Ασπιάθου: «Υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός»

Ασπιάθου: «Υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός»

Ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού που δεν έχουν πολλά λεπτά εμφανίστηκε ο Γιόν Ασπιάθου.

{textlink02}

Ο βοηθός του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο των «ερυθρόλευκων», μίλησε στην κάμερα της «Nova» χαρακτηρίζοντας σημαντικές τις καλές εμφανίσεις ποδοσφαιριστών που δεν έχουν πολλές παρουσίες στην αρχική ενδεκάδα, μια και αυξάνει τον ανταγωνισμό στην ομάδα. Παράλληλα, ο Ισπανός προπονητής μίλησε και για την υποστήριξη των φιλάθλων των Πειραιωτών στους εκτός έδρας αγώνες του συλλόγου.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Γιόν Ασπιάθου:

Μετράτε τις ημέρες ανάποδα προκειμένου να περάσουν οι αγώνες που απομένουν στη χρονιά και ν' ανασυντάξετε τις δυνάμεις σας τα Χριστούγεννα;

«Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι. Βέβαια, χρειάζεται να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Να έχουμε καλή φυσική κατάσταση, γιατί είναι πολλά τα συνεχόμενα παιχνίδια. Αλλά νομίζω πως είμαστε σε καλή κατάσταση και δουλεύουμε για να περάσουμε αυτήν την περίοδο».

Σίγουρα, πρωτίστως θέλατε το τρίποντο στην Κέρκυρα. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό κέρδος για τον Ολυμπιακό το γεγονός πως εμφάνισαν εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο, παίκτες οι οποίοι δεν είναι στις πρώτες σας επιλογές;

«Είναι σημαντικό όταν αγωνίζονται ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν παίζουν συχνά, να δίνουν μία πολύ καλή… απάντηση με τέτοιες εμφανίσεις. Γιατί έτσι θα υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός μέσα στην ομάδα. Θα γίνει πιο δύσκολη η δουλειά για εμάς τους προπονητές, αλλά θα είναι πιο ευχάριστο και καλό για την ομάδα».

Επόμενος αντίπαλός σας είναι ο Λεβαδειακός. Τι εικόνα έχετε για την ομάδα της Βοιωτίας;

«Είχαμε την ευκαιρία να τη δούμε στα παιχνίδια με τη Δόξα Δράμας, με τον Πανιώνιο και στο τελευταίο με την Ξάνθη. Είναι μία ομάδα που σιγά - σιγά βελτιώνεται και προσπαθεί για κάτι καλύτερο. Στην αρχή φάνηκε η πολύμηνη απουσία της απ' τους αγώνες. Σιγά - σιγά κάνουν καλή δουλειά και προχωράνε σαν ομάδα. Έχουν και παίκτες που βάζουν γκολ, όπως είναι ο Βασιλείου. Προχωράνε και σίγουρα θα έχουν στο τέλος μία καλή ομάδα».

Θεωρείτε πως τα πολύ δύσκολα πέρασαν για την ομάδα σας, καθώς αρχίζουν και επιστρέφουν ορισμένοι απ' τους τραυματίες ποδοσφαιριστές, μια και στην Κέρκυρα ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπορούσε να υπολογίζει σε εννέα παίκτες;

«Είμαστε σε μία φάση του πρωταθλήματος στην οποία παίζουμε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. Είναι δύσκολο για έναν παίκτη που δεν ξεκουράζεται να μην τραυματιστεί. Επίσης, δεν έχουμε πολλά περιθώρια για να προετοιμαστούν καλά και να αποθεραπευτούν σωστά απ' τους τραυματισμούς. Γιατί εμείς πρέπει να επιλέξουμε τους καλύτερους παίκτες προκειμένου να κερδίσουμε τους αγώνες. Μερικές φορές είναι δύσκολο για έναν παίκτη να προετοιμαστεί καλά μετά από έναν τραυματισμό. Γι' αυτό και αντιμετωπίζουμε τόσα προβλήματα, τώρα που έχουμε πολλούς αγώνες».

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν στην Κέρκυρα και θα είναι και στη Λιβαδειά; Η παρουσία τους μακριά απ' το «Γ. Καραϊσκάκης» αποτελεί σημαντική ενίσχυση για την ομάδα σας;

«Η παρουσία των οπαδών μας και η υποστήριξή τους σε πολλά απ' τα γήπεδα που παίζουμε εκτός έδρας είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς. Περισσότερο για τους παίκτες γιατί θέλουν ν' αποδείξουν την αξία τους στο γήπεδο και να διασκεδάσει ο κόσμος μαζί τους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, τώρα που έχουμε τα συνεχόμενα παιχνίδια, να μας υποστηρίζουν και να έρχονται μαζί μας. Να είναι πάντα δίπλα μας γιατί οι παίκτες θέλουν πάντα τη βοήθειά τους για να πάρουν τη νίκη και να προσφέρουν καλό θέαμα».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved