Καπίνο: «Για πολλά χρόνια εδώ»

Καπίνο: «Για πολλά χρόνια εδώ»

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού με δηλώσεις του στη Nova τόνισε ότι θέλει να παραμείνει για αρκετά χρόνια στους «πράσινους».

Μόνο τη νίκη θέλει ο Στέφανος Καπίνο απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να παραμείνει σε τροχιά κορυφής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μεταξύ άλλων έθεσε ως προσωπικό του στόχο, να παραμείνει για πολλά χρόνια στους «πράσινους».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Στέφανος Καπίνο στη Nova:

Για τη ψυχολογία του Παναθηναϊκού, μετά την ανατροπή:
«Ήταν μια μεγάλη νίκη για μας, με ανατροπή η πρώτη μας φέτος στοπρωτάθλημα. Η κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή και από τις προπονήσεις φαίνεται αυτό. Πηγαίνουμε για να κάνουμε άλλη μια νίκη, αυτή τη φορά στον αγώνα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, ώστε να διατηρηθούμε στην κορυφή».

Για την αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης:

«Είναι καλή ομάδα και στα τελευταία παιχνίδια αρχίζει και ανεβαίνει. Έχει μια ήττα από τον ΟΦΗ, όμως έχει δύο νίκες στα τελευταία δύο παιχνίδια. Πιστεύω ότι θα δώσει προσοχή στην άμυνα, όμως έχουμε τους παίκτες που μπορούν να σπάσουν την άμυνα του αντιπάλου, ώστε να καταφέρουμε να κερδίσουμε».

Για την απουσία του Φερέιρα:

«Σίγουρα δεν είναι το πιο ωραίο πράγμα, να λείπει ο προπονητής από τις προπονήσεις, αλλά έχει αξιόλογους συνεργάτες, οι οποίοι μας βοηθούν πάρα πολύ στις προπονήσεις και προσπαθούν να καλύψουν το κενό».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος:

«Πιστεύω ότι εμείς κάνουμε το πρόγραμμα ευνοϊκό. Και στον πρώτο γύρο που είχαμε δύσκολο πρόγραμμα θεωρητικά, καταφέραμε και βρεθήκαμε στην πρώτη θέση με δύο βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό και πέντε από την ΑΕΚ, άσχετα αν είναι έτσι τώρα η βαθμολογία. Στη θεωρία είναι το πρόγραμμα πιο ευνοϊκό, αρκεί να το δείξουμε και στο γήπεδο».

Για το πόσο επικίνδυνο είναι το παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης:

«Όλα τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα και αυτό ακόμα περισσότερο. Γιατί το ντέρμπι είναι ντέρμπι και είσαι προετοιμασμένος διαφορετικά, ενώ σε όλα τα παιχνίδια πρέπει να είσαι προετοιμασμένος όπως σε ένα ντέρμπι. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να έχεις διαφορετική ψυχολογία».

Για την μέχρι τώρα παρουσία του:

«Ήταν κάτι πολύ ευχάριστο μαζί με τον Βασίλη (Τοροσίδη) που πήραμε αυτό το βραβείο και δείχνουμε ότι στο ποδόσφαιρο δεν έχουν να χωρίσουν κάτι οι παίκτες. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι φίλαθλοι. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι ευχάριστο για όλους και δεν είναι ανάγκη να γίνονται, όλα αυτά που γίνονται στα γήπεδα».

Για την ξαφνική δημοσιότητα που έχει ακολουθήσει:

«Σίγουρα δεν ήμουν προετοιμασμένος. Από τέταρτος τερματοφύλακας βρέθηκα πρώτος, όμως δεν δίνω τόση σημασία στη δημοσιότητα που υπάρχει. Προσπαθώ να μείνω συγκεντρωμένος στη δουλειά μου και συνεχίσω. Και επιμένω σε αυτό που έχω πει, ότι δεν έχω καταφέρει τίποτα ακόμα».

Για τα όσα έχει μάθει από την παρουσία του στην πρώτη ομάδα:

«Τι έχω μάθει. Ότι πρέπει να είσαι και στα ενενήντα λεπτά συγκεντρωμένος, γιατί υπάρχει και κόσμος στο γήπεδο, κάτι που είναι πολύ διαφορετικό από το να παίζεις στα παιχνίδια με την ομάδα Νέων μπροστά σε 100-200 άτομα. Ξαφνικά βρίσκεσαι να αγωνίζεσαι μπροστά σε χιλιάδες θεατές.

Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και στα ενενήντα λεπτά, γιατί και το παραμικρό λάθος κοστίζει, ενώ υπάρχει και μεγαλύτερη πίεση. Πολύ μεγαλύτερη πίεση τώρα. Κοιτάς να χαρείς το παιχνίδι. Γιατί αν δεν το χαρείς, πιστεύω χάνεις το νόημα του παιχνιδιού και δεν αποδίδεις καλά».

Για τους συμπαίκτες του:

«Σίγουρα, οι συμπαίκτες μου με βοηθούν πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι. Και εγώ προσπαθώ, έτσι όπως το βλέπω το ποδόσφαιρο, να μπω μέσα και να το χαρώ. Όχι να μπω μέσα αγχωμένος, μήπως και κάνω λάθος... Το λάθος σίγουρα θα έρθει και είναι φυσιολογικό. Άλλωστε αν δεν κάνεις λάθη, δεν θα μάθεις. Από εκεί και πέρα, από το λάθος πρέπει να μαθαίνεις και να μην γίνεται το ίδιο λάθος δεύτερη φορά. Και με την στήριξη των συμπαικτών, του προπονητή και του κόσμου, συνεχίζεις ανοδικά».

Για τους στόχους του:

«Σίγουρα είναι η δουλειά και θα προσπαθήσω να είμαι όσα περισσότερα χρόνια γίνεται στον Παναθηναϊκό ως βασικός, αλλά και στην Εθνική ομάδα».

Για τα σενάρια που ακούγονται:

«Δεν ξέρω τίποτα πραγματικά. Δεν έχω ακούσει τίποτα και δεν με ενδιαφέρει. Εγώ για τον Παναθηναϊκό παίζω, στον Παναθηναϊκό θέλω να είμαι και από εκεί και πέρα ότι γίνει δεν με αφορά. Αφορά άλλους ανθρώπους».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού:

«Να στηρίζει την ομάδα, να έρθει το Σάββατο στο γήπεδο και με αυτούς δίπλα μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και με τη δύναμη που θα μας δώσουν, ελπίζω να φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου.



Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved