Η «κοιλιά» που δεν έκανε ο Παναθηναϊκός

Η «κοιλιά» που δεν έκανε ο Παναθηναϊκός

Πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν την αγωνιστική καθίζηση του Παναθηναϊκού μετά την ήττα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ωστόσο το «τριφύλλι» τους διέψευσε και το Onsports αναλύει τους λόγους.

{textlink02}

Η εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός πριν από 13 μέρες στη Θεσσαλονίκη και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η ήττα από τον Άρη, έκανε τους περισσότερους να πιστεύουν ότι ήρθε να «κάτσει» η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα και να κάνει μια «κοιλιά» - αναμενόμενη για πολλούς – μετά το εκρηκτικό της ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Το πώς παρουσιάστηκε άλλωστε η ομάδα αλλά και οι αριθμοί που είχε ο Παναθηναϊκός απέναντι στην ομάδα του Πρόμπιερζ, έδειχναν κατακόρυφη πτώση της ομάδας και έστελναν ανησυχητικά σημάδια για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Κερδίζει και όταν δεν παίζει καλά

Αυτό που κατάφερε να κερδίσει ο Παναθηναϊκός στα αμέσως επόμενα παιχνίδια, ήταν το βασικό στοιχείο που του έλειψε απέναντι στον Άρη. Οι «πράσινοι», θέλοντας πάντα να θεωρούνται ομάδα που διεκδικεί στα ίσα το πρωτάθλημα, κατάφεραν να πάρουν έξι βαθμούς σε δύο ματς που δεν έπαιξαν τόσο καλό ποδόσφαιρο όσο σε άλλες περιπτώσεις ως τώρα στη σεζόν. Το βασικότερο δηλαδή που πρέπει να κάνει μια ομάδα που ζητάει επιτακτικά τους τρεις βαθμούς για να φτάσει στον τίτλο στο φινάλε.

«Μαγκιά» και χαρακτήρας

Οι «πράσινοι» στα δυο διαδοχικά παιχνίδια που έδωσαν, έδειξαν ακόμα δυο στοιχεία που φέτος έχουν κάνει την ομάδα να ξεχωρίζει στις εγχώριες υποχρεώσεις της. Στη Νέα Σμύρνη οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν ποδοσφαιρική… μαγκιά, κάνοντας ανατροπή του σκορ σε μια όχι φιλοξένη έδρα, ενώ και κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης έδειξαν χαρακτήρα αφού κατάφεραν να «τελειώσουν» το ματς την ώρα που ο αντίπαλος άρχισε να παίρνει θάρρος και να πιστεύει στο θετικό αποτέλεσμα.

«Υγεία» στα αποδυτήρια

Σημαντικό κομμάτι στη φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού έχουν και οι σχέσεις των παικτών. Το πολύ καλό κλίμα στα «πράσινα» αποδυτήρια φέτος και η ισορροπία που υπάρχει, βοήθησε στο να απορροφηθούν οι «κραδασμοί» της ήττας από τον Άρη, να μετατραπεί σε έξτρα κίνητρο η απουσία του Φερέιρα από τον πάγκο και εν τέλει να βγει στο γήπεδο η εικόνα μιας ομάδας που θα πάρει το τρίποντο, όσο κάτω από τα στάνταρ της κι αν αποδώσει.

Βελτίωση στα νούμερα

Ένα ακόμα, ίσως το πλέον σημαντικό στοιχείο στην αποφυγή της «κοιλιάς» των «πράσινων», είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός βελτίωσε αισθητά στα δύο τελευταία ματς τα νούμερά του. Τουλάχιστον τα επιθετικά και τα αποτελεσματικά. Εκεί που στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Άρη έκανε ένα από τα πιο άσχημα επιθετικά του παιχνίδια, στη Νέα Σμύρνη έκανε 15 τελικές προσπάθειες με δύο γκολ ενεργητικό, ενώ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης έκανε 12 τελικές και σκόραρε τρεις φορές, περνώντας έτσι τους μέσους όρους στη σεζόν που τον έχουν φέρει σε θέση άμεσου διεκδικητή του τίτλου.

Για τον Παναθηναϊκό πλέον υπάρχει το ματς κυπέλλου στον Εύοσμο, όπου αναμένεται δεδομένα να πάρουν χρόνο συμμετοχής παίκτες που ως τώρα δεν έχουν παίξει αρκετά, ενώ μετά τη διακοπή για τις γιορτές οι «πράσινοι» θα πάνε για την τελευταία «αποστολή» του πρώτου γύρου για να αντιμετωπίσουν στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό.

Στόχος κι εκεί θα είναι το τρίποντο, έτσι ώστε η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα να τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρώτο μισό του πρωταθλήματος και να μπει δυναμικά στο δεύτερο γύρο, έχοντας πάντα τα δυο εξ’ αναβολής παιχνίδια με Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ που θα επαναφέρουν την ομάδα στην κορυφή σε περίπτωση νίκης, και στην τελική κούρσα για τον τίτλο…



Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved