Κοντρέρας: «Να εξαντλήσω το συμβόλαιό μου με τον ΠΑΟΚ»

Κοντρέρας: «Να εξαντλήσω το συμβόλαιό μου με τον ΠΑΟΚ»

Ο Πάμπλο Κοντρέρας δεν έκρυψε, μιλώντας στο PAOKwebtv, ότι θα ήθελε να μην αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ πριν τελειώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

{textlink02}

Επίσης ο Χιλιανός αμυντικός αναφέρθηκε με καλά λόγια για τη διοίκηση Ζαγοράκη, ενώ μίλησε για το ενδιαφέρον της Κόλο Κόλο, καθώς και για τις αναμετρήσεις με την Ουντινέζε, για τους «32» του Europa League. Αναλυτικά η συνέντευξη του Κοντρέρας:

Τι έχεις να πεις για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους «32» του Europa League;

«Θεωρώ ότι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έκαναν περήφανο τον λαό της ομάδας. Αυτοί με το μέταλλό τους έκαναν τον ΠΑΟΚ ξανά αναγνωρίσιμο στην Ευρώπη».

Δικαιούται ο ΠΑΟΚ να φοβάται κάποιον αντίπαλο;

«Δεν υπάρχει λόγος να φοβάται, ποτέ δεν έδειξε φόβο, δείξαμε σεβασμό, με κεφάλι καθαρό θα πάμε να χτυπήσουμε και την Ουντινέζε».

Στην Ευρώπη δεν μπορείς να διορθώσεις λάθη. Αυτός είναι και ο λόγος που ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος;

«Η αλήθεια είναι πως εμείς οι παίκτες κάνουμε κάποια λάθη. Έχουμε διαφορετική προσέγγιση στην Ευρώπη, αλλά αυτό πρέπει να λειτουργήσει και μέσα στη Σούπερ Λίγκα γιατί έχουμε χάσει πολλούς βαθμούς. Το μειονέκτημα στην Ελλάδα είναι πως έρχονται πολλά παιχνίδια το ένα πίσω από το άλλο και δεν προλαβαίνουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας».

Ήσουν το πρώτο μεγάλο όνομα της εποχής Ζαγοράκη. Αισθάνεσαι πως αυτό το γκρουπ αυτή η ομάδα είναι αδικημένη;

«Πάντα το σκέφτομαι αυτό. Όλα αυτά τα χρόνια αξίζαμε έναν τίτλο. Είτε πρωτάθλημα, είτε κύπελλο. Αλλά έχουμε χρόνο».

Είσαι αρχηγός μίας ομάδας που έφτανε στη πηγή και δεν έπινε νερό. Τι δημιούργησε αυτό;

«Τα τελευταία χρόνια μπορούμε να πούμε και πως η τύχη δεν μας βοήθησε κάποιες στιγμές. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε δύναμη, έχουμε τα στοιχεία έτσι ώστε το σχεδόν να το κάνουμε αποτέλεσμα».

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν ποτέ το φαβορί στις επιτυχίες. Πάντα ήταν ο Δαυίδ εναντίον του Γολιάθ. Θεωρείς πως έφτασε η ομάδα στο ταβάνι;

«Ειλικρινά και με όλο το σεβασμό στον κόσμο, θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ έκανε πάρα πολλά πράγματα. Ο ΠΑΟΚ αναμετρήθηκε με ομάδες που είχαν τεράστια μπάτζετ, με παίκτες που είχαν τεράστια συμβόλαια. Εμείς κοιτάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και αυτό μας βγαίνει».

Πως βίωσες την εξέλιξη της ομάδας αλλά και την εξέλιξη μίας διοίκησης που ήταν ποδοσφαιριστές που μόλις αποσύρθηκαν από τη ποδοσφαιρική δράση;

«Η αλήθεια είναι πως είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που έκαναν οι άνθρωποι της διοίκησης. Πρέπει να τους αναγνωρίσουμε αυτό που έκαναν, έχουν δώσει τη ψυχή τους, έκαναν προσπάθειες να φέρουν μεγάλα ονόματα στην ομάδα. Έχουν επίσης πετύχει πολλά πράγματα».

Θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου διοικητικό στο μέλλον;

«Θα το ήθελα πάρα πολύ. Εύχομαι στο μέλλον να έχω τέτοιες θέσεις σε ομάδα».

Η ομάδα επένδυσε στη προσωπικότητα. Πιστεύει πως αυτό ήταν και το πλεονέκτημα της ομάδας;

«Πρέπει να το αναγνωρίσουμε όλοι, πως αυτό ήταν το κλειδί. Πολλές διαφορετικές νοοτροπίες, προσωπικότητες, έκαναν τη διαφορά»

Ποια είναι η σχέση σου με Ζαγοράκη, Βρύζα, Κωνσταντινίδη;

«Όπως ήταν πάντα. Πάντα είχα καλές σχέσεις, ιδιαίτερα με τον Ζήση που από την αρχή μιλούσαμε αρκετά».

Λέγεται πως υπάρχει μία διάσταση με την διοίκηση. Το επιβεβαιώνεις αυτό;

«Η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να πιστέψω πως υπάρχει κόσμος που κάνει μυστήριες υποθέσεις. Εγώ ο ίδιος εμπιστεύομαι την καλή θέληση όλου του κόσμου και τη θετική ενέργεια».

Το σίριαλ τροφοδοτείται κυρίως από τη Χιλή, που εμφανίζει εσένα να έχεις συμφωνήσει με την Κόλο Κόλο.

«Κατά αρχήν θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τι γίνεται με την εθνική ομάδα. Πρώτα απ όλα, δεν ήμουν έτοιμος να παίξω στη Τρίπολη, αλλά τρεις μέρες μετά ήμουν έτοιμος να παίξω με την εθνική. Δεν μπορεί να είμαι σίγουρο. Με ενοχλεί να αμφιβάλουν για εμένα. Ποτέ δεν αρνήθηκα, πάντα υπήρχε αυτή η επιθυμία της Κόλο Κόλο να επιστρέψω, εκεί γεννήθηκα ποδοσφαιρικά και ποτέ δεν μπορούσα να αρνηθώ αυτή τη πιθανότητα. Δεν υπάρχει κάτι κλεισμένο. Σέβομαι τον κόσμο του ΠΑΟΚ και της Χιλής, πολλές φορές αισθάνομαι διχασμένος».

Αν έπρεπε να αποφασίσεις τώρα, τι θα αποφάσιζες. Πως θα το σκεφτόσουν;

«Εγώ θέλω να τελειώσω το συμβόλαιό μου στον ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να πάρω μία τέτοια απόφαση. Θέλω να πάω μέχρι τέλος. Αν χρειαστεί να χωρίσουν οι δρόμοι, δεν θα ήθελα να γίνει άσχημα. Θα ήθελα να γίνουν τα πάντα σεβασμό απέναντι σε έναν σύλλογο που μου έχει προσφέρει πολλά».

Η διαίσθησή σου τι λέει. Πως έχει μέλλον η σχέση σου με τον ΠΑΟΚ;

«Μακάρι. Δεν μου αρέσει να μιλάω για το μέλλον, κανείς δεν το ξέρει. Εγώ πάντα θα είμαι ευγνώμων στον ΠΑΟΚ και θα τιμάω τη φανέλα μέχρι και την τελευταία στιγμή».

Τι βρήκες εδώ που δεν περίμενες να βρεις;

«Η αλήθεια είναι πως ότι είχα ακούσει για τον ΠΑΟΚ, ήταν από τον Ζήση όταν παίζαμε μαζί. Αυτό το χρωστάω στον Ζήση. Πριν έρθω είχα δει κάποια βίντεο. Εγώ φανταζόμουν και με ενδιέφερε να εξελιχθώ. Αυτό που συζητούσαμε είναι να κερδίσουμε κάτι σε αυτή την ομάδα. Το ίδιο σκέφτονται όλοι».

Ο Πάμπλο Κοντρέρας αναμένεται από αύριο να βρίσκεται στη Χιλή. Να αγχωθεί ο κόσμος;

«Ευχαριστώ για την πρόσκληση και ελπίζω να επιστρέψω σε αγωνιστική δράση το συντομότερο δυνατό. Να μην αγχωθεί κανείς».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved