Γκέραρντ στο Onsports: «Μπορεί Ευρώπη ο ΟΦΗ»

Γκέραρντ στο Onsports: «Μπορεί Ευρώπη ο ΟΦΗ»

Στην πρόσφατη εκδήλωση των βραβείων του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, τιμήθηκε για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την ώρα που όπως με ειλικρίνεια δήλωσε, είχε αρχίσει να πιστεύει ότι τον ξεχάσαμε. To Onsports μια φορά ασφαλώς και δεν ξέχασε τον Ευγένιο Γκέραρντ (περί ου ο λόγος) ο οποίος αποτελεί ένα ξεχωριστό, μεγάλο και πολυσήμαντο κεφάλαιο για τον ΟΦΗ.

Ο 71χρονος πια «Γκεραρντάκης» κόντρα σε όλους όσοι χαρακτηρίζουν απαγορευμένη την λέξη «Ευρώπη» στο Ηράκλειο, θεωρεί ότι η κρητική ομάδα μπορεί να διεκδικήσει και στο τέλος να κερδίσει ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Ο μακροβιότερος τεχνικός σε πάγκο ελληνικής ομάδας με την μεγάλη συμβολή του στην πορεία του ΟΦΗ την 15ετία 1985 – 2000, μιλάει για τον Νίκο Μαχλά, τον Νίκο Αναστόπουλο, το φετινό πρωτάθλημα της Super League, ενώ γυρνώντας το ρολόι του χρόνου πίσω, θυμάται την πιο ευχάριστη στιγμή που του έχει μείνει βαθιά χαραγμένη στο μυαλό από την πολύχρονη θητεία του στον πάγκο των Κρητικών.

- Πρώτα απ΄όλα να σας ρωτήσω εάν θεωρείτε πως θα υπάρξει προπονητής, ο οποίος θα καταφέρει να επιβιώσει για 15 σερί σεζόν στον πάγκο ελληνικής ομάδας, όσο δηλαδή διήρκησε η δική σας θητεία στον πάγκο του ΟΦΗ …

«Εχω την αίσθηση πως αυτό το ρεκόρ είναι εξαιρετικά δύσκολο να σπάσει στην Ελλάδα. Δυστυχώς εδώ, το εξιλαστήριο θύμα όταν κάτι δεν πάει καλά είναι πάντα ο προπονητής και αυτό είναι κάτι που πολύ δύσκολα θα αλλάξει. Ο μάξιμουμ χρόνος παραμονής ενός τεχνικού στον πάγκο ελληνικής ομάδας, είναι περίπου 4-5 χρόνια. Οι παράγοντες δυστυχώς δεν έχουν υπομονή και τα περιμένουν όλα από την μία μέρα στην άλλη. Εγώ κατάφερα να παραμείνω τόσο πολλά χρόνια στον ΟΦΗ, διότι υπήρχε απίστευτα μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και ένα υγιές περιβάλλον».

- Εξακολουθείτε να επισκέπτεστε το «Γεντί Κουλέ», προκειμένου να παρακολουθείτε δια ζώσης τα παιχνίδια του ΟΦΗ στο Ηράκλειο;

«Πηγαίνω και βλέπω παιχνίδια, όχι μόνο του ΟΦΗ, αλλά και του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο. Όχι όλα, αλλά κυρίως τα καλά ματς».

- Τι γεύση σας αφήνει η φετινή πορεία του νεοφώτιστου ΟΦΗ στην Super League;

«Νομίζω ότι με λίγη προσοχή έχει όλες τις δυνατότητες να κερδίσει την έξοδο στην Ευρώπη. Διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες, ποιοτικούς χαφ και έναν παίκτης της κλάσης του Μάντζιου στην επιθετική γραμμή. Ο προπονητής έχει δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που χτυπάει όλα τα παιχνίδια στα ίσια, ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου. Ξεκίνησε πολύ καλά στο πρωτάθλημα και εφόσον συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην διεκδικήσει και στο τέλος να εξασφαλίσει ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Η τελευταία ήττα από τον Παναιτωλικό, ήταν μια κακή παρένθεση. Θα μπορούσε κάλλιστα να ισοφαρίσει στην ευκαιρία του Μάντζιου και να φύγει με τον βαθμό από μία δύσκολη έδρα. Σταδιακά, ο ΟΦΗ αποκτά την χαμένη του αίγλη και τη βαριά φανέλα. Σε λίγο καιρό όλες οι ομάδες θα τον αντιμετωπίζουν με τον ίδιο σεβασμό και φόβο, όπως συνέβαινε τα παλιά καλά χρόνια».

- Θα ήθελα το σχόλιό σας για την προεδρική θητεία του άλλοτε ποδοσφαιριστή σας, Νίκου Μαχλά…

«Αναμφίβολα είναι ιδιαίτερα δύσκολο το έργο του. Τόλμησε να μπει μπροστάρης μιας προσπάθειας, από την αγάπη του για τον ΟΦΗ. Θα πρέπει όλοι όσοι αγαπούν την ομάδα να του συμπαρασταθούν. Τα χρήματα είναι λίγα, ωστόσο η αγάπη και το μεράκι περισσεύουν. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και ας ελπίσουμε πως στο μέλλον θα έρθουν καλύτερες ημέρες σε όλα τα επίπεδα για τον σύλλογο».

«Τα πηγαίνει εξαιρετικά ο Αναστόπουλος»

- Ο Νίκος Αναστόπουλος θυμίζει καθόλου… Ευγένιο Γκέραρντ;

«Τα πηγαίνει εξαιρετικά. Δεν κάνει τρέλες και δεν είναι από τους προπονητές που αλλάζουν εύκολα συστήματα και τακτικές. Εχει την δική του φιλοσοφία και τρόπο παιχνιδιού, την οποία πέρασε στην ομάδα. Εκμεταλλεύεται όλο το δυναμικό και φροντίζει να παίρνει το καλύτερο από τους ποδοσφαιριστές του».

«Εργο ζωής το Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο»

- Ποια είναι η πιο ευχάριστη ανάμνηση από την 15ετή παραμονή σας στον ΟΦΗ;

«Θυμάμαι ότι όταν ήρθα να αναλάβω τον ΟΦΗ περίμενα ότι θα παραμείνω στην Κρήτη για έξι μήνες, ένα χρόνο και έκατσα τελικά 15 χρόνια στον πάγκο της ομάδας. Η μεγαλύτερη στιγμή που έζησα στην ομάδα, ήταν αναμφίβολα η δημιουργία του αθλητικού κέντρου από τον μεγάλο Θεόδωρο Βαρδινογιάννη. Ηταν κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της εποχής και ένα έργο ζωής για τον ΟΦΗ».

- Και η πιο δυσάρεστη στιγμή;

«Όταν έπειτα από 15 χρόνια αποχώρησα από το πόστο του προπονητή, ανέλαβα χρέη σκάουτερ στην ομάδα. Ωστόσο, μόλις μετά από δύο μήνες με διώξανε, πληρώνοντας και εγώ την κακή πορεία της ομάδας».

- Πώς βλέπετε την μάχη για τον φετινό τίτλο του και γενικότερα το επίπεδο του πρωταθλήματος;

«Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα παλέψουν μέχρι το φινάλε. Από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι υπάρχει ιδιαίτερη βελτίωση συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Ο ΟΦΗ μαζί με τον Παναιτωλικό, αποτελούν δύο από τις ευχάριστες εκπλήξεις».

Υπάρχει κάποιος προπονητής τον οποίο ξεχωρίζετε;

«Ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Κάνει καλή χρονιά, ενώ πέρα από τις περγαμηνές του, το μεγάλο του ατού είναι πως διατηρεί το απόλυτο κουμάντο στον Ολυμπιακό, κάτι που θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για τις υπόλοιπες ομάδες».



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved