Ο «αετός» πεθαίνει στο… Περιστέρι! (videos+photos)

Ο «αετός» πεθαίνει στο… Περιστέρι! (videos+photos)

Και δεν θα μπορούσε παρά να το τραγουδά ένας Σφακιανάκης! Τι και αν όμως ο γνωστός καλλιτέχνης υποστήριξε πως «ο αετός πεθαίνει στον αέρα», ο Στέλιος του Ατρόμητου είχε διαφορετική άποψη… σκοτώνοντας τον «Δικέφαλο» και το σερί της ΑΕΚ στο Περιστέρι (1-0)!

Πώς έπαιξαν

Με δεδομένη τη λειψανδρία και την ένδεια του «κιτρινόμαυρου» ρόστερ, τα υλικά του Νίκου Κωστένογλου για το αγαπημένο του 4-2-3-1 ήταν μετρημένα, προτιμώντας παράλληλα την εμπειρία από τα νιάτα που έβγαλαν… μάτια κόντρα στη Στουρμ Γκρατς την περασμένη Τετάρτη (εξαίρεση ο Κλωναρίδης).

Γάντια βασικού έτσι πήρε ο Αραμπατζής, με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο να συνθέτουν οι Κάλα, Μανωλάς, έχοντας δεξιά τους τον Κοντοέ και αριστερά τον Καράμπελα. Χρέη καθαρόαιμων αμυντικών χαφ επωμίστηκαν οι Μάκος, Γεωργέας βλέποντας την… πλάτη της τριπλέτας Κλωναρίδη (αριστερά), Χοσέ Κάρλος (επιτελικός), Μπέλεκ (δεξιά) πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Λυμπερόπουλο.

Από την άλλη, ο Γιώργος Δώνης επεφύλασσε δύο εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα του Ατρόμητου δίνοντας φανέλα βασικού στους Σφακιανάκη, Μπέλιτς αντί των Γκαρσία και Καραγκούνη ή Μπρίτο αντίστοιχα. Την υπεράσπιση της εστίας έτσι ανέλαβε ο Ιτάνζ, ενώ θέση στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά πήραν οι Γιαννούλης, Ζουέλα, Τομάς και Σκόνδρας. Την αναχαίτιση των επιθέσεων της ΑΕΚ ανέλαβε ο Μπάλλας, έχοντας λίγο πιο μπροστά του τους Σφακιανάκη (δεξιά) και Τάτο (αριστερά), με τον μοναδικό προωθημένο τέλος Μήτρογλου να πλαισιώνουν οι Μπέλιτς από τα δεξιά και Επστάιν από τα αριστερά.

Κάποιος να τους συλλάβει!

Περασμένα ναι. Ξεχασμένα; Επίσης! Τι και αν η αναμέτρηση διεξαγόταν αναπόφευκτα με φόντο τα περσινά «παρατράγουδα» στον τελικό Κυπέλλου, η ατμόσφαιρα στο Περιστέρι μόνο μπαρούτι δεν θύμιζε! Από τη στιγμή μάλιστα που και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων  δεν είχαν καμία διάθεση να… ξεθάψουν μνήμες αφήνοντας τα περιττά νεύρα στα αποδυτήρια, επικεντρώθηκαν στους καθαρά αγωνιστικούς τους στόχους, έστω και με ανορθόδοξο τρόπο.

Και μπορεί να υπήρχε η δικαιολογία του αναγνωριστικού παιχνιδιού των πρώτων λεπτών, ωστόσο το γεγονός πως οι 22 ποδοσφαιριστές επαναπαύτηκαν σε αυτήν, συντέλεσε στη διατήρηση ενός… καταθλιπτικού ρυθμού καθ΄ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου!

Οι… φιλοξενούμενοι, οι οποίοι αψηφούσαν τα οικονομικά προβλήματα, παίζοντας στα τελευταία παιχνίδια λες και είχαν πάρει προκαταβολή και για του χρόνου (!), φιλοδοξούσαν να αναπτερώσουν τις ελπίδες που δημιούργησαν οι ίδιοι στους εαυτούς τους και στον κόσμο για κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο προσπαθούσαν μάταια να φθάσουν στο 6x6! Περιμένοντας πίσω από την μπάλα σημάδευαν με… καμινάδες το κεφάλι του Λυμπερόπουλου, ο οποίος από το πολύ… πήδα πήδα στο τέλος έπεσε και δεν ξανασηκώθηκε, περνώντας αναγκαστική αλλαγή στο 31΄ και ενώ μόλις είχε επανέλθει από τραυματισμό! Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα…

Την ίδια ώρα το «ενωσίτικο» κέντρο φώναζε απελπισμένα για έναν δημιουργικό μέσο, από τη στιγμή που και ο Ατρόμητος είχε στη σύνθεσή του μόλις έναν καθαρόαιμο αμυντικό χαφ (Μπάλλας), ωστόσο η φωνή του… καπαρώθηκε από το γεγονός πως κρατούσε μακριά από την εστία του Αραμπατζή τους Περιστεριώτες! Το γεγονός αυτό κοίμισε τους «κιτρινόμαυρους» που είχαν βολευτεί με την ιδέα της ισοπαλία στο ημίχρονο και από εκεί και πέρα βλέπουμε…

Όχι βέβαια πως και οι γηπεδούχοι είχαν καμία διάθεση να… ξεβολευτούν απ' αυτήν, τι και αν έψαχναν να δώσουν απαντήσεις για τις κακές εμφανίσεις τους μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος…

Οι δυο ομάδες έτσι αναλώθηκαν στο να αλληλοεξουδετερώνουν η μία την άλλη, με αποτέλεσμα όχι μόνο να φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη χωρίς στην ουσία να υπάρχει θεριό, όχι μόνο να μην δημιουργηθεί ούτε υποψία ευκαιρίας πέραν κάποιων φιλόδοξων προσπαθειών και ακόμα περισσότερο φιλόδοξων σουτ (Λυμπερόπουλος 2΄, Μάκος 41΄) απόρροια κυρίως λαθών των αντιπάλων, αλλά το πρώτο ημίχρονο να μοιάζει με αιωνιότητα και την ανάγκη κολλυρίων επιτακτική!

Αν δε υπήρχε και αστυνομία ποδοσφαίρου, οι δύο ομάδες θα ήταν οι βασικοί ύποπτοι  για τη δολοφονία του, αφού οι περιοχές τους θύμιζαν άβατο, προσφέροντας έτσι μία... σούπα πριν τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα!

«Τραγούδησε» ο Σφακιανάκης!

Και εκεί που λίγο έλειψε ελέω ημιχρόνου να κοιμηθούν ακόμα και οι προβολείς, ενώ την ίδια ώρα οι τηλεθεατές φλέρταραν είτε με το τηλεκοντρόλ, είτε με τον Μορφέα, τα αίματα άναψαν!

Σιαλμάς και β΄ βοηθός Γκάγκας στο 52΄ επιδόθηκαν σε έναν διαγωνισμό για το ποιος θα κλέψει την κακή  - μέχρι εκείνη τη στιγμή - παράσταση επιδιδόμενος στη μεγαλύτερη ανοησία (sic) της αναμέτρησης! Ο επιθετικός της Ένωσης ανέτρεπε με… καθυστέρηση τον Σκόνδρα εντός περιοχής, πριν ο Γκάγκας «κρεμάσει» τον Σπάθα (υποδεικνύοντας λανθασμένα  φάουλ εκτός περιοχής ) αναγκάζοντας τους φίλους του Ατρόμητου να κάνουν λογοπαίγνια  με το επίθετό του!

Για καλή τους τύχη όμως, τα φώτα έπεσαν στον Στέλιο Σφακιανάκη ο οποίος, έξι λεπτά αργότερα, με κεραυνό έξω από την περιοχή (και ενώ υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι προηγήθηκε χέρι του Μήτρογλου) έστελνε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Αραμπατζή, επαναφέροντας έτσι την ισορροπία που είχε μάλλον διαταράξει ο Γκάγκας! Από τη στιγμή μάλιστα που και το ηλεκτροσόκ το οποίο επιχείρησε ο Κωστένογλου με τις καθυστερημένες αλλαγές, δεν «επανέφερε» τον ασθενή, ενώ ο Σιαλμάς δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια όταν στο 64΄ όταν βρέθηκε μπροστά από τον Ιτάνζ στη μοναδική άξια αναφοράς επίσκεψη της ΑΕΚ στα καρέ των Περιστεριωτών, ο Ατρόμητος, όχι μόνο πήρε τα «κλειδιά» της αναμέτρησης μην επιτρέποντας στους - χωρίς καθαρόαιμο φορ - γηπεδούχους που φοβήθηκαν περισσότερο από όσο έπρεπε την αναμέτρηση να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από αυτήν, αλλά πανηγύρισε την πρώτη νίκη επί του «Δικέφαλου» μετά το 1973!

Δείτε το γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_ATROMITOS_AEK{/akamai}

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης, πατώντας ΕΔΩ.

Ο «αετός» πεθαίνει στο… Περιστέρι! (videos+photos)



Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved