Δώνης: «Δεν φέρνει το κύπελλο η νίκη»

Δώνης: «Δεν φέρνει το κύπελλο η νίκη»

Ο τεχνικός του Ατρόμητου μιλώντας στην κάμερα της Nova αναφέρθηκε στον περυσινό τελικό της ομάδας του με την ΑΕΚ.

Καμία διάθεση για να πάρει εκδίκηση από την ΑΕΚ σχετικά με τον περυσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος δεν έχει ο Γιώργος Δώνης. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε μεταξύ άλλων, πως η ομάδα του θα αγωνιστεί για τους τρεις βαθμούς, χωρίς να έχει στο μυαλό της ότι πρέπει να κερδίσει λόγω του περυσινού χαμένου τελικού.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Δώνης στη τηλεόραση της Nova:

Οι σκέψεις του πριν από άλλο ένα ματς με την ΑΕΚ: «Ό,τι σκεφτόμουν πριν από ένα ματς κόντρα στη Λάρισα, ότι σκεφτόμουν όταν ήμουν ποδοσφαιριστής και βρισκόμουν αντίπαλος με μια παλιά μου ομάδα. Νομίζω ότι είναι πιο πολύ αυτή η ίντριγκα και η είδηση που πουλάει προς τα έξω, παρά η πραγματικότητα. Είναι συνηθισμένο από τη στιγμή που βρισκόμαστε στο ελληνικό πρωτάθλημα, πολλοί προπονητές, πολλοί ποδοσφαιριστές να βρίσκονται αντίπαλοι με τις παλιές τους ομάδες. Η ουσία είναι ότι ο καθένας προσπαθεί για τα συμφέροντα της ομάδας του, να παρουσιάζεται όσο καλύτερα γίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και νομίζω ότι αυτά όλα είναι πιο πολύ για τους απ' έξω από εδώ ότι ο καθένας μπορεί να σκέφτεται μια εκδίκηση, αλλά εμένα με ενδιαφέρει η ομάδα μου να προσπαθεί πάντα να παίρνει τη νίκη»

Για το αν άφησαν πίσω τα αρνητικά ενόψει ΑΕΚ: «Αυτό είναι αναγκασμένες να το κάνουν όλες οι ομάδες, είτε προερχόμαστε από ένα θετικό αποτέλεσμα είτε από μία ήττα με μέτρια έως κακή εμφάνιση. Ξέρουμε φέτος ότι η δύναμη της έδρας μας είναι αυτή που μας έχει κρατήσει και είμαστε ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που είναι πολύ καλά οργανωμένη ιδιαίτερα στα τελευταία παιχνίδια της και που είναι σε πολύ καλή φόρμα. Πρέπει να παρουσιαστούμε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη»

Για τον τελικό κυπέλλου: «Αυτό που θα πω δεν αφορά την ΑΕΚ. Η συμπεριφορά γενικά προς τον Ατρόμητο που ήταν ο φιναλίστ δεν ήταν η πρέπουσα σε εκείνο τον τελικό κι αυτό δεν έχει σχέση με το αποτέλεσμα άσχετα πως μπορεί να έρθει ένα αποτέλεσμα. Όταν υπάρχει ένας τελικός μία ομάδα από τις δύο θα πάρει το κύπελλο. Εμάς δεν μας άφησαν να χαρούμε τη συμμετοχή μας και η όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε ήταν προσβολή για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Για το αν υπάρχει στο μυαλό η εκδίκηση: «Γιατί τί θα κερδίσουμε; Θα πάρουμε το κύπελλο πίσω. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να παίξουμε καλά στην έδρα μας, να κοιτάξουμε σε ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο με μία ομάδα που είναι πάρα πολύ καλή το τελευταίο διάστημα και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, να καταφέρουμε να κερδίσουμε και να διατηρηθούμε ψηλά»

Για την παράδοση που τον θέλει να μη νικά την ΑΕΚ από το 1973: «Οι παραδόσεις είναι για σπάνε, παίζουν ρόλο, το ξέρω ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια το ένα παιχνίδι το χάσαμε και το άλλο ήρθε ισοπαλία ενώ ήμασταν πάρα πολύ ανώτεροι μέσα στο παιχνίδι. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί, ότι απέναντι σε αυτές τις ομάδες δεν έχεις την πολυτέλεια να χάσεις πολλές ευκαιρίες, δεν έχεις την πολυτέλεια να κάνεις λάθη που μπορούν να στοιχίσουν. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, έχουμε δείξει ότι στην έδρα μας, σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, είμαστε πολύ πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι και γι' αυτό και έχουμε καλή συγκομιδή βαθμών. Ελπίζω να το συνεχίσουμε και την Κυριακή και να συνεχίσουμε νικηφόρα»

Για την ΑΕΚ του Κωστένογλου: «Νομίζω ότι ο Νίκος έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο κομμάτι της οργάνωσης του παιχνιδιού, βλέπουμε μια ομάδα που ξέρει τί ζητάει στον αγωνιστικό χώρο, έχει καλή οργάνωση και αμυντικά και επιθετικά. Ο Κωστένογλου καταφέρνει να πάρει σχεδόν το μέγιστο από όλους τους ποδοσφαιριστές κι αυτό είναι πολύ μεγάλη επιτυχία και για τον ίδιο και για την ομάδα. Νομίζω ότι η κατάσταση έχει αλλάξει στο αγωνιστικό κομμάτι προς το θετικό για την ΑΕΚ μετά την αλλαγή του προπονητή κι αυτό κάνει πιο δύσκολο και το δικό μας έργο».

Για το ματς στην Τούμπα: «Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καθόλου ανταγωνιστικοί. Ήταν ένα παιχνίδι όπου δεν το αντιμετωπίσαμε από την αρχή με την νοοτροπία που θα έπρεπε έχοντας απέναντι έναν τόσο καλό αντίπαλο, με συνέπεια να είμαστε δίκαια πίσω στο σκορ. Σίγουρα είναι σημαντικό κομμάτι να αντιδρά μια ομάδα σε μια δύσκολη έδρα και να παλεύει το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά από την άλλη πρέπει να επισημάνουμε αυτά τα αρνητικά στοιχεία που βλέπουμε στα εκτός έδρας παιχνίδια, ώστε στο δεύτερο γύρο να διατηρήσουμε τη δύναμη της έδρας μας, να βελτιώσουμε την παρουσία μας στα εκτός έδρας ματς και να βελτιώσουμε και την συγκομιδή των βαθμών»

Για τα ρίσκα που πήρε εκεί: «Δεν μου αρέσουν οι αλλαγές που γίνονται από ανάγκη, γιατί ήμασταν πίσω στο σκορ με 2-0, δεν ήμουν ευχαριστημένος από πολλά πράγματα και πήγαμε στο να ρισκάρουμε. Φυσικά πολλές φορές μπορεί το ρίσκο να βγει και σε μεγαλύτερο κακό. Παρ' όλα αυτά ο Ντένις συμπεριφέρθηκε αρκετά καλά ως αριστερός μπακ παρότι δεν είναι η φυσική του θέση, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το μικρότερο θετικό από αυτό το παιχνίδι και είναι από τα πράγματα που θα γίνουν λίγες φορές»

Οι ευχές του: «Θα ευχηθώ σε όλο τον κόσμο υγεία και επειδή η χώρα μας μαστίζεται από πολύ μεγάλη κρίση, μπορεί εμείς στο ποδόσφαιρο να απολαμβάνουμε κάποια πράγματα και να είμαστε οικονομικά πιο άνετοι, αλλά όταν ο Έλληνας βρίσκεται σε έναν κυκεώνα προβλημάτων δε μπορούμε εμείς να μείνουμε αμέτοχοι από αυτό. Άρα αυτό που θα ευχηθώ είναι όσο πιο σύντομα η χώρα μας να βγει από αυτό το αδιέξοδο».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved