Κωστίκος: «Έχει ευρωπαϊκό πρεστίζ πλέον ο ΠΑΟΚ»

Κωστίκος: «Έχει ευρωπαϊκό πρεστίζ πλέον ο ΠΑΟΚ»

Ως κερασάκι στην τούρτα στο ευρωπαϊκό πρεστίζ που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ, χαρακτήρισε ο Γιώργος Κωστίκος τη νίκη επί της Τότεναμ στο Λονδίνο.

{textlink02}

«Έχει πολύ καλή παρουσία τα τελευταία χρόνια. Εχει αποκτήσει πρεστίζ στην Ευρώπη. Μετά την πρόκριση με την Τότεναμ μπήκε το κερασάκι στην τούρτα. Αλλά πρέπει να συνεχίσει. Αν είναι σοβαρός και το θέλει, θα κερδίσει και σήμερα. Εχει δείξει σταθερότητα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και ανεξάρτητα αν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση θα πρέπει να είναι σοβαρός», είπε αρχικά στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sport 103 FM» ο Γιώργος Κωστίκος.

Αναφορικά με το κίνητρο των παικτών του ΠΑΟΚ στο αποψινό (15/12) παιχνίδι με την Ρούμπιν Καζάν, είπε: «Το ότι σε βλέπει όλη η Ευρώπη και αποκτάς υπεραξία σαν παίκτης είναι μεγάλο κίνητρο. Και από αυτό έχει όφελος και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Επειδή έχει πάρει ήδη την πρόκριση μπορεί να επαναπαυτεί στις δάφνες, αλλά αυτό είναι το χειρότερο. Μπορεί να πει υποσυνείδητα στο μυαλό του».

Για το που μπορεί να κριθεί το παιχνίδι με τους Ρώσους, τόνισε: «Είναι καλή ομάδα η Ρουμπίν. Βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσέξει να μη δεχτεί κάποιο εύκολο γκολ. Απο το κέντρο και μπροστά, αν βρει ανοικτή την άμυνα της Ρουμπίν, μπορεί να πετύχει γκολ και να δημιουργήσει προϋποθέσεις. Παίκτες βαρόμετρο είναι η ομάδα. Οταν λειτουργεί όλο το σύστημα θα δούμε ποιοι ξεχωρίζουν. Σίγουρα, όμως ο Γκαρσία είναι μία ισορροπία, δίνει μία οντότητα και ηρεμία στην ομάδα. Πέρα από το αγωνιστικό έχει μία βαρύτητα».

Αναφερόμενος στον Σταφυλίδη, τόνισε: «Ο Σταφυλίδης εδώ και δύο χρόνια έχει δείξει στα τμήματα υποδομής και με τις εθνικές ομάδες, ότι έχει τις προδιαγραφές που μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πολύ καλό αριστερό μπακ. Του αρέσει να προωθείται, έχει πολύ καλή σέντρα και τεχνική, αλλά θα πρέπει να βελτιώσει το αγωνιστικό κομμάτι».

Για την απόδοση του Μαλεζά, είπε: «Για το Στέλιο μπορώ να πω ότι είναι πολύ αρχοντικός στο παιχνίδι. Εχει βοηθηθεί από την παρουσία του Κοντρέρας, αλλά η φετινή του χρονιά είναι καταπληκτική. Παίζει με μυαλό, βγάζει ωριμότητα. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι το νούμερο 1 στην άμυνα του ΠΑΟΚ».

Ενώ για τον Κατσικά, υποστήριξε: «Τον είχα δει όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό Βόλου, B' Εθνική. Εχει πολύ καλά στοιχεία, δεν ξέρω αν ο τραυματισμός του, τον πήγε πίσω και μπορεί να τον ξεπεράσει. Τα στοιχεία που είδα τότε ήταν πολύ καλά. Και είναι πολύ δύσκολο να βρεις αριστεροπόδαρο στόπερ».

Τέλος, για τα τμήματα υποδομής, υποστήριξε: «Τώρα έχει γίνει ανάγκη με την οικονομική κατάρρευση. Δε νοείται χώρα 10 εκατομμυρίων μόνο να αγοράζει. Πρέπει να βγει στην παραγωγή και να αρχίσει να προωθεί στις προηγμένες ποδοσφαιρικές χώρες ποδοσφαιριστές».



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved