Κουλακιώτης στο Onsports: «Πρόκριση στο... καμίνι της Τούμπας»

Κουλακιώτης στο Onsports: «Πρόκριση στο... καμίνι της Τούμπας»

Γλυκές αναμνήσεις «γέννησε» στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, το όνομα του αντιπάλου στην φάση των «32» του Europa League. Η Ουντινέζε είχε βρεθεί στο δρόμο του «Δικεφάλου του Βορρά» πριν από έντεκα χρόνια και είχε «προσκυνήσει» στην «κόλαση» της Τούμπας!

Στον επαναληπτικό αγώνα ο ΠΑΟΚ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, ανέτρεψε με το εμφατικό (3-0) την ήττα του πρώτου ματς στο «Φρίουλι», βούλιαξε στα νερά του Θερμαϊκού την πρωτοπόρο εκείνη την στιγμή στο Καμπιονάτο Ουντινέζε και προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ένα από τα μέλη εκείνης της σπουδαίας ομάδας, ήταν και ο Γιώργος Κουλακιώτης. Ο παλαίμαχος αμυντικός του ΠΑΟΚ μίλησε στο Onsports για εκείνη την ιστορική πρόκριση και τις νέες «μάχες» του «Δικεφάλου του Βορρά» με την ιταλική ομάδα.

- Πόσο δύσκολη θεωρείς την κλήρωση που έφερε στον δρόμο του ΠΑΟΚ την Ουντινέζε;

«Σε αυτή την φάση του Europa League όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Η Ουντινέζε αποτελεί ανερχόμενη δύναμη του Ιταλικού ποδοσφαίρου. Διαθέτει στο ρόστερ της παίκτες παγκόσμιας κλάσης, που είναι ικανοί να την σηκώσουν στις πλάτες τους και να κάνουν τη διαφορά. Το θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι πως ο επαναληπτικό αγώνας θα διεξαχθεί στην Τούμπα. Με ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς που θα αφήνει ανοιχτή την υπόθεση της πρόκρισης, όλα μπορούν να συμβούν. Αλλωστε ο ΠΑΟΚ όπως έχει αποδείξει στο παρελθόν, έχει ικανότητα στις ανατροπές, όπως θυμόμαστε να συνέβη την εποχή που έπαιζα εγώ και είχε βρεθεί τότε στο δρόμο μας η ίδια ομάδα. Στο καμίνι της Τούμπας θα περάσει δύσκολες ώρες η Ουντινέζε…».

- Σε τρομάζει η δυναμικότητα της ιταλικής ομάδας;

«Ετυχε να παρακολουθήσω τα στιγμιότυπα του αγώνα με την Σέλτικ. Πρόκειται για μια εξαιρετική ποιοτική ομάδα. Σε ένα δεκάλεπτο ξέσπασμά της, δημιούργησε πέντε ευκαιρίες για γκολ. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση από τους παίκτες του ΠΑΟΚ και στα δύο παιχνίδια, για να καταφέρουν να διεκδικήσουν με καλές πιθανότητες την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

- Ποιες είναι οι διαφορές των δύο ομάδων, συγκριτικά με τότε και τώρα;

«Θα έλεγα ελάχιστες. Η Ουντινέζε ήταν τότε πρώτη στην βαθμολογία, όπως συμβαίνει και τώρα. Εξακολουθεί να διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες στο ρόστερ της, αρκετοί εκ των οποίων είναι διεθνείς. Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ αποτελεί μια από τις σταθερές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος κάτι που συνέβαινε και το 2000».

«Ετρεμαν τα πόδια μου στην Τούμπα»

- Τι σου έχει μείνει πιο έντονα χαραγμένο στο μυαλό από εκείνα τα παιχνίδια;

«Θυμάμαι πως στο επαναληπτικό αγώνα της Τούμπας ήταν το μοναδικό ματς στην καριέρα μου, που έτρεμαν τα πόδια μου πριν από την σέντρα. Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση πως θα βρίσκομαι στις επιλογές του Ντούσαν Μπάγεβιτς για την αρχική εν ενδεκάδα. Όταν μου είπε ότι ξεκινάω βασικός, δεν πίστευα στα αυτιά μου και με κυρίευσε απίστευτο άγχος. Ηταν το πρώτο ματς εκείνη την σεζόν που ξεκινούσα στην βασική ενδεκάδα. Ευτυχώς όμως, όλα πήγαν καλά και πανηγυρίσαμε στο τέλος μια μεγάλη πρόκριση…».

«Κεφάλαιο ο Μπόλονι για τον ΠΑΟΚ»

- Τι γεύση σου αφήνει η φετινή πορεία του ΠΑΟΚ;

«Παρουσιάζει ένα πολύ καλό πρόσωπο, κυρίως στην Ευρώπη. Διαθέτει όπως προανέφερα μια σταθερή ομάδα, που ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο και πώς να το παίρνει. Το είδαμε στο χθεσινό παιχνίδι με την Ρούμπιν Καζάν, το διαπιστώσαμε και στο ματς με την Τότεναμ στο Λονδίνο. Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο κατά την γνώμη μου στο φετινό ΠΑΟΚ, παίζει η παρουσία του Λάζλο Μπόλονι. Πρόκειται για έναν προπονητή εγνωσμένης αξίας που σιγά σιγά περνάει την δική του φιλοσοφία, χωρίς να έχει το μεγάλο μπάτζετ άλλων ομάδων. Στηρίζεται σε έναν κορμό και δείχνει εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ο Μπόλονι αποτελεί κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ. Όταν ένας προπονητής της δικής του κλάσης αντέξει ένα- δύο χρόνια στον πάγκο του ΠΑΟΚ, τότε μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα από εκεί και πέρα».

- Θεωρείς ότι για να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να κοιτάξει στα μάτια τους «μεγάλους» της Αθήνας είναι απαραίτητη η παρουσία ενός ισχυρού επενδυτή ή μπορεί να τα καταφέρει και με το υπάρχον μοντέλο διοίκησης;

«Αν το δούμε καθαρά ρεαλιστικά με το υπάρχον μοντέλο είναι εξαιρετικά δύσκολο να διεκδικήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Μακάρι να βρεθεί ένας ισχυρός επενδυτής που θα προσφέρει άλλη ώθηση στην ομάδα, κάτι ωστόσο που δεν είναι εύκολο να συμβεί στις μέρες που διανύουμε».



Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved