Κωστένογλου: «Η ΑΕΚ δεν έγινε ακόμα ομαδάρα»!

Κωστένογλου: «Η ΑΕΚ δεν έγινε ακόμα ομαδάρα»!

Να μείνουν συγκεντρωμένοι στον αγώνα με τον Ατρόμητο και όχι σε τυχόν παρατράγουδα που ίσως συμβούν στο Περιστέρι, προέτρεψε τους ποδοσφαιριστές του ο Νίκος Κωστένογλου, τονίζοντας πως η ΑΕΚ δεν έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη ομαδάρα!

Ο τεχνικός της Ένωσης, μιλώντας στην κάμερα της «Nova» ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τους Περιστεριώτες, παρέδωσε μαθήματα σκέψης και σωστής συμπεριφοράς, προσπαθώντας παράλληλα να κρατήσει προσγειωμένους τους παίκτες του παρά τις τελευταίες υψηλές «πτήσεις», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον «ευχάριστο πονοκέφαλο» από τον οποίο ταλαιπωρείται σχετικά με τη σύσταση της ενδεκάδας (μετά και το ματς με τη Στουρμ), τονίζοντας παράλληλα πως οι έντονες αντιθέσεις καταστροφής και υπεραισιοδοξίας όχι μόνο δεν αρμόζουν ούτε στον ίδιο ούτε στον σύλλογο, αλλά μπορεί να αποβούν μοιραίες.

«Για μας όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Είτε εντός είτε εκτός έδρας. Είναι και αυτό δύσκολο παιχνίδι, γιατί παίζουμε σε δύσκολη έδρα με μία ομάδα επιθετική. Θεωρώ ότι θα υπάρχει και ένταση, λόγω της προϊστορίας από τον τελικό. Εμείς οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Έτσι αρμόζει σε μας. Θα πρέπει να μείνουμε μακριά από άλλα πράγματα. Να συγκεντρωθούμε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Κι εφόσον παρουσιαστούμε σοβαροί θα αξιολογήσουμε το τελικό αποτέλεσμα. Για μένα σημασία έχει πως θα αγωνιστούμε», τόνισε αρχικά ο Κωστένογλου, για να συμπληρώσει:

Σχετικά με την ένταση που όπως δήλωσε περιμένει στο Περιστέρι: «Εύχομαι να διεξαχθεί το παιχνίδι με κάθε νόμιμο και αθλητικό πλαίσιο. Πιστεύω ότι θα γίνει. Έχω εμπιστοσύνη στη διοργανώτρια αρχή, έχω στη διαιτησία, αλλά και στη φιλοξενία. Πιστεύω ότι δεν θα δημιουργηθούν θέματα. Το ελπίζω γιατί θα είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την επιστροφή του Λυμπερόπουλου: «Έχουμε ανάγκη από την παρουσία οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή. Πόσο μάλλον από του Νίκου του Λυμπερόπουλου που και η εμπειρία του και η προσφορά στο σύλλογο είναι πάρα πολύ μεγάλη.. Θα δούμε μέχρι την Κυριακή κατά πόσο είναι έτοιμος να ξεκινήσει. Έχουμε την έγκριση από το ιατρικό επιτελείο».

Σχετικά αν υπάρχει «ευχάριστος πονοκέφαλος» όταν μετά και την εμφάνιση της ομάδας στο Γκρατς έχει παίκτες να επιλέξει για τη βασική ενδεκάδα: «Είναι ένα θέμα το οποίο, από την εικόνα και την αγωνιστική συμπεριφορά των περισσότερων ποδοσφαιριστών εμμέσως πλην σαφώς δημιουργείται ένα... πρόβλημα στον προπονητή. Για μένα αυτός ο προβληματισμός είναι ευχάριστος και προτρέπω τους ποδοσφαιριστές να φέρνουν πάντα σε δύσκολη θέση τον προπονητή. Να έχουν σοβαρή παρουσία καθημερινά στις προπονήσεις και έπειτα να αφήσουν τον προπονητή και το τεχνικό επιτελείο να αποφασίσουν. Θέλω ωστόσο να τονίσω κάτι: Εμείς βρισκόμαστε σε έναν καλό δρόμο. Οι θρίαμβοι και η υπερβολική αισιοδοξία μπορεί είναι καταστροφική για μας. Θέλω να υπάρχει μία λογική.

Βάζουν τον πήχη πάρα πολύ ψηλά. Γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα τι είναι η ΑΕΚ και ότι πάει πάντα για την πρώτη θέση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως ήμασταν πριν από  δύο ομάδες. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ομαδάρα! Δεν είμαστε η ποιοτική ομάδα που μπορούμε να κερδίζουμε τον οποιοδήποτε. Θα προσπαθούμε. Αλλά να υπάρχει λογική. Πρέπει να σταματήσει αυτός ο... θρίαμβος. Τονίζω στα παιδιά ότι εμείς οφείλουμε να έχουμε διάθεση ως προς το αγωνιστικό κομμάτι και να μην ονειροβατούμε. Στόχους η ΑΕΚ πάντα πρέπει να έχει. Όμως όταν θα έρθουν κάποια αρνητικά αποτελέσματα να ισοπεδωθούν όλα και να έρθει η καταστροφή. Οι έντονες αντιθέσεις καταστροφής και υπεραισιοδοξίας, νομίζω ότι δεν αρμόζει ούτε στον δικό μου χαρακτήρα αλλά και στην ομάδα. Ελπίδα ναι, αισιοδοξία συμφωνώ. Προσπάθεια υπερβολική και μόνο όταν είμαστε προσηλωμένοι θα μπορούμε να ελπίζουμε σε κάθε καλύτερο.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που έχει μία τάση να είναι πιο έντονα κοντά μας. Αναγνωρίζω τον πόνο του και τη στεναχώρια του και θα προσπαθήσουμε να τον φέρουμε κοντά μας. Δεν θέλω όμως απογοήτευση αν σε οποιαδήποτε στιγμή συμβεί κάτι. Είναι κάτι το οποίο θα προσέξουμε και να δούμε, ώστε όταν συμβεί κάτι να δούμε πόσο γρήγορα θα σηκωθούμε. Δεν μου αρέσει ούτε να μοιρολατρώ, αλλά ούτε και να ονειροβατώ»



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved