Αμπντούν: «Δουλεύω για τον καλό… Τζαμέλ»

Αμπντούν: «Δουλεύω για τον καλό… Τζαμέλ»

Σκληρή δουλειά προκειμένου να… βγάλει από μέσα του τον Αμπντούν που εντυπωσίαζε με τη φανέλα της Καβάλας, υποσχέθηκε ο Αλγερινός μέσος του Ολυμπιακού.

«Δουλεύω για να εμφανίσω ξανά τον καλό Τζαμέλ», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Τζαμέλ Αμπντούν μιλώντας στον αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM 94.6», όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά των «ερυθρόλευκων», στους στόχους της ομάδας, αλλά και στον Ερνέστο Βαλβέρδε, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα στους φίλους των πρωταθλητών.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τζαμέλ Αμπντούν:

-Τζαμέλ, καλησπέρα. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου για τον Ολυμπιακό και για το πώς εξελίσσεται η πρώτη σου χρονιά στον Πειραιά;

«Σε προσωπικό επίπεδο είμαι χαρούμενος που έχω έρθει σε ένα μεγάλο σύλλογο της Ευρώπης. Έκανα μια καλή σεζόν στην Καβάλα, αλλά στη συνέχεια προέκυψαν τα γνωστά προβλήματα στην ομάδα της Μακεδονίας. Δούλεψα σκληρά για να επανέλθω σε καλό επίπεδο και να αναπληρώσω το χαμένο έδαφος το καλοκαίρι. Την προηγούμενη περίοδο έκανα μαζί με την ομάδα του κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις και ξέρω ότι μπορώ να τις επαναλάβω και στην τρέχουσα σεζόν».

-Είσαι ικανοποιημένος από τον εαυτό σου μέχρι τώρα; Η αλήθεια είναι ότι έχουν υπάρξει κάποιες μουρμούρες...

«Όχι, δεν έχω δείξει ακόμα ό,τι καλύτερο μπορώ να δώσω στην ομάδα. Το θετικό είναι ότι μέσα στην ομάδα απολαμβάνω της εμπιστοσύνης από τα άτομα που πρέπει και δουλεύω στο... 1000% προκειμένου να εμφανίσω ξανά τον καλό Τζαμέλ. Σας λέω, όμως, ότι στο 1000%... πιστεύω και στον εαυτό μου. Η ομάδα υπολογίζει σε μένα και μένει να αποδείξω ότι καλά κάνει. Όντως, υπήρξαν κάποια ματς στα οποία δεν ήμουν καλός και θέλω να πιστεύω ότι αυτά σιγά-σιγά θα ανήκουν στο παρελθόν».

-Καθαρά σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, πού βρίσκεσαι;

«Δεν μπορώ να μιλήσω με νούμερα, αλλά συνυπολογιζομένων όλων των καταστάσεων που πέρασα τους τελευταίους μήνες, νομίζω πως θα είμαι στο 100% μετά την επικείμενη διακοπή».

-Ας περάσουμε σε γενικότερο επίπεδο. Πώς βλέπεις να εξελίσσεται η σεζόν;

«Έγινε καλή δουλειά, βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα στα φιλικά της ομάδας, αλλά εξαιτίας της καθυστέρησης στην έναρξη του πρωταθλήματος χάσαμε ένα κρισιμότατο -όπως αποδείχθηκε- ματς με τη Μαρσέιγ. Σε διαφορετική περίπτωση, εκείνο το παιχνίδι δεν θα είχε χαθεί».

-Κεφάλαιο Champions League. Η πρόκριση χάθηκε, τι ακριβώς έγινε κατά τη γνώμη σου στο περίφημο ματς της Ντόρτμουντ με τη Μαρσέιγ;

«Πολλά έγιναν, αλλά δεν μπορούμε να πούμε. Ήρθε κι αυτό το γκολ της Μαρσέιγ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην τελική ανατροπή. Οι Γερμανοί ξέμειναν από κίνητρο, τι να πεις...».

-Europa League, λοιπόν. Πάμε για νέες νίκες και επιτυχίες εκεί;

«Θα κοιτάζουμε αγώνα με αγώνα και στο τέλος θα κάνουμε απολογισμό. Το σίγουρο είναι ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μακριά στη διοργάνωση».

-Ποιοι οι στόχοι συνεπώς του Ολυμπιακού;

«Φυσικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος, φυσικά η κατάκτηση του Κυπέλλου και για την Ευρώπη τα είπαμε, μπορούμε κι εκεί να διακριθούμε. Έχουμε ένα φανταστικό σταφ, ο πρόεδρος είναι πάντα δίπλα μας και μας υποστηρίζει και δεν λείπει τίποτα».

-Ποια η γνώμη σου για τον Ερνέστο Βαλβέρδε;

«Επαγγελματίας σε όλα, με μεγάλες παραστάσεις. Ο άνθρωπος έχει παίξει μπάλα στην Μπαρτσελόνα, έκανε καριέρα και ως προπονητής στην Ισπανία, ήρθε στην Ελλάδα και πήρε τίτλους... Πάντα ακούω τις συμβουλές του και υπάρχει μια καθ' όλα αρμονική συνεργασία. Μαζί του μπορώ να γίνω καλύτερος ποδοσφαιριστής».

-Ποια η αγαπημένη σου θέση μέσα στις τέσσερις γραμμές;

«Παίζω πίσω από τους επιθετικούς, αριστερά, δεξιά, όπου μού ζητηθεί τέλος πάντων. Δεν έχω προτίμηση για κάποια συγκεκριμένη πλευρά».

-Με ποιους παίκτες μέσα από την ομάδα κάνεις περισσότερη παρέα; Δεν υπάρχουν και λίγοι Γαλλόφωνοι, άλλωστε...

«Το κλίμα είναι καταπληκτικό. Όλα τα παιδιά είναι εντάξει. Κάνω παρέα και με τον Κέβιν τον Μιραλάς, αλλά και με τον "Ποτού", όπως αποκαλώ τον Ποτουρίδη, με τον "Τορό", που είναι φυσικά ο Τοροσίδης... Φυσικά και με τον Ραφίκ Τζεμπούρ, που είναι έχει ζήσει πολλά χρονιά στην Ελλάδα και είναι αυτός που με βοήθησε περισσότερο από κάθε άλλον προκειμένου να νιώσω καλά και να εγκλιματιστώ στον Ολυμπιακό, γι' αυτό και τον ευχαριστώ».

-Έχεις κάποια αγαπημένη ομάδα στο εξωτερικό; Είχαμε και το ντέρμπι προχθές στην Ισπανία, το clasico...

«Ναι, είμαι οπαδός της Ρεάλ από τα χρόνια του Ζινεντίν Ζιντάν και του Βραζιλιάνου του Ρονάλντο. Το παιχνίδι δεν πήγε καλά, η Μπάρτσα έχει απίστευτες δυνατότητες, εξακολουθώ πάντως να πιστεύω ότι στο τέλος της σεζόν την Πριμέρα θα την κατακτήσει η Ρεάλ».

-Θέλεις να δώσεις ένα μήνυμα για το τέλος στους οπαδούς του Ολυμπιακού;

«Είναι φοβεροί, ξέρω ότι περιμένουν πολλά από μένα και εγώ δεν έχω ανταποκριθεί ιδιαίτερα, αλλά μαζί μπορούμε να φέρουμε ψηλά τον Ολυμπιακό και να πετύχουμε ωραία πράγματα».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved