Παραίτηση Μαχλά, προς Πρωτοδικείο ο ΟΦΗ

Παραίτηση Μαχλά, προς Πρωτοδικείο ο ΟΦΗ

Την προσφυγή στο Πρωτοδικείο για ορισμό προσωρινής διοίκησης, «βλέπει» ως πιθανό σενάριο για την επόμενη μέρα του ΟΦΗ ο Νίκος Μαχλάς, σε περίπτωση που δεν βρεθεί οικονομική και βιώσιμη λύση στην τακτική Γενική Συνέλευση της 30ής Δεκεμβρίου. Παράλληλα, ο πρόεδρος της κρητικής ομάδας τόνισε ότι το ΔΣ θα παραιτηθεί 2-3 μέρες πριν την ΓΣ, ενώ παραδέχθηκε ότι το χρέος της ΠΑΕ ανέρχεται στα 6,3 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, υποστήριξε πως είναι διατεθειμένος να βοηθήσει, αν αυτό του ζητηθεί εκ νέου.

{textlink02}

Όσον αφορά στις φήμες που θέλουν κάποιους ενδιαφερόμενους να έχουν σχέση με τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό, ο Μαχλάς υποστήριξε ότι η ανεξαρτησία του ΟΦΗ δεν διαπραγματεύεται με τίποτα.

«Ήρθα να κάνω μια ενημέρωση, μέσω ερωτήσεων. Είναι καλό να ενημερώσουμε που βρίσκεται η ομάδα σε οικονομικό επίπεδο. Θα είναι ένας πρόλογος πριν την Γενική Συνέλευση», είπε αρχικά ο Νίκος Μαχλάς.

«Συνηθίζεται όταν έχουμε κάτι να πούμε, να υπάρχει συχνή ενημέρωση και να είναι τα πράγματα πιο ξεκάθαρα. Είμαστε μια διοίκηση που εκπροσωπούμε όλους τους μετόχους και δίνουμε λόγο σε όσους μας συμπαραστέκονται. Το τελευταίο διάστημα ξέσπασε φιλολογία χωρίς λόγο και μερικοί σκέφτονται ότι ίσως η ομάδα αλλάξει χέρια, που δεν στέκει. Ήμασταν ξεκάθαροι από την αρχή. Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις. Οποιοι ενδιαφέρονται για αυτήν την ομάδα, στην ΓΣ έχουμε βάλει θέμα και εκλογές. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να έρθει με ψηφοδέλτιο και να τον δούμε.

Αν εγκριθεί, τότε να στηρίξουμε μια προσπάθεια που θα κάνει καλό στην ομάδα. Οι ψίθυροι υπάρχουν γενικώς και κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το όνομά μου με διάφορους τρόπους. Σε αυτή την ομάδα όλα θα είναι ξεκάθαρα και δεν παίζουμε κανενός το παιχνίδι. Υπάρχουν διαδικασίες που ο καθένας μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Αυτή η διοίκηση από τον Σεπτέμβριο που έγινε η ΓΣ είπε ότι θα μείνουμε για ένα μήνα, να κάνουμε τις μεταγραφές και να προσπαθήσουμε. Δεν είπαμε ότι έχουμε τα χρήματα για να λύσουμε τα οικονομικά προβλήματα.

Το κεφάλι μου έχει μπει στον ντορβά και οι ευθύνες βαραίνουν εμένα προσωπικά. Ενας μικρός απολογισμός είναι καθαρά το αγωνιστικό μέρος, που πάει περίφημα. Στο 95% οι ποδοσφαιριστές είναι πληρωμένοι. Μπορείτε να δείτε την υγεία που βγάζει αυτή η ομάδα. Παίκτες, προπονητές, κόσμος και διοίκηση είναι μαζί. Η προσπάθεια δεν έχει να κάνει με το εγώ του καθενός. Εύχομαι να δώσουμε μια λύση στο οικονομικό κομμάτι που απασχολεί την ομάδα. Είναι λίγα τα λάθη που κάνουμε στη διοίκηση. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον.

Τον Δεκέμβριο στην τακτική ΓΣ θα ήθελα να ξέρετε ότι η διοίκησή μας, μέχρι εκεί ήταν οι δυνάμεις μας. Δεν μπορούμε να φτάσουμε παραπάνω. Θα περιμένουμε να δούμε όλους αυτούς που αγαπάνε την ομάδα και λένε ότι αν φύγει αυτή η διοίκηση θα την στηρίξουμε, εύχομαι αυτή η ομάδα να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους και να την προχωρήσει από εκεί που θα σταματήσουμε εμείς. Οι εκλογές θέτουν αυτομάτως την παραίτηση αυτής της διοίκησης, ελπίζοντας αυτό που αιωρείται ότι ενδιαφέρονται πολλοί άνθρωποι, να προχωρήσει και να πάει η ομάδα ένα βήμα παρακάτω, κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς.

Ο κόσμος μας δίνει δύναμη και μας στηρίζει. Ελπίζουμε να έρθουν καλύτερες μέρες. Όποιος ενδιαφέρεται για την ομάδα, κοντός ψαλμός αλληλούια. Είμαστε ανοιχτοί σε όλα. Το χρέος της ΠΑΕ για να αγοράσει κάποιος την ομάδα είναι 6,3 εκατ. ευρώ, αυτά που απαιτούνται για να προχωρήσει είναι 1,5-2,5 εκατ. ευρώ. Θα περιμένουμε να έρθουν οι εξελίξεις, χωρίς σκιές, με ονοματεπώνυμο.

Κοσμεί το πρωτάθλημα αυτή η ομάδα. Ευχή δική μου είναι να δω την ομάδα να ξεφύγει από τη μιζέρια και να γευόμαστε μεγάλες επιτυχίες, που αξίζουν στην ομάδα. Προσπάθησα να απαντώ τα πάντα χωρίς υπονοούμενα και χωρίς να κρύβομαι. Είμαστε καθαροί άνθρωποι. Όπως ήρθα, έτσι θα φύγω. Είμαι καθαρός και ατόφιος. Θέλω να δω την ομάδα να πηγαίνει όσο καλύτερα μπορεί.

Όταν είχα παραιτηθεί ήξερα ότι το ταβάνι το δικό μου, είναι μέχρι ένα σημείο. Και μιλούσα για το οικονομικό. Είμαι περήφανος που είμαι στην προεδρία αυτής της ομάδας. Τιμή για μένα. Ήμασταν και ξεκάθαροι ότι θα προσπαθήσουμε να μην μείνει η ομάδα ακέφαλη. Ο ΟΦΗ ενώνει. Ο ΟΦΗ είμαστε όλοι. Αυτό που λέγεται ότι κάποιοι από τη διοίκηση είναι στεναχωρημένοι, δεν ισχύει. Από τη στιγμή που τα οικονομικά δεν το επιτρέπουν δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τέλεια. Όμως, στα δύσκολα, δεν φεύγεις, δουλεύεις, προσπαθείς και αν δεν πετύχεις, θα το κρίνει ο χρόνος.

Να σταματήσουν κάποιοι να λένε ότι θέλουν ή να λένε ότι παίρνω μόνος μου αποφάσεις, χωρίς να ρωτάω κανέναν και ότι κάνω πράγματα ανεξέλεγκτα. Να έρθουν να μου το πουν στα μούτρα. Μπροστά μου. Αυτή η διοίκηση λειτουργεί σαν ομάδα. Εξουσιοδοτήθηκα να κάνω προσωπικά τις μεταγραφές. Το μάρκετινγκ έκανε τρομερή δουλειά. Φέτος, θα αλλάξουν κάποια δεδομένα. Υπήρξε εταιρία που ανέλαβε το μάρκετινγκ.

Η ομάδα θα προχωρήσει, γιατί δεν έχει ανάγκη κανέναν. Όσο μπορώ, θα είμαι κοντά σε αυτήν την ομάδα και δεν θα αφήσω κανέναν να της κάνω κακό. Αυτό για τα παπαγαλάκια που δεν μας θέλουν ενωμένους. Αυτή η διοίκηση έφτασε εκεί που μπορούσε. Θέλω κάποιους ανθρώπους να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια ή να πάρουν ακόμη και μεγάλο μέρος των μετοχών. Να είναι ξεκάθαρο ότι όλα τα μέλη θα παραιτηθούν πριν από την ΓΣ. Μαζί με τον ερασιτέχνη και τους μετόχους θα πράξουμε σαν οικογένεια, όπως κάνουμε όλο το διάστημα.

Η διοίκηση παραιτείται. Δεν υφίσταται. Θα δούμε ποιοι θα έρθουν. Αν δεν έρθουν, θα δούμε. Ίσως πάμε στο Πρωτοδικείο. Δεν ξέρω τι λύση μπορεί να υπάρξει. Πρέπει να φύγω από τη στιγμή που δεν έχω να δώσω κάτι παραπάνω. Οι μέτοχοι είναι αυτοί που βγάζουν διοικήσεις, αλλά ταυτόχρονα είναι και οι φίλαθλοι. Δεν μπορούν να υπάρξουν άτομα χωρίς ονοματεπώνυμα. Χρειάζονται και εξηγήσεις.

Δεν μπορεί να έρθει κάποιος και να μην ξέρει τι γίνεται στα οικονομικά. Όποιος θέλει, μπορεί να έρθει και να ελέγξει. Δεν κρυβόμαστε. Δίνουμε τη δυνατότητα να έρθει στην ΓΣ και να πει, θέλω να διοικήσω. Δεν έχω κάνει καμία συμφωνία με κανέναν.

Τα χρέη είναι 6,3 εκατ. ευρώ, το ξαναλέω. Δεν είναι πάρα πολλά. Όποιος θέλει να έρθει, ας παρουσιαστεί στην ΓΣ, ας κάνει μια διοίκηση και να την τρέξει όπως θέλει. Συζητήσεις έγιναν, όπως έπρεπε να γίνει. Να δούμε τι θέλουν, τι σκοπεύουν. Η συμφωνία δεν θα είναι κάτω από το τραπέζι. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να πω. Όποιος θέλει ας παρουσιαστεί στην ΓΣ. Έχω ζητήσει βοήθεια πολλών και στην Αθήνα και στο Ηράκλειο».

Αν υπάρχει αισιοδοξία από τον ίδιο: «Δεν είμαι αισιόδοξος. Καθόλου. Ειλικρινά. Διαδίδουν ότι αν φύγει ο Μαχλάς, θα μπουν στην ομάδα. Δεν θα σταθώ εμπόδιο. Ήρθαμε με ένα σκοπό. Είμαστε πετυχημένοι κατά 101%. Πρώτη φορά περιαυτολογώ. Έχουμε κλείσει 13 προσφυγές. Πληρώναμε εφορία, ΙΚΑ, ποδοσφαιριστές και ξεχρεώνοντας προσφυγές, πιστεύω ότι τιμάει πολύ τη διοίκηση. Έχουμε βάλει το λιθαράκι μας».

«Όποιος ενδιαφέρεται, υπάρχουν τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας. Μέχρι τον Φεβρουάριο και τα μέσα Μαρτίου, μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Το κυριότερο είναι περσινό χρέος ποδοσφαιριστών, που πρέπει να γίνει κανονισμός. Αν γίνει αυτό, δεν θα έχουμε πρόβλημα μέχρι το τέλος, ούτε με την αδειοδότηση. Δεν μπορούν να φτάσουν τα χρήματα.

Δεν θα αφήσω κανέναν να πειράξει αυτήν την ομάδα. Η ανεξαρτησία αυτής της ομάδας, δεν διαπραγματεύεται με τίποτα. Αυτή είναι η τοποθέτησή μας και σε όποιον αρέσει. Κανείς δεν ήρθε να μου πει ότι κρύβεται από πίσω μου ο τάδε, είναι ψέματα. Η ομάδα είμαστε εμείς. Όποιος έρθει θα έχει ονοματεπώνυμο και όλα θα είναι στο φως.

Δεν με ενδιαφέρει η θέση του προέδρου. Αν υπάρξει θέμα βοήθειας, όπου εγώ θα μπορώ να προσφέρω, θα το κάνω και θα μείνω. Αν μου ζητηθεί να βοηθήσω, θα το κάνω, με το ίδιο κόστος και βάζοντας το κεφάλι μου στον ντορβά.

Έχουν μείνει απούλητες 250.000 ευρώ σε μετοχές. Μπορεί να τις πάρει όποιος θέλει και να αυξήσει το ποσοστό του σε μετοχές. Δεν υπάρχει κάποιος να ξεπερνάει το 20%, πλην του ερασιτέχνη».

Για το αν υπάρχει θέμα Πρωτοδικείου, τόνισε: «Φυσικά και υπάρχει. Ίσως να είναι και το πιο επικρατέστερο. Πιστεύω ότι δεν θα έρθει κάποιος, άρα λύση είναι το πρωτοδικείο. Στον ΠΑΟΚ είναι εδώ και 4 χρόνια. Αναλαμβάνεις χρέη από ένα σημείο και μετά. Αυτό σημαίνει, για να εξηγούμαστε. Δεν είναι η κατάλληλη λύση, αλλά εκεί οδηγούμαστε».

«Ότι συμβαίνει στην ΑΕΚ, στον Πανιώνιο, μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε. Η ομάδας μας οργανώνεται, χρειάζονται χρήματα. Ελπίζω να βελτιώσουμε τα οικονομικά μας και να μην έχουμε πρόβλημα».



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved