Σφακιανάκης: «Είχαμε περισσότερο πάθος»

Σφακιανάκης: «Είχαμε περισσότερο πάθος»

Ο μέσος του Ατρόμητου απέδωσε τη νίκη της ομάδας του επί της ΑΕΚ στο πάθος που έδειξαν αυτός κι οι συμπαίκτες του. «Σαν να μην έγινε ποτέ», το σχόλιό του για τον περσινό τελικό κυπέλλου.

{textlink02}

Ο Στέλιος Σφακιανάκης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra για την νίκη του Ατρόμητου επί της ΑΕΚ στο Περιστέρι, που ήρθε με το δικό του γκολ, και υποστήριξε πως το πάθος και η θέληση για νίκη που είχε η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν το πλέον καθοριστικό στοιχείο του παιχνιδιού. Ο έμπειρος μέσος σχολίασε επίσης και τον περσινό τελικό κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες, καυτηριάζοντας τα όσα είχαν συμβεί.

«Είναι κάτι που ήθελα πάρα πολύ, αφιερώνω το γκολ στη γυναίκα μου και στο δεύτερο παιδί που περιμένουμε», είπε αρχικά ο Στέλιος Σφακιανάκης για το γκολ που πέτυχε και τον πανηγυρισμό-αφιέρωση που έκανε.

Στη συνέχεια, για το πώς σχεδίασε το ματς ο Ατρόμητος, υποστήριξε: «Ο σχεδιασμός του κάθε αγώνα είναι διαφορετικός. Ο δικός μας τρόπος παιχνιδιού είναι να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο ξεκίνημα προσπαθήσαμε να το κάνουμε, δεν το πετύχαμε και αλλάξαμε τρόπο παιχνιδιού. Δεν βοήθησε ωστόσο και η ΑΕΚ, αφού όταν ο αντίπαλος δεν είναι καλός και δεν υπάρχουν ευκαιρίες, χαλάει το παιχνίδι».

Ενώ για την τακτική που ακολούθησε, σχολίασε: «Σίγουρα υπάρχουν κάποιες τακτικές που πρέπει να ακολουθήσουμε. Με την εμπειρία που έχει ο καθένας βλέπει πως πάει το παιχνίδι. Θέλαμε να σταματήσουμε τον Κάρλος και το καταφέραμε σε ένα βαθμό. Όταν η ΑΕΚ άλλαξε σχήμα, πέρασα δίπλα στον Μπάλλα εγώ σαν δεύτερος αμυντικός χαφ. Ο Σιαλμάς είναι πιο γρήγορος από τον Λυμπερόπουλο και εγώ πήρα θέση σαν κόφτης για να περιορίσουμε τις κάθετες που θα γίνονταν».

Όσο για το αν ο Ατρόμητος άλλαξε τακτική βλέποντας την ΑΕΚ να νικά στην Αυστρία, πρόσθεσε: «Δεν αλλάξαμε πλάνα. Εμείς δεν προσαρμοζόμαστε στην άλλη ομάδα, διατηρούμε τον τρόπο που παίζουμε. Έτσι όπως πήγε το παιχνίδι, θεωρώ πως δείξαμε περισσότερο πάθος και περισσότερη θέληση για να πάρουμε τη νίκη και τα καταφέραμε».

Για την πρόθεση του Γιώργου Δώνη να παραιτηθεί, πριν λίγο καιρό, είπε πως: «Αυτά γίνονται στις ομάδες. Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Πραγματικά είμαστε όμως καινούρια ομάδα και δεν είναι παράλογο αυτό. Ένα παιχνίδι μπορεί να σου πάει στραβά, είχαμε δύο κακές εμφανίσεις ας πούμε με ΠΑΟΚ και Ξάνθη, αλλά εκεί κρίνεις αν είσαι καλή ομάδα ή κακή. Αν ξεπεράσεις τα προβλήματα τότε προχωράς θετικά, όπως κάναμε κι εμείς που πήραμε το αποτέλεσμα και δείξαμε ότι η ομάδα είναι δίκαια ψηλά στη βαθμολογία».

Ο Στέλιος Σφακιανάκης αναφέρθηκε και στις διαφορές της ομάδας του σε σχέση με πέρσι: «Φέτος έχουμε το καλό ότι κάνουμε καλύτερη διαχείριση αποτελέσματος, με μια ευκαιρία να κάνουμε γκολ και να πάρουμε αποτέλεσμα, ενώ πέρσι κάναμε δέκα ευκαιρίες για να βάλουμε γκολ και σε μια ανύποπτη φάση μπορεί να το δεχόμασταν και να χάναμε τους βαθμούς. Φέτος πιστεύω πως είμαστε καλύτεροι στη διαχείριση αποτελέσματος και στο εύκολο γκολ».

Ακολούθως, για το τι περιμένει ο κόσμος της ομάδας, δήλωσε: «Ο φίλος του Ατρόμητου περιμένει πάρα πολλά. Περιμένει την Ευρώπη, κάθε αγωνιστική στο Περιστέρι το ακούμε. Το θέμα είναι να έχουμε χαμηλά το κεφάλι, να διατηρηθεί η ομάδα εκεί που είναι και να βάλουμε ένα λιθαράκι ακόμα στην πορεία που κάνουμε. Με λίγη τύχη θα είμαστε ψηλά και θα καταφέρουμε αυτό που θέλουμε».

Για τα αρνητικά και τα θετικά στοιχεία του πρωταθλήματος, υποστήριξε: «Τα αρνητικά είναι πολλά φέτος. Είναι ένα περίεργο πρωτάθλημα. Ξεκίνησαν αργά κάποιες ομάδες, άλλες έψαχναν τα πατήματά τους. Αυτό που μου αρέσει είναι πως έρχονται αποτελέσματα που δεν τα περιμένεις. Δεν υπάρχουν δεδομένα αποτελέσματα».

Ενώ για την καλύτερη στιγμή του στο 2011, ανέφερε: «Για εμένα εκτός από τον τελικό ήταν η πρόκρισή μας από τον Ολυμπιακό Βόλου, που μας περίμενε ο κόσμος στο δρόμο. Ήταν εκπληκτικό το συναίσθημα. Στον τελικό, θυμάμαι ως την ώρα που βγήκαμε από τα αποδυτήρια που ακούστηκε ο Εθνικός ύμνος. Από εκεί και μετά, δε θέλω να θυμάμαι τίποτα και δε θέλω να θυμάμαι τίποτα. Ήταν σαν μην έγινε ποτέ ο τελικός».

Τέλος, ο έμπειρος μέσος υποστήριξε: «Ήταν μια πολύ ευχάριστη στιγμή για εμένα, μπορεί να έχω πάρει κύπελλο με τον Ολυμπιακό αλλά με τον Ατρόμητο ήταν διαφορετικά, και δυστυχώς δεν το χαρήκαμε δυστυχώς όσο έπρεπε. Όταν βγήκαμε για ζέσταμα, ήμουν πολύ χαρούμενος με ότι ζούσα όμως όταν βγήκαμε για το παιχνίδι και άρχισαν τα επεισόδια, για εμένα τελείωσε ο τελικός…»



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι»
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved