Τσιώλης: «Ο Αστέρας θα ενισχυθεί τον Ιανουάριο»

Τσιώλης: «Ο Αστέρας θα ενισχυθεί τον Ιανουάριο»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να βγει ο Αστέρας στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι για αναζήτηση επιθετικού άφησε ο Σάκης Τσιώλης, τονίζοντας παράλληλα πως έχει βρει ιδανικές συνθήκες στην Τρίπολη καθώς και όλα τα εφόδια για να δουλέψει και να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός των Αρκάδων, μιλώντας στην τηλεόραση της «Nova», αναφέρθηκε στην τελευταία νίκη επί του Άρη, στην περίοδο που βρέθηκε στο τιμόνι του, στην έλλειψη Ελλήνων προπονητών, αλλά και στις μεγάλες ομάδες της Super League:

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάκη Τσιώλη:

Αρχικά για το παιχνίδι κόντρα στον Άρη και την ομάδα του, τόνισε: «Όταν μία ομάδα δείχνει ότι έχει δυνατότητες να κερδίζει τέτοια παιχνίδια και τα κερδίζει δίκαια, τότε είναι σίγουρο ότι και με το ρόστερ που έχουμε, μπορούμε να βγάλουμε γρήγορα την ομάδα από δύσκολη θέση.

Σίγουρα όταν υπάρχει μία περίοδος που μία ομάδα δεν παίρνει βαθμούς, πρέπει να αλλάζεις το σχεδιασμό για να πάρεις το αποτέλεσμα. Ο Αστέρας έχει ρόστερ μεγάλο και υπήρχαν παίκτες που δεν είχαν παίξει. Ήταν ευκαιρία, πέρα από τους βασικούς και από αυτούς που ήξερα και πριν έρθω στην Τρίπολη, να δούμε και αυτούς τους παίκτες».

Για το γεγονός ότι αρκετοί παίκτες στην ομάδα του, δεν είναι Έλληνες, επεσήμανε: «Σήμερα στη συζήτηση που είχα με τα παιδιά, αναφέρθηκα στην προσπάθεια που γίνεται από το τεχνικό τιμ για να μπουν στην κουλτούρα τους και τόνισα πως θα πρέπει να κάνουν και αυτοί το ίδιο, προκειμένου να μάθουν τα βασικά και να μπορούμε να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας».

Στο παιχνίδι με τον Άρη, συνολικά 7 παίκτες που αγωνίστηκαν πέρσι στον Ολυμπιακό Βόλου, φορούσαν τις φανέλες των δύο ομάδων. Γι αυτό το γεγονός ο Σάκης Τσιώλης σχολίασε: «Νομίζω ότι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα με τον Ολυμπιακό Βόλου, τους δόθηκε η δυνατότητα να βρουν άλλη ομάδα. Είναι παίκτες που έχουν δυνατότητες. Εκμεταλλεύτηκαν την εξτρά περίοδο και οι υπόλοιπες ομάδες και όπως λέμε κι εμείς στην γλώσσα των προπονητών: «Ο καλός παίκτης πάντα χωράει» και έτσι και αυτοί οι παίκτες βρήκαν αμέσως ομάδα».

Για το γεγονός ότι στις 11 από τις 16 ομάδες εργάζονται Έλληνες προπονητές, ο Σάκης Τσιώλης σχολίασε: «Εδώ και λίγα χρόνια έχουν θεσμοθετηθεί στην Ελλάδα οι σχολές της ΟΥΕΦΑ και με τον Τέλη Μπατάκη που κάνει εξαιρετική δουλειά υπάρχουν αποτελέσματα. Στην ΟΥΕΦΑ υπάρχουν μεγάλες βαθμολογίες των Ελλήνων προπονητών και πλέον νομίζω ότι σε λίγο καιρό δεν θα είμαστε μόνο 11, αλλά πολλοί περισσότεροι Έλληνες προπονητές».

Για το ξεκίνημα της χρονιάς από τον Άρη: «Αν εξαιρέσουμε τον Παναθηναϊκό στις 3-4 πρώτες αγωνιστικές, καμία ομάδα δεν είχε ρυθμό. Ο Άρης ατύχησε στα Γιάννινα και στο Ηράκλειο με τον Εργοτέλη, όπου δεν μπόρεσε να πάρει τουλάχιστον τους 4 βαθμούς. Κατά τ΄ άλλα καμία ομάδα δεν είχε ρυθμό και ειδικά μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε το καλοκαίρι το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τους παίκτες, να κάνουν προπόνηση για 80 ημέρες».

Για το αν θα δούλευε σε ομάδα μικρότερης κατηγορίας: «Όταν είσαι επαγγελματίας και βρίσκεις δυνατότητες και προϋποθέσεις δεν μπορείς να μένεις χωρίς να εργάζεσαι. Δεν θα έλεγα όχι σε ομάδα από μικρότερες κατηγορίες. Για την Εθνική Ελλάδος, είναι η ύψιστη τιμή. Μακάρι κάποτε να με αξιώσει ο Θεός να εργαστώ εκεί. Θα ήταν η ύψιστη τιμή να δουλέψω σε αυτή».

Γενικότερα για την ομάδα του, τόνισε: «Ο Αστέρας έχει ένα μειονέκτημα ότι δεν μπορεί να βρει την ταυτότητά του. Έχει τα πάντα τέλεια, προπονητικό κέντρο, εγκαταστάσεις. Τα πάντα λόγω Καϋμενάκη, Μπάκου είναι λυμένα. Όμως η ομάδα δεν τα έχει εκμεταλλευτεί για να βρει την ταυτότητά της. Οι νίκες με τους μεγάλους, δείχνουν ότι έχουμε και πλεονεκτήματα τα οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε καλύτερα».

Για το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του: «Δεν έχει να κάνει με το ρόστερ, απλά δείχνουμε πλέον ότι δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες. Έχουμε καλούς παίκτες και όλη η ομάδα δουλεύει πάνω στην επιθετική λειτουργία. Ίσως όμως τον Γενάρη να κινηθούμε και για κάποιον άλλο επιθετικό παίκτη».

Για την ΑΕΚ: «Σίγουρα είναι πολλά τα προβλήματα, συγχαρητήρια στον Νίκο Κωστένογλου που κρατάει την ομάδα ενωμένη, όπως και οι Έλληνες έμπειροι παίκτες, όπως ο Δέλλας και ο Λυμπερόπουλος. Επίσης φάνηκε και η βαριά φανέλα της ΑΕΚ, που παρά τα προβλήματα στέκεται εκεί που στέκεται. Το όνομά της είναι βαρύ σαν ιστορία στην Ελλάδα, στην Ευρώπη πρέπει να αλλάξεις τακτική και εκεί η ΑΕΚ δείχνει τα προβλήματα που έχει».

Για τον Ολυμπιακό: «Ποντάραμε όλοι ότι η Ντόρτμπουντ είναι δυνατή ομάδα και δύσκολα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να την προσεγγίσει. Μέσα από τα παιχνίδια φάνηκε πως η εικόνα ήταν αλλιώς. Το παιχνίδι με την Μαρσέιγ ήταν αυτό που δεν τον βοήθησε. Ο Ολυμπιακός μας ξάφνιασε γιατί έπαιξε παιχνίδι υπεροχής με αυτές τις ομάδες, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει από ελληνική ομάδα. Έχει διαχειριστεί το ρόστερ πολύ καλά ο Βαλβέρδε και όταν έχεις παίκτες όπως οι Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ, δεν μπορείς να παίξεις παιχνίδι αναμονής. Η δομή της ομάδας και το ρόστερ, δίνει την δυνατότητα για ροτέισον, καθώς υπάρχουν μεγάλοι παίκτες στον Ολυμπιακό».

Για τον Παναθηναϊκό: «Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι πιο ρεαλιστικός στο παιχνίδι του σε σχέση με πέρσι, που είχε τον Σισέ και είχε κάνει το παιχνίδι του μονότονο. Πλέον έχει πιο γεμάτο παιχνίδι. Όμως στην Ευρωπαϊκή του πορεία δεν έδειξε ότι είχε προετοιμαστεί κατάλληλα. Δεν θέλω να πιστέψω ότι είχαν υποτιμήσει το θεσμό, γιατί από αυτόν εξαρτιόταν η οικονομική πορεία».

Για τον ΠΑΟΚ: «Έχει χαρακτηριστικά που βγάζει περισσότερο στην Ευρώπη, με την μαχητικότητα και την πειθαρχία. Στην Ευρώπη βρίσκει περισσότερους κενούς χώρους και εκμεταλλεύεται παίκτες όπως οι Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Αθαναβσιάδης. Στην Ελλάδα όμως πρέπει να κάνει παιχνίδι υπεροχής κι εκεί έχει προβλήματα. Βάσει της απόδοσης που είχαν στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω».



Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved