Το πριγκιπικό «fund» και τα νέα δεδομένα

Το πριγκιπικό «fund» και τα νέα δεδομένα

Χωρίς τον πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ, αλλά με νέο πριγκιπικό «fund» που ενδιαφέρεται να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της «πράσινης» ΠΑΕ, ξημερώνει η νέα ημέρα στον Παναθηναϊκό.

{textlink02}

 

Ο Βλάσης Τσάκας, έστω και στις… καθυστερήσεις παρέδωσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης (14/12) στον Γιάννη Βαρδινογιάννη τον περιβόητο φάκελο με όλα τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να προχωρήσει η μεταβίβαση των μετοχών, συμπεριλαμβανομένων και των εγγυήσεων για τα 15 εκατ. ευρώ, ωστόσο το όνομα του Αλ Σαούντ… έλαμψε δια της απουσίας του!

Αντί αυτού στα έγγραφα των εγγυήσεων αναγράφεται το όνομα μιας εταιρείας με έδρα στη Σαουδική Αραβία, την οποία έχουν συστήσει 2 ή 3 (επίσης) πρίγκιπες, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Όσο για τον Αλ Σαούντ φαίνεται πως έβαλε (ή δεν έβαλε τελικά) το χέρι του, αφού το ενδιαφέρον του πριγκιπικού «fund» προέκυψε όταν γνωστοποιήθηκε στη χώρα τους πως ο πρώην τελικά υποψήφιος αγοραστής του «τριφυλλιού» ενδιαφέρεται να αγοράσει την ελληνική ομάδα, αφού το γεγονός έτυχε μεγάλης προβολής στα τοπικά Μέσα.

Το συγκεκριμένο έτσι τιμ προσέγγισε τον Βλάση Τσάκα μέσω τρίτου προσώπου και εκμεταλλευόμενο το γεγονός πως ο Αλ Σαούντ δεν κατάφερε να πείσει την οικογένειά του να επενδύσει στον Παναθηναϊκό (αφού θα το έκανε μέσω της οικογενειακής περιουσίας), έκανε την κίνησή του!

Όσο για τις εύλογες ερωτήσεις που προκύπτουν αυτόματα και έχουν να κάνουν με το γιατί ο Τσάκας δεν ενημέρωσε εγκαίρως σχετικά με την… αλλαγή προσώπων που ενδιαφέρονται για το «πράσινο» πλειοψηφικό πακέτο, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Έλληνα μάνατζερ να προστατεύει τη συγκεκριμένη διαρροή έτσι ώστε να μην εκθέσει τον πρίγκιπα με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις.

Σχετικά με την ταυτότητα τώρα των νέων υποψήφιων επενδυτών, δεν μπορεί να δοθεί ακόμα συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο, ωστόσο αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι πρόκειται για 2 με 3 πριγκιπικά πρόσωπα, ανάμεσά τους μία γυναίκα με την κόρη της, καθώς επίσης και ο επικεφαλής της εταιρίας που συστάθηκε για το σκοπό αυτό. Ένας πρίγκιπας που αξίζει να αναφερθεί πως φέρει τον τίτλο «His Royal Highness» (Αυτού Μεγαλειότης) και όχι απλά «Ηis Ηighness» (Αυτού Υψηλότης), όπως του Αλ Σαούντ!

Κάτι που προδίδει πως πρόκειται για μέλος της οικογένειας του προσφάτως εκλιπόντος, διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντούλ Αζίζ, με τεράστια προσωπική περιουσία, η οποία μάλιστα δεν μπορεί να συγκριθεί καν με της οικογένειας του Αλ Σαούντ.

Σε αυτό το σημείο ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως για να… περαστούν οι βέρες και να κλείσει οριστικά το deal, έχει… ψωμί ακόμα, αφού πρέπει πρώτα να διασταυρωθεί η φερεγγυότητα των εγγράφων και των εγγυήσεων που εμπεριέχονται στο φάκελο, αλλά και να επιβεβαιωθεί πως τα 15 εκατ. έχουν δεσμευτεί για τον Παναθηναϊκό σύμφωνα με τις υποδείξεις της πλευράς Βαρδινογιάννη…

Παρόλα αυτά, το αισιόδοξο στην όλη υπόθεση είναι πως δεν αποκλείεται ακόμα και την Παρασκευή, αντιπροσωπεία των νέων Σαουδαράβων επενδυτών να ταξιδέψει στην Ελλάδα προκειμένου να συναντηθεί με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη!

Αξίζει ακόμα να αναφερθεί πως στον φάκελο που παραδόθηκε στους δικηγόρους του Τζίγκερ, εκτός της εγγυητικής με τα 15 εκατ. ευρώ στην τράπεζα «National Commercial Bank of Saudi Arabia», περιλαμβάνεται και μία σειρά προτάσεων σχετικά με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού το μεσοδιάστημα μέχρι να περάσει ο σύλλογος σε πριγκιπικά χέρια. Μία απ' αυτές θέλει την αντικατάσταση του Δημήτρη Γόντικα στον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ από τον Θανάση Γιαννακόπουλο, τον οποίο ο Τσάκας θεωρεί - μαζί με τον Παύλο Γιαννακόπουλο - ως τους μεγαλύτερους παράγοντες στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Μέσα σε όλα η αποχώρηση του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ από το «παναθηναϊκό» προσκήνιο σήμανε και το «τέλος» από την υπόθεση, του δικηγόρου Παναγιώτη Πετρόπουλου ο οποίος τον εκπροσωπούσε, αφού οι νέοι υποψήφιοι επενδυτές επέλεξαν άλλον νομικό εκπρόσωπο στη χώρα μας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για γυναίκα και μάλιστα συνεργάτιδα του Παναγιώτη Πετρόπουλου.



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved