Νταμπίζας: «Θέλω να μείνω στο ποδόσφαιρο»

Νταμπίζας: «Θέλω να μείνω στο ποδόσφαιρο»

Την επιθυμία του να παραμείνει στον χώρο του ποδοσφαίρου, δείχνοντας την προτίμησή του στο πόστο του μάνατζερ-προπονητή όπως είναι στην Αγγλία, εξέφρασε ο Νίκος Νταμπίζας.

Ο παλαίμαχος πλέον διεθνής αμυντικός, μιλώντας στον αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εντυπώσεις του από το ελληνικό πρωτάθλημα, στον Ολυμπιακό και στη μάχη του τίτλου, αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Λάρισα στην προσπάθειά της να επιστρέψει στη Super League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Νταμπίζα:

Για τη βράβευσή του από τον ΠΣΑΤ:

«Κάθε κατάσταση είναι διαφορετική, Είναι αλλιώς να είσαι εντός αγωνιστικών χώρων και αλλιώς να έρχεται μία επιβράβευση μετά το τέλος της καριέρας σου».

Για την αντιμετώπιση που είχε από τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα και στην Αγγλία:

«Στην Ελλάδα, πολλές φορές ήμουν πιο απόμακρος στις τοποθετήσεις μου, υπήρχε μία διαρκής λογοκρισία εδώ. Έβλεπα διαφορετική αντιμετώπιση. Ξεκινώντας το ποδόσφαιρο σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός ήμουν αποστασιοποιημένος επειδή υπήρχαν κάποιες πάγιες καταστάσεις και ο χώρος του Τύπου ασχολείτο με εξωγηπεδικά πράγματα. Αυτό δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα, είναι και το τι ζητάει ο κόσμος».

Για τα πλάνα του από την στιγμή που ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα:

«Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κάνει πλάνα και να προκαθορίσεις κάτι. Ειδικά στην Ελλάδα. Βάζεις κάποιους στόχους αλλά στην πορεία βλέπεις ότι είναι μακριά από αυτό που μπορείς να πετύχεις. Θέλω να μείνω στον χώρο του ποδοσφαίρου που μου έδωσε πολλά. Προτιμώ να μείνω από το πόστο του μάνατζερ-προπονητή όπως είναι στην Αγγλία. Είναι ένα μοντέλο που θεωρώ ότι είναι το πιο αποτελεσματικό».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:

«Έχει κάνει βουτιά το επίπεδο των μικρομεσαίων ομάδων και αυτό έχει να κάνει με τα οικονομικά προβλήματα. Στην κατάκτηση του τίτλου θα είναι όπως πάντα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Η ΑΕΚ με βάση τα προβλήματα που την ταλανίζουν κάνει αξιοπρεπέστατη πορεία αλλά η ποιότητα γενικότερα του ποδοσφαίρου νομίζω ότι θα είναι πτωτική λόγω των οικονομικών προβλημάτων.

Ο Ολυμπιακός έχει ποιοτικό ρόστερ και έχει την πολυτέλεια που δεν έχουν άλλες ομάδες με την οικονομική ευρωστία που διαθέτει. Για μένα αποτελεί και εγγύηση το όνομα του Βαλβέρδε».

Για την πορεία του Ολυμπιακού στο Champions League:

«Είναι λεπτές οι ισορροπίες στα ματς του Champions League, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας τη διαφορά που υπάρχει στο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει τους υπεύθυνους προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημά μας. Ίσως του Ολυμπιακού να του κάνει καλό η παρουσία του στο Europa League γιατί εκεί έχει πιο ρεαλιστικές πιθανότητες διάκρισης».

Για τη μάχη του τίτλου στην Ελλάδα:

«Είναι κοντά οι δύο ομάδες, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και θα κριθεί ο τίτλος σε κάποια συγκεκριμένα ματς. Είναι άσχημο που είναι καθαρά υπόθεση δύο ομάδων, είναι μοιρασμένες αυτή την στιγμή οι πιθανότητες, όμως. Ο Ολυμπιακός όμως έχει μεγαλύτερο ρόστερ και θα μπορεί να αναπληρώσει τα όποια κενά υπάρξουν στην πορεία».

Για τη μάχη της Λάρισας να επιστρέψει στη Super League:

«Για να πω την αλήθεια στο πρωτάθλημα που παίζει η Λάρισα είναι δύσκολο. Τα χαρακτηριστικά του ρόστερ που έχει σε σχέση με την σκληρή πραγματικότητα της δεύτερης εθνικής δεν ξέρω αν της επιστρέψουν να αντεπεξέλθει. Αντιμετωπίζεται σαν… την Μπαρτσελόνα της κατηγορίας. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. Πιστεύω ότι μπορεί να καταφέρει να επιστρέψει γιατί είναι πτωχό το πρωτάθλημά μας έτσι και αλλιώς και είναι απώλεια να λείπει από αυτό η Λάρισα».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved