Οι μεταγραφές και ο… Αη Βασίλης της Super League!

Οι μεταγραφές και ο… Αη Βασίλης της Super League!

Αν όπως είχε πει κάποτε ο Καρλ Μαρξ, η θρησκεία είναι το όπιο του λαού, τότε οι μεταγραφές είναι η… μαστούρα των οπαδών. Αν και το φετινό χειμερινό παζάρι, προβλέπεται να σπάσει όλα τα αρνητικά ρεκόρ! Για να γίνουν μεταγραφές, εκτός από θέληση χρειάζεται και ρευστό και η αυτή η λέξη, τείνει προς εξαφάνιση για την πλειοψηφία των ομάδων της Super League.

Οσοι μεγαλομέτοχοι διαθέτουν χρήματα, δεν έχουν ιδιαίτερους λόγους να τα ξοδέψουν σε ακριβές μεταγραφές, καθώς για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος οι ομάδες τους είναι πληρέστατες.

Στον πρωταθλητή Ολυμπιακό που συγκαταλέγεται στην συγκεκριμένη κατηγορία, οι δεδομένες και πραγματικές ανάγκες σε συνδυασμό με τα όνειρα ευρωπαϊκής διάκρισης, αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για τον ερχομό νέων παικτών με πλούσια βιογραφικά στο λιμάνι.

Στο στρατόπεδο του «αιωνίου» αντιπάλου Παναθηναϊκού, το «χάπι – εντ» της… πριγκιπιάδας, ασφαλώς και δύναται να αλλάξει θεαματικά τις ισορροπίες και να απογειώσει το μεταγραφικό θερμόμετρο, αφού τα πετροδόλαρα θα αλλάξουν το ρου της ιστορίας των «πρασίνων»!

Από εκεί και πέρα για πολλούς άλλους «θαμώνες» της «μεγάλης κατηγορίας», η καλύτερη «μεταγραφή» που θα μπορούσε να τους φέρει ο Αη Βασίλης, εκτός βέβαια από έναν σωτήρα- επενδυτή, είναι η ηρεμία τους. Να ανακτήσουν οι παίκτες και ο κόσμος την εμπιστοσύνη του σ΄αυτό που ζούνε και να απαλλαχθούν από το αρρωστημένο κλίμα…!

Οι παράγοντες των ομάδων δείχνουν να νοιάζονται περισσότερο για την τακτοποίηση των παλαιών ανεξόφλητων γραμματίων, παρά για να μπουν στη διαδικασία να διερευνήσουν μεταγραφικές υποθέσεις..

Σε κάθε περίπτωση το παζάρι του Ιανουαρίου δειλά - δειλά πλησιάζει. Το Onsports άνοιξε την μεταγραφική ατζέντα των 16 ομάδων της Super League, έστω και εάν σε αρκετές από αυτές η εν λόγω ατζέντα, δεν θα ανοίξει επίσημα ποτέ. Μην ξεχνάμε πάντως, πως πολλές φορές τα καλύτερα γκολ, μπαίνουν εκεί που δεν τα περιμένει κανείς και ενίοτε στις καθυστερήσεις…!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πολυσύνθετος χαφ και αντί - Κοστάντσο

Η απόκτηση ενός ακραίου μεσοεπιθετικού, ο οποίος δεν θα χρησιμοποιεί το ένα από τα δύο πόδια, απλά και μόνο για να ανεβαίνει στο λεωφορείο, αποτελεί μεταγραφική προτεραιότητα των πρωταθλητών.

Η σκέψη της μεταγραφής ενός επιθετικού απονευρώθηκε, από την ώρα που ο Πάντελιτς σκοράρει «κατά ριπάς» και ο Ντιόγο κάνει check in τα εισιτήρια για το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα. Δεδομένη θεωρείται η ενίσχυση στον «άσο», εκτός και εάν στο λιμάνι δεν πονάνε τα επτά κατοστάρικα που δίνουν ετησίως για τον δεύτερο τερματοφύλακα (βλ. Κοστάντσο).

ΑΕΚ

Ζητείται θαύμα, για γκολτζή και στόπερ!

Από αρκετά… μπαλώματα και μεταγραφές ουσίας έχει ανάγκη η ΑΕΚ. Το ζητούμενο δεν είναι ένας κράχτης που θα παραμυθιάσει τον κόσμο, δημιουργώντας πρόσκαιρες προσδοκίες (τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…) αλλά παίκτες που θα συμμαζέψουν την ομάδα.

Εφόσον γίνει το «θαύμα» Χριστουγέννων και καταφέρουν οι «κιτρινόμαυροι» με οποιονδήποτε τρόπο να σπρώξουν ευρώ για την… μετάγγιση νέου αίματος, δύο είναι οι βασικές ανάγκες.

Φουνταριστός με έφεση στο σκοράρισμα και σέντερ μπακ, δεδομένου πως οι Δέλλας, Μανωλάς και Κάλα, εάν συνεχίσουν έτσι, θα βγάλουν την σεζόν με… μάσκα οξυγόνου! Από εκεί και πέρα, ο Κωστένογλου ασφαλώς και δεν θα έλεγε όχι για έναν αριστερό μπακ (ο Καράμπελας νιώθει μοναξιά) και για έναν «κόφτη». Αλήθεια, όμως, γίνονται θαύματα στις μέρες μας;

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Διάδοχο του Σισέ και παρτενέρ του Μπουμσόνγκ

Την ώρα που το σίριαλ της …πριγκιπιάδας συνεχίζεται με νέα επεισόδια, στο γράμμα που έστειλε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στο Αη Βασίλη, (όχι της Καισαρείας, αλλά της… Σαουδικής Αραβίας) ζητά δύο παίκτες. Εναν φορ περιοχής, δεδομένου πως ο Τοτσέ παραπέμπει στην αλήστου μνήμης ατάκα του Αγγελου Αναστασιάδη, «δεν μπορεί το παλικάρι» και αποτελεί ιεροσυλία να συγκριθεί ακόμη και με τις… κάλτσες του «killer» Σισέ.

Επίσης, ο Πορτογάλος τεχνικός θα γούσταρε έναν στόπερ, ο οποίος θα «έδενε» καλύτερα με τον Μπουμσόνγκ, συγκριτικά με τους Σαριέγκι και Καντέ. Όχι βέβαια πως στον Φερέιρα, θα... κακόπεφτε ένας κεντρικός χαφ. Τρώγοντας ανοίγει άλλωστε η όρεξη…!

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Βαρόμετρο ο Τάτος

Το μέλλον του Ανδρέα Τάτου στα δυτικά προάστια, αποτελεί βαρόμετρο για τις κινήσεις του Ατρομήτου στον μεταγραφικό στίβο του Ιανουαρίου.

Εφόσον ο 22χρονος χαφ πάρει «φύλλο πορείας για τον Πειραιά (έξι μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο, προκειμένου να φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού), τότε οι Περιστεριώτες θα ρίξουν νερό στο… μύλο της μεταγραφής ενός εσωτερικού χαφ.

Αντίθετα, εφόσον ο Τάτος δεν περάσει το ποτάμι και παραμείνει στην δυτική όχθη, τότε οι «κυανόλευκοι» θα δώσουν βάρος στην απόκτηση ενός ποιοτικού αμυντικού μέσου.

Εάν περισσέψουν ευρουλάκια, τότε δεν αποκλείεται να συνεχίσουν το…shopping με έναν στόπερ από τις νέες σειρές του χώρου και με λίγα ένσημα στο βιβλιάριο του.

ΠΑΟΚ

Μια… λαμπάδα στους Σταφυλλίδη και Αθανασιάδη!

Εν αντιθέσει με την ιστορική ατάκα του Γιώργου Παπανδρέου, «λεφτά υπάρχουν», λεφτά  δεν υπάρχουν στην Τούμπα, όπως άλλωστε παραδέχτηκε με περίσσια ειλικρίνεια και ο Λάζλο Μπόλονι. Εδώ που τα λέμε, όμως, ο Ρουμάνος δεν πρόκειται να βάλει τα κλάματα, για το άδειο ταμείο και την παύση μεταγραφών. Το πολύ - πολύ να κάνει την καρδιά του πέτρα και να μετακομίσει στην Σαουδική Αραβία.

Από την ώρα που ο… άγουρος, πλην ωστόσο φιλόδοξος Σταφυλλίδης, όχι μόνο δεν νιαουρίζει σαν «γατάκι», αλλά δείχνει πως το΄χει και ο Αθανασιάδης «παστελώνει» το ένα γκολ μετά το άλλο, οι  παροικούντες την Τούμπα πάτησαν delete στις όποιες σκέψεις για την μεταγραφή ενός αριστερού μπακ και ενός επιθετικού.

Εφόσον, βέβαια, προκύψει κάποια περήφανη πώληση (όπως έλεγε κάποτε και ο Γιώργος Μπατατούδης) θα υπάρξει χώρος στο ρόστερ για ένα οργανωτικό χαφ, τώρα που ο Σπαντάτσιο ετοιμάζει τα κουνήσει… άσπρο μαντήλι!

ΞΑΝΘΗ

Ενας, ίσον κανένας…

Ενα μεταγραφικό deal και πολύ είναι για την Ξάνθη τον φετινό χειμώνα. Ο σφιχτός οικονομικός προϋπολογισμός του Χρήστου Πανόπουλου, δεν αφήνει παρά ελάχιστα περιθώρια μεταγραφικών ελιγμών στην ακριτική ομάδα, που ούτως η άλλως δεν έχει μεγάλες ανάγκες.

Ο Μαρκόφσκι συνδέθηκε με τα δίχτυα, ο Εντιμάρ άργησε, αλλά «οργώνει» την αριστερή πλευρά, συνεπώς ένας στόπερ και αμυντικός μέσος (δύο σε ένα) υπό προϋποθέσεις (και πάνω απ΄όλα λίγα ευρώ) και του χρόνου να΄μαστε καλά!

ΟΦΗ

Κοιμάται ήσυχος ο «αλενατόρε»

Μπορεί τα ευρώ να μην περισσεύουν στο Ηράκλειο, ωστόσο ο Νίκος Αναστόπουλος από πλευράς ποιότητας και βάθους έμψυχου δυναμικού, κοιμάται ήσυχος τα βράδια! Ούτως η άλλως η λέξη μεταγραφές είναι απαγορευμένη στο Ηράκλειο, αλλά εάν ο κύριος με τα άσπρα γένια και την κόκκινη στολή (ο Αη Βασίλης που λέγαμε) πρέπει ντε και καλά να περάσει από την Κρήτη, ας αφήσει στο χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από το «Γεντί Κουλέ» έναν αριστερό μεσοεπιθετικό ( μπακ - απ του Φώτη Παπουλή) και έναν φορ περιοχής (ως μία επιπλέον λύση μετά τους Μάντζιο και Καμπάνταη). Κατά τα άλλα, καλές και προπάντων ήσυχες (μεταγραφικά) γιορτές!

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Οι… προγραμματικές του Καραγεωργίου

Εσχάτως ο Νίκος Καραγεωργίου άναψε «κόκκινο» στις μεταγραφές για οικονομικούς (τι πρωτότυπο) λόγους. Εάν πάλι δεν τηρηθούν οι χειμερινές προγραμματικές δηλώσεις του Καβαλιώτη τεχνικού, τότε να περιμένετε στο «Νίκος Καζαντζάκης» έναν αμυντικό μέσο («σκύλος» που.. θα δαγκώνει) με εμπειρία και παιχνίδια στα πόδια του. Παρεμπιπτόντως, μήπως πήρε πουθενά το μάτι σας τον Ντιέ, ή κάποιο άλλο παλικάρι μέσα ή έξω από την γειτονιά μας;

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Εδώ τα πολλά ευρώ!

Μαγαζί - γωνία ο Παναιτωλικός στην εξουθενωμένη οικονομικά ελληνική ποδοσφαιρική κοινωνία. Οι νεοφώτιστοι Αγρινιώτες αποτελούν τον εγχώριο «παράδεισο» για αυτό και προετοιμαστείτε για όλων των ειδών τους παίκτες! Από Φάνη Γκέκα (ο ίδιος άραγε να το ξέρει…;) μέχρι ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε! Πέρα από την πλάκα, τα «καναρίνια» ψάχνονται για ένα αριστερό μπακ, έναν αμυντικό μέσο και ενδεχομένως έναν επιθετικό, μετά το άδοξο τέλος της συνεργασίας με τον «αόρατο» Χαμπίμπ Μπαμόγκο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Οι… αντι-Ριέρακουμορτζήδες και οι άλλοι!

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, όλοι οι παίκτες, οι οποίοι κούνησαν και θα κουνήσουν μαντήλι στην «πλατεία», οφείλουν να αντικατασταθούν. Εχουμε και λέμε λοιπόν.

Στην Νέα Σμύρνη ψάχνουν για έναν αντι-Ριέρα (δεξί μεσοεπιθετικό), έναν αντι-Κουμορτζί (αμυντικό μέσο) και ένα αριστερό μπακ, εάν θεωρήσουμε δεδομένο το… game over του Κβιρκβέλια.

Κατά τα άλλα, υπάρχει μπόλικος χώρος για ένα «μπακ -απ» του Κούτσι και έναν πορτιέρο, δεδομένου πως η μέση του Ελευθερόπουλου είναι πάντα επίφοβη και ο Μάχο μας τελείωσε νωρίς. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, μην ξεχνιόμαστε…

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ένα αριστερό μπακ και βλέπουμε…

Η εποχή Τσιώλη στην Τρίπολη, άλλαξε άρδην το μεταγραφικό σχεδιασμό του Αστέρα. Εκεί που έψαχναν μέχρι πρότινος - μεταξύ άλλων - για επιθετικό και δεξί μπακ, ο νέος τεχνικός «ανέστησε» τους Περόνε και Τσαμπούρη και οι Αρκάδες πάνε για άλλα.

Μεγαλύτερη ανάγκη την δεδομένη χρονική στιγμή, φαντάζει η μεταγραφή ενός αριστερού μπακ, αφού ο Πιπίνης και ο Φορμίκα δεν «γεμίζουν» τον Τσιώλη και ιδιαίτερα βέβαια ο Αργεντινός αμυντικός. Κατά τα άλλα, οι μεταγραφές εκτός προγράμματος ποτέ δεν χάλασαν ούτε τον Τσιώλη, ούτε τους Μπακοκαϋμενάκηδες!

ΑΡΗΣ

Το «κούρεμα», η χορηγία και τα βιογραφικά

Με 35-36 παίκτες (!) στο ρόστερ (να μας συμπαθάτε εάν μας ξεφεύγει κάποιος στο μέτρημα) πού μυαλό, αλλά και χώρος για μεταγραφές.

Αφήστε που και τα οικονομικά των «κιτρίνων» μόνο για νέα ψώνια δεν προσφέρονται. Εάν, πάντως, οι μάγοι με τα δώρα και ο Αη Βασίλης φέρουν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» καμία ισπανική χορηγία ή ο Νέρι Καστίγιο αποδείξει ότι περνάει ακόμη η… μπογιά του στην αγορά, τότε και μόνο τότε, οι Θεσσαλονικείς (και αφού προχωρήσουν σε «κούρεμα» του ρόστερ) θα εξετάσουν τα βιογραφικά φουνταριστών και αριστερών πλάγιων αμυντικών. Με το αν όμως δεν γράφεται ιστορία…

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

«Κολώνες» μπροστά και πίσω

Με την βοήθεια του Θεού (όπως θα έλεγε και ο Αγγελάρας) ο ΠΑΣ θα απλώσει δίχτυα και θα «ψαρέψει» έναν επιθετικό περιοχής, καθότι ένας γερο-Μπακαγιόκο δεν φτάνει για να φέρει την… άνοιξη τον Μάη!

Πολλώ δε μάλλον, από την στιγμή που ο Μαμαντού Μπαγκαγιόκο τελείωσε νωρίς και ο Εκτορ Λουίς Κουέβας αποδείχτηκε μεγάλος στο… μάτι και μικρός στο… κρεβάτι!. Κατά τα λοιπά, με έναν ακόμη στόπερ (που θα πλαισιώσει τους Μπουζίντ και Κώτσιο) θα δέσει το… γλυκό των Ιωαννίνων! Βοήθειά τους και βοήθειά μας!

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Γκολτζής να΄ναι και ό,τι να΄ναι!

«Ζητείται επιθετικός με ειδικότητα στο σκοράρισμα». Η μεταγραφική… αγγελία είναι ξεκάθαρη στην Λιβαδειά. Γκολτζής να΄ναι και ό,τι να΄ναι! Καλός ο Βασιλείου, μαχητής ο Ζουρούδης, ωστόσο για την επιβίωση στην Σούπερ Λίγκα, χρειάζονται και άλλα πολεμοφόδια στην γραμμή κρούσης. Τα προηγούμενα χρόνια, οι Βοιωτοί είχαν τον παίκτη - γκολ στις φλέβες τους. Μοντόγια, Λεονάρντο, ακόμη - ακόμη και τον Μπάρκογλου. Τώρα αυτός ο… μάγκας δεν υπάρχει στο ρόστερ και αναζητείται. Αφού κλείσει ο γκολτζής, Κομπότη θέλοντος, θα γίνει κίνηση για αριστερό μπακ και κεντρικό αμυντικό μέσο.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Το… φάντασμα του Επστάιν

Αναμένοντας το πολυθρύλητο ντεμπούτο του Χουάν Αντόνιο Μαρτίν, οι Φαίακες, φαίνονται γεμάτοι στην πρώτη γραμμή. Πιο πίσω, παρά την επικείμενη ενσωμάτωση του νεοαποκτηθέντα Στέλιου Ηλιάδη, υπάρχουν τα περιθώρια για έναν ακόμη αμυντικό μέσο, ενώ το «φάντασμα» του Επστάιν στο αριστερό φτερό ακόμη στοιχειώνει τους νησιώτες.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

Ο Θεός και η ψυχή του Σάμιου!

Αντε τώρα να γράψεις για τις μεταγραφικές ανάγκες και προτεραιότητες της Δόξας. Πιάσε το αυγό και κούρευτο! Από σέντερ φορ - μέχρι και τερματοφύλακα. Το ερώτημα, όπως καταλαβαίνετε, στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι τι χρειάζεται η Δόξα, αλλά τι δεν χρειάζεται! Από νέο προπονητή μια φορά (βλ. Μάκης Κατσαβάκης) είναι ΟΚ. Για όλα τα υπόλοιπα ο Θεός και η ψυχή του Σάμιου!



Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved