ότι θα είχε άσφαλτο. Αν δεν καταλαβαίνουν ότι είναι διαφήμιση για τον τόπο, τι να κάνουμε εμείς;»

Για τις αλλαγές στο ΔΣ: «Μετά από 4 χρόνια υπήρξε κόπωση και ήταν επιτακτική ανάγκη να αλλάξουν πρόσωπα και να μπουν νέα πρόσωπα. Θα ήμουν αχάριστος αν έλεγα ότι δεν βοήθησαν. Έπρεπε να γίνει αυτή η αλλαγή».

Για τις μετακινήσεις των φιλάθλων: «Για αυτό το θέμα, επειδή δημιουργήθηκε και το θέμα με τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη, ισχυρίζονται ότι είναι διαφορετικοί διοικητές. Ή θα θέλουν ίση μεταχείριση ή όχι. Γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες. Πρέπει να υπάρχει ισονομία».

«Εκπροσωπείται ο ΠΑΟΚ και στην Super League και στην ΕΠΟ».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου: «Ίσως και να έχουν δίκιο. Και αυτοί αγαπάνε την ομάδα. Ίσως και να έχω εγώ δίκιο. Θα φανεί».

Για το οικονομικό πόρισμα: «Να το μάθει ο κόσμος. Να μάθει ο κόσμος. Έχουμε τάση να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Θα υπάρχει η διαφάνεια. Να μάθει τα συμπεράσματα. Αν ξανακάνουμε ίδια λάθη...»

Για το νέο γήπεδο: «Είναι μεγάλη λύση για τα οικονομικά της ομάδας. Είναι χρυσή ευκαιρία κάποια στιγμή να ξεκινήσει ουσιαστικά. Δώσαμε γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ την 4ετία. Όσο γερνάει το γήπεδο, θα υπάρχουν απαιτήσεις».

Για τη διαιτησία: «Αν εξαιρέσουμε τον τελευταίο μήνα, είμαστε ευχαριστημένοι. Γυρίζουμε από το Λονδίνο και βλέπουμε μια διαιτησία στο ματς του Ολυμπιακού και βγαίνουμε από τα ρούχα μας. Θέλουμε ισονομία. Μπορεί και σε άλλα παιχνίδια, να έγινε αυτό. Αλλά του Ολυμπιακού ήταν εξωφρενικό».

Πως εγγυάται ο Ζαγοράκης ότι η εξυγίανση θα γίνει από εδώ και πέρα: «Πρέπει να γίνει. Επιβάλλεται. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό».

Για τον αγωνιστικό στόχο επανέλαβε: «Είναι ξεκάθαρος. Ανταγωνιστική ομάδα, που να κάνει πρωταθλητισμό και να πηγαίνει όσο το δυνατόν ψηλότερα στην Ευρώπη».

Για την αστοχία που υπάρχει στις μεταγραφές το τελευταίο διάστημα: «Σπαταλήθηκαν χρήματα και είναι απαγορευτικό να συνεχιστεί αυτό το λάθος. Άλλο να δίνεις ένα εκατ. ευρώ και άλλο 300.000 ευρώ. Έχεις μικρότερο ποσοστό αποτυχίας».

Για το πριμ της περσινής ευρωπαϊκής πορείας: «Δεν χαρίσαμε το πριμ στους παίκτες. Δώσαμε σε όλους τους παίκτες, ακόμη και σε αυτούς που δεν είχαν πριμ».

Αν επηρεάσει την ποιότητα η μείωση του μπάτζετ: «Θέλουμε να μην επηρεάσει».

Αν προκύπτει θέμα υπεξαίρεσης: «Είναι δυνατόν με τόσους συχνούς ελέγχους από το ΣΔΟΕ; Τους βλέπουμε περισσότερο και από τις οικογένειές μας».

Αν θα δοθεί βαρύτητα στο Κύπελλο: «Δεν χρειάζεται καν να το πω. Είναι μέσα στους στόχους. Αύριο έχουμε σοβαρό παιχνίδι. Ας επικεντρωθούμε σε αυτό».

Για τις σχέσεις με τους παλαίμαχους: «Είναι μια χαρά».

Αν μετά από 4 χρόνια έχει την ίδια φλόγα να οραματιστεί πράγματα από εδώ και πέρα: «Αναλύουμε και μπαίνουμε και στο αγωνιστικό. Εξίσου ανταγωνιστική ομάδα με μικρότερο μπάτζετ. Αυτό είναι στόχος και εμένα και της διοίκησης. Έχουμε στόχο. Στόχος είναι στις δύσκολες στιγμές να ανταπεξέλθουμε και να προχωρήσουμε».

Για το φιάσκο Φλωρίδη: «Ο ίδιος θα πρέπει να χρεωθεί αυτό το φιάσκο. Είχε πει κάποια πράγματα και δεν ίσχυαν. Μέχρι να μπει στα αποδυτήρια είχαν δοθεί και χρήματα και θεώρησα ότι δεν ήταν λάθος να γνωρίσουν και οι παίκτες ποιος είναι ο υποψήφιος επενδυτής».



Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved