Τσιώλης: «Ενοχλήθηκα από όσα ειπώθηκαν…»

Τσιώλης: «Ενοχλήθηκα από όσα ειπώθηκαν…»

Την αισιοδοξία του πως ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί βάσει ποιότητας να πραγματοποιήσει ένα καλό πρωτάθλημα εξέφρασε ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα όσα ακούστηκαν πριν την αναμέτρηση με τον Άρη, αλλά και στην παρουσία του στον πάγκο των «κίτρινων».

«Ήταν κάπως περίεργα τα συναισθήματα. Δεν ήθελα τόσο γρήγορα να βρεθώ απέναντι σε μία ομάδα που δούλεψα οχτώ μήνες με φιλοδοξίες και όνειρα. Παρόλα αυτά μέσα από το επάγγελμα που κάνουμε και εγώ και ο Άρης βρεθήκαμε αντιμέτωποι» τόνισε αρχικά ο Καρδιτσιώτης τεχνικός των Αρκάδων μιλώντας στο «Αθλητικό Μετρόπολις», για να συμπληρώσει:

Για το αν η νίκη ήταν εύκολη: «Το να κερδίζεις τον Άρη θέλει μεγάλη προσπάθεια. Το θέμα για εμάς ήταν ψυχολογικό κυρίως. Να δουλέψουν τα παιδιά, να εμφανίσουν το ίδιο ύφος που εμφάνισαν με Ολυμπιακό, με τον ΠΑΟΚ που θα βοηθούσε για να κερδίσουμε».

Για το αν διευκόλυναν τα πλάνα του οι γνώσεις γύρω από τον Άρη: «Είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Οι προπονητές της Super League είμαστε προνομιούχοι, γιατί βλέπουμε και οι ίδιοι τις ομάδες και να ξέρουμε ακόμη τι επιλογές θα γίνουν. Εγώ για παράδειγμα ήξερα ποια θα είναι η 3η αλλαγή που θα κάνει ο Ολυμπιακός. Φυσικά σε κάποιες λεπτομέρειες, όπως στημένες φάσεις, βοήθησε τα πλάνα μου για το παιχνίδι με τον Άρη. Στη Super League λίγο πολύ όλες οι ομάδες γνωρίζουν πράγματα για τον αντίπαλο».

Για την τεράστια αλλαγή εικόνας του Άρη από Κυριακή σε Κυριακή: «Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν είναι κάτι το ίδιο. Ποτέ δεν μπορείς να πας με δεδομένο ότι την προηγούμενη Κυριακή έκανε μία καλή εμφάνιση και αυτό σημαίνει ότι θα έχει συνέχεια. Κάθε φορά η κατάσταση στο γήπεδο είναι διαφορετική γιατί αντιμετωπίζεις μία ομάδα με διαφορετικά χαρακτηριστικά, διαφορετικές τακτικές. Πόσω μάλλον όταν είναι ένα παιχνίδι στην Τρίπολη, πιο κλειστό. Για παράδειγμα το παιχνίδι του Αστέρα με τον Ολυμπιακό ήταν πολύ καλύτερο σε σχέση με αυτό απέναντι στον Άρη σε απόδοση. Ο Ολυμπιακός έδωσε χώρους, ο Άρης ήταν πιο κλειστή ομάδα. Ήταν λοιπόν μια άλλη κατάσταση»

Για το κίνητρο και το αν παίζει ρόλο ο αντίπαλος: «Αυτό που αλλάζει είναι η τακτική. Στην Αγγλία ο ΠΑΟΚ ήταν πιο σφιχτός και έπρεπε να παίξει στην αντεπίθεση. Από την άλλη στο ελληνικό πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει παιχνίδι υπεροχής. Και εκεί είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες. Σε ότι αφορά το κίνητρο του αντιπάλου, αυτό που λέω εγώ είναι ότι δεν πρέπει να παίζει ρόλο το όνομα και το χρώμα του αντιπάλου. Το κίνητρο πρέπει να είναι οι βαθμοί, όχι το όνομα».

Για το αν ενοχλήθηκε από τα όσα ειπώθηκαν την εβδομάδα που προηγήθηκε του αγώνα με τον Άρη: «Με ενόχλησε το γεγονός ότι δημιουργεί προηγούμενα. Εγώ έφυγα σαν φίλος. Εξυπηρέτησα και λογιστικά τον Άρη όταν έφυγα γιατί είδα ότι υπήρχε πρόβλημα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς δημιουργήθηκε όλο αυτό. Πήγαμε σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Τσιώλη και τον Άρη και όχι του Αστέρα. Είναι μεγάλη μου τιμή που υπήρξα προπονητής για οχτώ μήνες στον Άρη. Θα το εκτιμώ πάντα στην καριέρα μου και στη ζωή μου. Άλλωστε, οι ίδιοι παίκτες με τους οποίους έπαιζα εγώ οι ίδιοι έπαιξαν και χθες.

Η μοναδική αλλαγή έχει να κάνει με τον Τσέζαρεκ ο οποίος επανήλθε από τραυματισμό. Ο Γιαννιώτας για παράδειγμα που πήρε την ευκαιρία ήταν έτοιμος παίκτης. Εδώ και οχτώ μήνες προετοιμαζόταν, γι’ αυτό τον έκανα επαγγελματία το καλοκαίρι. Εάν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του Νέτο, ίσως να μην έπαιρνε ευκαιρία ο μικρός. Τα πράγματα είναι πολύ πιεστικά.

Ειπώθηκε επίσης κάτι για τον προγραμματισμό. Για ποιόν προγραμματισμό όμως μιλάμε; Είχαμε πει ότι πρέπει να αποδεσμευτούν 8 παίκτες με μεγάλα συμβόλαια για να αλλάξουμε την ομάδα και να κάνουμε μεταγραφές. Για τον «άλφα ή βήτα» λόγο όμως δεν λύθηκαν αυτά τα συμβόλαια.

Μείναμε ακριβώς με την ίδια ομάδα και οι μόνοι που προστέθηκαν ήταν ο Σολτάνι και ο Καπετάνος. Την τελευταία μέρα των μεταγραφών ήρθε ο Γιάκομπ, αφού δεν μπορέσαμε να βρούμε άλλον και δεν έλυσε το συμβόλαιό του ο Τσέζαρεκ για να ελευθερωθούν κάποια χρήματα και να παίρναμε έναν παίκτη που θέλαμε πήγαμε στη λύση του Ρουμάνου. Όσο αφορά τα τέσσερα παιδιά από τον Βόλο, δεν ήταν κάτι που είπα εγώ. Εγώ είπα μόνο αν αξίζει να επενδύσει ο Άρης θα είναι μεγάλη υπόθεση η απόκτησή τους».

Για το αν είναι ικανοποιημένος στον Αστέρα: «Κάποιοι βγήκαν και είπαν ότι πολύ γρήγορα βρήκα δουλειά. Τι να κάνω όμως; επαγγελματίας είμαι. Εγώ είχα πει ότι θα είμαι Άρης μέχρι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και την Δευτέρα έκλεισα στην Τρίπολη. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Έχει τέσσερα γήπεδα για προπόνηση, πλήρη οργάνωση όσο αφορά τα γυμναστήριά του. Παρά τα 36 άτομα ρόστερ δεν έχουμε πρόβλημα γιατί είναι τα πάντα τακτοποιημένα και υπάρχει πειθαρχία. Η ποιότητα είναι επίσης πολύ καλή λαμβάνοντας υπόψη μας ότι κερδίσαμε τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες της Λίγκας. Αυτό δείχνει ότι μπορούμε να κάνουμε ένα καλό πρωτάθλημα».



Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved