H τράπεζα που εγγυάται την πρόταση για Παναθηναϊκό

H τράπεζα που εγγυάται την πρόταση για Παναθηναϊκό

Το Onsports σας παρουσιάζει την National Commercial Bank (NCB) της Σαουδικής Αραβίας, μέσω της οποίας έφτασε η πρόταση, των νέων επενδυτών για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στα χέρια του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

{textlink02}

Η NCB, επίσης γνωστή ως AlAhli Bank, είναι η τράπεζα μέσω της οποίας έχουν κατατεθεί τα 15 εκατ. ευρώ από τους Σαουδάραβες επενδυτές για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και αποτελεί μια σοβαρή προοπτική για τη διαπραγμάτευση με τον μεγαλομέτοχο των «πρασίνων».

Η πρώτη τράπεζα στη Σαουδική Αραβία

Η National Commercial Bank θεωρείται η μεγαλύτερη στον αραβικό κόσμο και μια από αυτές που έχουν επεκταθεί και εκτός από αυτόν σε αρκετές αγορές του πλανήτη. Ιδρύθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1953 και έγινε η μεγαλύτερη της χώρας με την κυβέρνηση να εξαγοράζει τις περισσότερες μετοχές της το 1999.

Αξίζει να σημειωθεί πως η National Commercial Bank κατέχει το 90,424% της NCB Capital, που είναι η πρώτη επενδυτική τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας, ενώ έχει επίσης και το 64,68% της Turkiye Finans Katilim Bankasti, κορυφαίας τράπεζας στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια!

Εγγύηση τα στελέχη

Τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στα στελέχη της National Commercial Bank καθώς από το 1999 που το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας πήρε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της, πήρε συγκεκριμένη μορφή το διοικητικό συμβούλιο και αυτό που χαρακτηρίζει την τράπεζα στις διεθνείς πλέον αγορές είναι ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση στις εργασίες που κάνει, από τη διαρκή και σταθερή προσπάθεια που κάνουν τα στελέχη της.

Πρόεδρος της National Commercial Bank είναι ο Abdulla Salem Bahamdan, από το 1999 μάλιστα με πρόσφατη επανεκλογή μέσω του ΔΣ, ενώ Γενικός Διευθυντής από το 2005 είναι ο Abdulkareem Abu Alnasr. Ο τελευταίος, το 2006 ανέλαβε και το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου, τον οποίο κατέχει ως σήμερα…

«Παίζει» με δισεκατομμύρια…

Ο κύκλος εργασιών της National Commercial Bank και τα ποσά που υπάρχουν στα στοιχεία που δημοσιοποιεί κάθε χρόνο, προκαλούν… ίλιγγο. Τα καταβεβλημένα κεφάλαια της τράπεζας αγγίζουν τα 4 δις δολάρια. Τα κέρδη της ανήλθαν σε 1,26 δις δολάρια για τη χρονιά που πέρασε ενώ το μετοχικό της κεφάλαιο έφτασε τα 8,339 δις δολάρια!

Η απόδοση των ίδιων κεφαλαίων, κατά μέσο όρο για τους μετόχους, έφτασε στο 15,6% ενώ τα κέρδη ανά μετοχή για το οικονομικό έτος 2010 ανήλθαν σε 0,84 δολάρια… Έτσι μπορεί να εξηγηθεί και το γεγονός ότι η National Commercial Bank έχει 284 νέα υποκαταστήματα και 2,3 εκατ. πελάτες την τελευταία χρονιά, με το 89,4% των υπαλλήλων της να προέρχεται από τη Σαουδική Αραβία…



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved