«Υποχρέωσή μας η νίκη»

«Υποχρέωσή μας η νίκη»

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίζει πάντα για τη νίκη τόνισε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα εν όψει ΑΕΚ ενώ άφησε αιχμές για τον Νίκο Νιόπλια και την καλοκαιρινή προετοιμασία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των «πρασίνων» παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής αναφερόμενος κυρίως στο μεγάλο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (13/2) για την 22η αγωνιστική. Οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να παίζουν σε κάθε ματς για τη νίκη όπως τόνισε ο έμπειρος κόουτς που ζήτησε την ένθερμη υποστήριξη του κόσμου στο προσεχές ματς.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα «εκδίκησης» μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο ενώ σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι δεν θα πρέπει να επηρεάσει τους παίκτες του το αποτέλεσμα του αγώνα του Άρη με τον Ολυμπιακό που θα διεξαχθεί το Σάββατο. Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω των απουσιών των διεθνών αλλά και των τραυματισμών, μιλώντας και για την δουλειά που δεν έγινε το καλοκαίρι. Όπως υποστήριξε ο Φερέιρα, στο διάστημα που βρίσκεται στην Παιανία έκανε δουλειά η οποία έπρεπε να έχει γίνει από τις αρχές του Ιουλίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φερέιρα

Για το αν είναι εύκολο να γίνει η ανατροπή στη βαθμολογία και να κατακτήσει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός: «Εύκολο δεν είναι. Όμως υποχρέωσή μας είναι σαν μεγάλη ομάδα που είμαστε και πρωταθλητές, να δώσουμε τη μάχη ως το τέλος και να πάρουμε και πάλι το πρωτάθλημα. Βέβαια δεν εξαρτάται από μας γιατί ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα στη βαθμολογία. Όμως υπάρχουν ακόμη 9 αγώνες που ανάμεσα σε αυτούς είναι και το μεταξύ μας ντέρμπι και στόχος μας είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος».

Για την προετοιμασία της ομάδας που αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και απουσίες των διεθνών: «Αυτή είναι η κατάσταση κι έτσι θα πηγαίνουμε μέχρι το τέλος. Υπήρχαν ματς Κυπέλου μεσοβδόμαδα. Προηγουμένως υπήρχαν αγώνας Τσάμπιονς Λιγκ και είναι λογικό για μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό που παίζει σε τρεις διοργανώσεις κι έχει τόσους διεθνείς παίκτες. Είναι όμως υποχρέωσή μας να έχουμε έτοιμο το ρόστερ για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις καταστάσεις γιατί στόχος μας είναι να νικάμε σε όλα τα παιχνίδια. Εγώ ήρθα στην ομάδα στο τέλος των υποχρεώσεών μας στο Τσάμπιονς Λιγκ και μέσα σε ένα μικρό διάστημα χωρίς να γνωριζόμαστε από πριν κάναμε σημαντική δουλειά. Μια δουλειά που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από τις αρχές Ιουλίου. Γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου που είναι ικανοί και κατάφεραν να ανταπεξέλθουν σε αυτό. Αντίθετα ο αντίπαλος (Ολυμπιακός) που δεν είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις είχε όλο το χρόνο να προετοιμαστεί κατάλληλα για το πρωτάθλημα. Οι στόχοι του Παναθηναϊκού είναι να παραμείνει πρωταθλητής και να ξαναπαίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο που θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ: «Από την ημέρα που ήρθα πάντα έλεγα ότι δεν μου αρέσει να παίζω σε άδειο γήπεδο. Ξέρω καλά το πάθος που έχουν οι οπαδοί μας για την ομάδα. Ξέρω πως κι εκείνοι θέλουν και αγαπούν όσο κι εγώ να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε. Τον τελευταίο καιρό δεν είχαμε την παρουσία τους όπως ακριβώς την θέλαμε. Είναι μια πρόκληση να παίζουμε καλά για τους φιλάθλους μας. Πρέπει μαζί τους να κάνουμε τον αντίπαλο να αισθάνεται πως παίζει απέναντι σε δυο ομάδες (τους παίκτες και τον κόσμο)».

Για το αν «χρωστάει» κάτι στην ΑΕΚ μετά τα δυο ματς του Κυπέλλου: «Είτε παίζουμε με την ΑΕΚ είτε με άλλον αντίπαλο ο στόχος είναι ο ίδιος. Υποχρέωσή μας είναι η νίκη».

Για το αν έχει διαπιστώσει έξτρα κίνητρο στους παίκτες του με αφορμή και τις δηλώσεις που είχε κάνει μετά τη ρεβάνς ο Τζιμπρίλ Σισέ: «Καταρχήν οι δηλώσεις του Σισέ δεν είχαν να κάνουν με την ΑΕΚ αλλά με άλλα πράγματα που είδαμε εκείνη την ημέρα. Αν παίζαμε με άλλη ομάδα κι όχι με την ΑΕΚ εμείς πάλι θα είχαμε την υποχρέωση να κερδίσουμε. Η διαφορά μας είναι ότι τώρα είναι ένα ντέρμπι και παίζουμε με μια δυνατή ομάδα».

Για το αν είναι μειονέκτημα ή πλεονέκτημα ότι ο Ολυμπιακός παίζει το Σάββατο και οι παίκτες του θα ξέρουν το αποτέλεσμα: «Αυτό δεν θα μπορούμε να το απαντήσουμε ούτε σε 20 χρόνια. Άλλες φορές είναι καλύτερα άλλες όχι. Είναι σχετικό το πώς το βλέπει ο καθένας. Είναι ομάδες που επηρεάζονται από τα αποτελέσματα του αντιπάλου και άλλες που δεν τους ενδιαφέρει. Η ομάδα και οι παίκτες πρέπει να έχουν πνευματική ισορροπία και να μην επηρεάζονται από τις καταστάσεις».

Τέλος, προέβη σε ένα σχόλιο για το ελληνικό πρωτάθλημα με αφορμή τις  βαθμολογικές διαφορές που υπάρχουν από τη δεύτερη θέση και μετά επισημαίνοντας: «Παρατηρώ στο ελληνικό πρωτάθλημα πως ανάμεσα στον δεύτερο και τον τρίτο θα μπορούσε να υπάρχει διαφορά 3 πόντων γιατί π.χ. ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα με καλή πορεία στην Ευρώπη και το ίδιο συμβαίνει με τον Άρη. Όμως έχουμε 13 πόντους διαφορά. Η ΑΕΚ που είναι ακριβώς από κάτω έχει ακόμη μεγαλύτερη διαφορά. Ο Άρης που πάει καλά στην Ευρώπη έχει μεγαλύτερη διαφορά και αναρωτιέμαι γιατί υπάρχει αυτή η ανισορροπία. Αυτές οι ανισορροπίες με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το πρωτάθλημα δεν είναι ανταγωνιστικό και αυτό δεν είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved