Μπλάζιτς: «Πολλά χρόνια στη Super League ο Παναιτωλικός»

Μπλάζιτς: «Πολλά χρόνια στη Super League ο Παναιτωλικός»

Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, Σρέντιαν Μπλάζιτς μίλησε στο περιοδικό της ΠΑΕ για την έως τώρα πορεία στο πρωτάθλημα και εμφανίστηκε βέβαιος για μία πετυχημένη πορεία.

{textlink02}

Αναλυτικά οι δηλώσεις του γκολκίπερ από το Μαυροβούνιο:

Ποια είναι η εικόνα που έχεις σχηματίσει μετά από πέντε μήνες στο Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό;

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και από την πόλη, από την ομάδα, από τον κόσμο. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία μετά από τριάντα τέσσερα χρόνια παίζει ξανά στην Α’ Εθνική και αυτό ικανοποιεί τον κόσμο. Θέλει λίγο υπομονή και ηρεμία και νομίζω όλα θα πάνε καλά».

Επηρεαστήκατε από τον αγωνιστικό Γολγοθά του τελευταίου μήνα;

«Είχαμε μια δύσκολη περίοδο με αντιπάλους ομάδες που πρωταγωνιστούν. Όλοι περίμεναν, και οι φίλαθλοι και όλη η πόλη, να κάνουμε κάτι. Ήταν αρκετές οι συγκυρίες που δεν το επέτρεψαν, αλλά σε γενικές γραμμές μέχρι τώρα τα έχουμε πάει πολύ καλά».

Ποιο στοιχείο της ομάδας σε κάνει περισσότερο αισιόδοξο;

«Μπορώ να πω ότι το πρώτο είναι ο κόσμος που έχουμε. Όταν παίζουμε στο Αγρίνιο, παίζουμε με δώδεκα παίκτες. Ο κόσμος πιστεύει στην ομάδα, πιστεύει σε εμάς και είναι το δυνατό μας όπλο. Ο Παναιτωλικός έχει ποιότητα και έχει πείσει τον κόσμο, που τον στηρίζει και τον βοηθάει. Όταν εμείς δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στο γήπεδο, με τη βοήθεια του κόσμου μπορούμε να πάμε ψηλά».

Η έλλειψη εμπειρίας είναι ένας αρνητικός παράγοντας;

«Ο Παναιτωλικός έχει πολλούς παίκτες που έπαιξαν στην Α’ Εθνική ή έπαιξαν στην Ευρώπη και έχουν μεγάλη εμπειρία. Παρόλα αυτά δεν είναι εύκολο για μια ομάδα που δεν έχει αγωνιστεί σ’ αυτή την κατηγορία. Όμως, ο πρόεδρος και η διοίκηση, δουλεύουν σωστά και ξέρουν τι κάνουν. Όπως βλέπω, με την οργάνωση και με όλα όσα έχει ο Παναιτωλικός, θα παίζει για χρόνια στην Α’ Εθνική».

Απουσίασες πέρυσι από το ελληνικό πρωτάθλημα. Τι αλλαγές είδες το καλοκαίρι που επέστρεψες;

«Εγώ νόμιζα ότι θα αλλάξει (γελάει). Μετά από το τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, κατάλαβα ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα! Το καλοκαίρι με όσα έβλεπα να γίνονται, πίστεψα ότι οι υπεύθυνοι θέλουν να βάλουν stop και να έχουμε ένα καθαρό ποδόσφαιρο. Πρέπει να αλλάξουν σιγά- σιγά τα πράγματα, γιατί δεν γίνεται να παραμένει σ’ αυτή την κατάσταση το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και η UEFA και η FIFA τα βλέπουν και πρέπει να βοηθήσουν να γίνουν τα πράγματα πιο καλά».

Πόσο σε πείραξαν όσα ζήσατε στο ματς με τον Ολυμπιακό;

«Ο Ολυμπιακός, όπως και άλλες μεγάλες ομάδες, ακόμα και αν δεν θέλουν βοήθεια, είναι κάποιοι έτοιμοι να τις βοηθήσουν. Αυτό δεν είναι καλό ούτε γι’ αυτές τις ομάδες, ούτε για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Παναιτωλικός πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και να μας βλέπουν με άλλο μάτι, αλλά αυτό δεν μπορεί να το έχεις σε μία μέρα».

Το καλό όνομα που έχει στο χώρο του ποδοσφαίρου ο Παναιτωλικός το εισπράττεις;

«Ήμουν στην Ελλάδα τρία χρόνια και έχω πολλούς γνωστούς και φίλους. Μου λένε τα καλύτερα για την ομάδα. Ότι έχουμε πολύ καλό πρόεδρο και διοίκηση, καλή ομάδα, καλό όνομα γενικά. Έχουμε τον σεβασμό και την αναγνώριση. Εντάξει, όταν παίζεις με μεγάλες ομάδες, είναι λίγο διαφορετικό (γελάει…)».

Το καλό όνομα του Παναιτωλικού ήταν αυτό που έπεισε και εσένα να επιστρέψεις στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ακριβώς αυτό που σου είπα μέχρι τώρα. Ότι είναι μια σοβαρή ομάδα, για την οποία δουλεύουν σωστοί άνθρωποι. Με τον κ. Τεννέ είχαμε εργαστεί τρείς μήνες στον Λεβαδειακό. Ο Βούκοβιτς μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα και όταν ήρθα εδώ κατάλαβα ότι όσα μου είπε ήταν αλήθεια. Είμαι πάρα ευχαριστημένος».

Δικαιώθηκε η επιλογή σου;

«Έκανα πολύ καλά που ήρθα. Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο, πάλι το ίδιο θα έκανα. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και πιστεύω ότι ο Παναιτωλικός θα παίζει χρόνια στην Α’ Εθνική και θα πάει ψηλά. Το μόνο που δεν ήταν καλό μέχρι τώρα ήταν η διαιτησία στο προηγούμενο παιχνίδι (γελάει)».

Πόσο επηρεάζει η κρίση που βιώνει η Ελλάδα έναν άνθρωπο που εργάζεται εδώ;

«Εντάξει, τέτοια προβλήματα υπάρχουν και στο Μαυροβούνιο, υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα μιλάνε ανοικτά πλέον για το πρόβλημα, στις άλλες χώρες δεν το κάνουν ακόμα. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, τον λόγο έχουν οι πολιτικοί που είναι έξω από εμάς. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την οικογένειά μας».

Η δική σου οικογένεια πώς αντιμετωπίζει την καθημερινότητα;

«Περνάμε πάρα πολύ καλά εδώ. Το Αγρίνιο ζει για την ομάδα. Είναι ήρεμη πόλη και είναι ότι πρέπει για μια οικογένεια. Εγώ έχω τρία παιδιά και είμαι ικανοποιημένος που μεγαλώνουν εδώ. Νιώθουμε την καλοσύνη των ανθρώπων που πάντα είναι πρόθυμοι να μας βοηθήσουν».

Ξέρεις πλέον την ομάδα πολύ καλά. Πού μπορεί να φτάσει;

«Από την πρώτη μέρα που είδα την ομάδα πίστεψα ότι μπορεί να πετύχει πολλά. Ο Παναιτωλικός είναι μια ομάδα που ανέβηκε από τη Γ’ στη Β’ και τώρα στην Α’, στην οποία δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, αλλά μετράνε και πράγματα που είναι έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Για εμένα στόχος είναι να πάρουμε όσο πιο γρήγορα την παραμονή και τότε όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Όσο πιο γρήγορα παίρνεις την παραμονή, τότε παίζεις παιχνίδια χωρίς άγχος απ’ τα οποία δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Όταν παίζεις χωρίς πίεση μπορείς να έχεις 30-40% καλύτερη απόδοση».

Προσωπικοί σου στόχοι ποιοι είναι;

«Πάντα βάζω στόχους και θέλω να τους πιάνω. Τώρα στόχος μου είναι να πάω καλά εγώ, να πάει καλά και η ομάδα. Να την βοηθήσω να πάει όσο ψηλότερα γίνεται. Μετά βλέπουμε. Σίγουρα όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν στην καλύτερη ομάδα. Έχω στην άκρη του μυαλού μου αυτή τη σκέψη, αλλά εκείνο που πρώτα απ’ όλα με ενδιαφέρει είναι να πάω με τον Παναιτωλικό ψηλά».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved