Σολάκης: «Σεβασμός, αλλά όχι φόβος με Παναθηναϊκό»

Σολάκης: «Σεβασμός, αλλά όχι φόβος με Παναθηναϊκό»

Αισιόδοξος ότι ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό αν εμφανιστεί σοβαρός και συγκεντρωμένος είναι ο Ηλίας Σολάκης.

{textlink02}

Ο έμπειρος επιθετικός αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Αστέρα και μιλώντας στην κάμερα της Nova, υποστήριξε πως με τον Σάκη Τσιώλη η ομάδα δείχνει τα καλά της στοιχεία.

«Εύχομαι αυτός να είναι ο τελευταίος τραυματισμός στην καριέρα μου. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα, μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, την έχω παρακολουθήσει σε πολλά παιχνίδια. Νομίζω ότι διαθέτει πολύ καλό υλικό. Σε σχέση με πέρυσι είναι λίγο διαφορετική ομάδα γιατί πέρυσι πήγαινε το βάρος στον Σισέ όσον αφορά το σκοράρισμα, φέτος η ομάδα σκοράρει με αρκετούς παίκτες, όπως είναι ο Λέτο και ο Κατσουράνης.Νομίζω ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και δουλειά μέσα στο γήπεδο από το μέρος μας και σεβασμός, αλλά όχι φόβος», τόνισε αρχικά ο έμπειρος φορ των Αρκάδων.

Για το ποιο είναι το δυνατό σημείο του Παναθηναϊκού, σχολίασε: «Στο κέντρο και μπροστά ο Παναθηναϊκός έχει καλούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές και μας έχει δείξει πως του βγαίνουν πολλά πράγματα στο τελείωμα των φάσεων και αυτό είναι το δυνατό του σημείο».

Για τους παίκτες των «πρασίνων» που ξεχωρίζει, σημείωσε:
«Τρεις - τέσσερις ποδοσφαιριστές είναι οι έμπειροι της ομάδας, σηκώνουν το βάρος του παιχνιδιού. Όλος ο Παναθηναϊκός σα σύνολο είναι φέτος πολύ καλός και λέω σαν σύνολο γιατί πέρυσι επικεντρωνόταν στον Σισέ, ενώ φέτος παίζει πιο πολύ σαν ομάδα και αποδίδει καλύτερα μέσα στο γήπεδο».

Για το πιο είναι το δυνατό σημείο του Αστέρα, επισήμανε: «Η δική μας η ομάδα πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένη. Οταν παίζεις με μεγάλες ομάδες, αν είσαι συγκεντρωμένος μπορεί να δεχτείς γκολ και συνήθως πολλά παιχνίδια έχουν κριθεί στη λεπτομέρεια. Οταν η ομάδα δεν είναι σοβαρή, από μια απερισκεψία σε μια στημένη φάση, το πληρώνει».

Για το καλό πρόσωπο του Αστέρα στα παιχνίδια με μεγάλους αντιπάλους και στην μέτρια απόδοση με τους μικρομεσαίους, ο Σολάκης εξήγησε: «Σίγουρα αυτό ισχύει. Είναι θέμα σοβαρότητας και πως αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι. Οσον αφορά τα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες, οι μικρές ομάδες πάντα θέλουν να δείξουν το κάτι παράπάνω, είναι πιο συγκεντρωμένοι οι παίκτες, βγαίνουν πρώτοι πάνω στην μπάλα. Με τις μικρές ομάδες ίσως είσαι λίγο πιο χαλαρός σε κάποιες φάσεις γιατί ο αντίπαλος δεν είναι τόσο μεγάλος και κάπου εκεί δείχνει η δική μας ομάδα κάποια αδυναμία. Πιστεύω με την έλευση του κόουτς η ομάδα έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Εγώ τον είχα 1,5 χρόνο στον Ολυμπιακό Βόλου και είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Διαβάζει καλά την αντίπαλη ομάδα, αλλά και το πως η δική του θα κατέβει στο γήπεδο και πιστεύω πως είναι ένας από τους Έλληνες προπονητές που ξεχωρίζουν στο πρωτάθλημα».

Για το που μπορεί να κριθεί το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, εκτίμησε: «Δεν είναι ένα δύο σημεία. Πρέπει να είσαι εκεί σε όλο το παιχνίδι, να διαβάζεις την κάθε φάση και αν μπορέσουμε να εξουδετερώσουμε δύο τρία ατού του Παναθηναϊκού απο το κέντρο και μπροστά, θα έχουμε μεγαλύτερη αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για την δική του επανεμφάνιση στο πρωτάθλημα και τη δική του παράδοση κόντρα στον Παναθηναϊκό, επισήμανε: «Περίμενα αρκετό καιρό για να βοηθήσω την ομάδα από τον τραυματισμό μου αλλά είμαι έτοιμος να προσφέρω όταν μου το ζητήσει ο προπονητής μου. Οσο για την παράδοση, έχω μια κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά οι παραδόσεις δεν έχουν σημασία και υπάρχουν για να σπάνε. Μακάρι για μένα να συνεχιστεί, να καταφέρω να σκοράρω και να βοηθήσω την ομάδα να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το πως θα κινηθεί το παιχνίδι σε επίπεδο σκορ, σημείωσε: «Ο Παναθηναϊκός φέτος αρκετά ανοιχτά. Και βάζει πολλά γκολ και δέχεται αρκετά. Δεν μπορώ ποιο ακριβώς παιχνίδι συμφέρει την ομάδα μου. Αν εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας, τότε θα έχουμε πιθανότητες να πάρουμε ένα αποτέλεσμα».



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved