Δώνης: «Εμείς πρέπει να διαμαρτυρόμαστε»

Δώνης: «Εμείς πρέπει να διαμαρτυρόμαστε»

Μόνο το αποτέλεσμα και τους τρεις βαθμούς της νίκης κρατάει ο Ατρόμητος από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ σύμφωνα με τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος δεν παρέλειψε να εστιάσει στη φετινή αξιοποίηση της έδρας των Περιστεριωτών, αλλά και στην ικανοποιητική μέχρι τώρα συγκομιδή βαθμών.

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός των «κυανόλευκων» μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη νίκη επί της Ένωσης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα διαιτητικά λάθη τονίζοντας πως «αν κάποιος πρέπει να διαμαρτύρεται, αυτός είναι ο Ατρόμητος», στην αποβολή του, αλλά και στον περσινό τελικό Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη:

«Αυτό που θέλαμε το καταφέραμε. Είχαμε πει και πριν από το παιχνίδι και εγώ στη συνέντευξη που είχα δώσει πριν το ματς ότι θέλαμε να κερδίσουμε στην έδρα μας για να διατηρηθούμε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τα καταφέραμε, είναι πολύ σημαντική αυτή η νίκη και έχουμε μία πάρα πολύ καλή συγκομιδή εντός έδρας στα εφτά παιχνίδια που έχουμε παίξει», τόνισε αρχικά ο 42χρονος τεχνικός, για να συμπληρώσει:

«Γενικώς θεωρώ πως στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα πολύ κακό παιχνίδι χωρίς καμία ποιότητα. Είμαι πάρα πολύ δυσαρεστημένος από τη δικιά μου ομάδα, σε καμία περίπτωση αυτό που δουλεύουμε στην προπόνηση και αυτό που προσπαθούμε να επιβάλουμε σαν φιλοσοφία παιχνιδιού, δεν ήταν αυτό που δείξαμε στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε πέντε πάσες με συνέπεια να έχουμε ένα σαρανταπεντάλεπτο που νομίζω δεν θα το θυμάται κανένας. Από εκεί και πέρα επειδή βλέπαμε τα μειονεκτήματα που έχουμε ως ομάδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι αποφύγαμε να κατεβάσουμε την μπάλα, πήγαμε σε μεγάλες πάσες, από το βολέ του τερματοφύλακά μας, να τρέξουμε να κερδίσουμε τη δεύτερη μπάλα και να γίνουμε απειλητικοί. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, πιο ενεργητικοί. Ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις. 3-4 από τη δική μας πλευρά, 1-2 από την πλευρά της ΑΕΚ. Αυτό που κρατάμε είναι το αποτέλεσμα και οι τρεις βαθμοί. Πολλές φορές ήμασταν καταπληκτικοί αλλά δεν παίρναμε τους βαθμούς. Φέτος στο συγκεκριμένο κομμάτι η ομάδα τα πηγαίνει πολύ καλά και αξιοποιεί την έδρα της. Τώρα κοιτάμε να προκριθούμε στο παιχνίδι με την Επανομή και να κάνουμε καλές γιορτές».

Για τη διαιτησία: «Θέλω να σταθώ και σε ένα άλλο κομμάτι. Οι βοηθοί δύο εβδομάδες τώρα, με τις αποφάσεις του, εκθέτουν τους διαιτητές. Και στην Τούμπα και σήμερα. Παρότι και τις δύο φορές οι διαιτητές είχαν πάρει τις σωστές αποφάσεις, οι βοηθοί με την παρέμβαση τους οδήγησαν σε λάθος. Νομίζω ότι αν κάποιος πρέπει να διαμαρτύρεται, αυτός είναι ο Ατρόμητος. Δεν έχω εικόνα ούτε για τη φάση του γκολ, ούτε για τη φάση του πέναλτι. Είναι διαφορετικό όμως να βλέπεις εσύ την εικόνα και άλλο οι άλλοι. Όπως δεν είχα άποψη στην Τούμπα, που ήμουν 50 μέτρα, έτσι δεν μπορώ να έχω άποψη για τη φάση του πέναλτι. Παρότι όλοι λένε πως ήταν μέσα. Θα μπορώ να έχω καλύτερη εικόνα όταν το δω εγώ στην τηλεόραση. Ξέρετε πολύ καλά ότι εγώ δεν κρύβομαι».

Για την αποβολή του: «Τα συνηθισμένα που γίνονται στα ελληνικά γήπεδα. Διαμαρτυρήθηκα εγώ στον 4ο γιατί πίστευα ότι ήταν μέσα η φάση (σ.σ. του πέναλτι). Εκεί ήρθε και ο Δημητριάδης, ανταλλάξαμε κάποια γαλλικά και αποβληθήκαμε και οι δύο».
Για το τι άλλαξε στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης: «Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε λίγο τον σχηματισμό γιατί στο πρώτο παίζαμε με ένα αμυντικό χαφ, τον Μπάλλα και μπροστά τον Σφακιανάκη και τον Τάτο. Μετά έβαλα δίπλα του τον Σφακιανάκη και άφησαν τον Τάτο ελεύθερο πίσω από τον Μήτρογλου. Νομίζω γενικώς ότι αυτά τα παιχνίδια, άσχετα με το αποτέλεσμα, δεν είναι από αυτά που μου αρέσουν».

Για το αν περίμενε αυτή την ΑΕΚ: «Δεν μπορώ να απαντήσω για την ΑΕΚ. Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα η ομάδα μου να μην μπορεί να κυκλοφορήσει την μπάλα. Με τη διαφοροποίηση του ρόστερ, υπάρχουν κάποια θετικά και κάποια αρνητικά πράγματα, σχετικά με την προηγούμενη ομάδα. αυτό που μένει στον κόσμο και από αυτό που κρινόμαστε, είναι τα αποτελέσματα. Στο συγκεκριμένο κομμάτι, στην κατοχή της μπάλας, η προηγούμενη ομάδα ήταν καλύτερη, ενώ αυτή έχει άλλα θετικά. Πιο δυνατή αμυντικά, ξέρει σε τρεις φάσεις τη μία να την κάνει γκολ και μπορεί σε ποιότητα παιχνιδιού να είμαστε καλύτεροι, φέτος όμως έχουμε άλλα θετικά και για αυτό είμαστε πιο ψηλά».

Για την εικόνα του Μήτρογλου: «Μου αρέσει που έχω ενεργοποιήσει λίγο το φιλότιμο του Κώστα. Δεν μπορεί ο σέντερ φορ να περιμένει τις 3-4 φάσες. Είναι σημαντικό να συμμετέχει στο παιχνίδι. Σε αυτό το κομμάτι έχει βελτιωθεί ο Κώστας. Δεν κοιτάει μόνο το πώς θα πετύχει γκολ, αλλά να βοηθήσει και σε άλλα κομμάτι και αυτό τον κάνουν καλύτερο ποδοσφαιριστή».

Κλείνοντας, έκανε και ένα σχόλιο και για τον περσινό τελικό Κυπέλλου τονίζοντας πως ο Ατρόμητος έπρεπε να προστατευτεί και τελικά αδικήθηκε: «Το σημαντικό είναι η μία ομάδα να σέβονται την άλλη και όσοι απαρτίζουν τις ομάδες. Σίγουρα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να πούμε ότι πολλά από αυτά που συνέβησαν στον τελικό τότε, μας έχουν πειράξει. Πολλά από αυτά που συνέβησαν τότε, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί και αυτά που μας πείραξαν δεν έχουν να κάνουν με το αποτέλεσμα, αλλά γενικώς με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έπρεπε να προστατευτεί ο Ατρόμητος σε εκείνο το παιχνίδι και δεν προστατεύτηκε. Όμως όλοι είμαστε επαγγελματίες, σήμερα είμαστε εδώ, αύριο κάπου αλλού, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι και έτσι πρέπει να το βλέπουμε. Και θα πρέπει όλο αυτό το πράγμα στην Ελλάδα να σταματήσει γιατί πουλάει το αρνητικό και η ίντριγκα και όχι τα καλά πράγματα».



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved